Терзиев изненадан: Симеоновският лифт вчера и днес не работи

Кметът е предприел мерки
29 дек 2023 16:43, Нели Христова
34
Терзиев изненадан: Симеоновският лифт вчера и днес не работи
Снимка: БГНЕС

"Както много софиянци и аз останах изненадан, че Симеоновският лифт вчера и днес не работи. И не е ясно кога ще заработи - вероятно до края на февруари няма. В Столичната община нямаме официална информация от собственика на лифта, за да създадем предварително необходимата организация на движението", написа във фейсбук профила си кметът на София Васил Терзиев.  

"Днес разпоредих на кмета на район "Витоша" незабавно да изпълни задълженията си по закон и да свика комисия, която да изясни обстоятелствата по спирането на лифта, и да уведоми Главния архитект на София за предприемане на последващи действия. Това е единственото, което ние можем да направим предвид факта, че Симеоновският лифт е частна собственост.

Това, което направихме за софиянци от вчера, когато и възникна проблемът, до днес е:

- Екипи на Общинската полиция и Аварийна помощ и превенция към общината поеха организацията на движението, за да може достъпът до планината да е нормален и да няма проблеми с движението на автобусите от градския транспорт.

- В момента екипите на Столичната община са на Златните мостове и на Алеко като паркирането се извършва само от едната страна на платното, а на обособените места - и от двете.

- Всички спирки и крайни колела са обезопасени. Така че деца и родители могат да са спокойни, че придвижването към Витоша и към основните писти е осигурено.

- Осигурени са двойно повече автобуси по ключовите трасета, за да може да компенсираме липсата на Симеоновския лифт и повече туристи да използват градския транспорт вместо автомобилите си.

- От днес през всички почивни дни до края на ски сезона или до възстановяването на работата на Симеоновския лифт ще има създадена същата организация, за да имаме сравнително нормален достъп до планината.

Такава ситуация за мен обаче е напълно недопустима и то само дни след откриването на ски сезона на Витоша. Веднага след празниците ще изискам информация от собственика на съоръженията, за да мога да съдействам за разрешаването на проблемите", пише още Терзиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
гост преди 3 месеца
кое не е ясно - трябват нови съоражения, а не тези антики!
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всъщност кой кмет и от коя партия продава или дарява Витоша на честен частник?
24
0
 
2
 
! Отговори
Крум преди 3 месеца
Законът за Лустрацията: Служители на всички отдели на Държавна Сигурност и тяните агенти (доносници) от всякакъв вид, не могат да се кандидатират за народни представители, кметове на общини и общински съветници.Същите не могат да бъдат назначавани на каквито и да било длъжности в държавнияапарат и общините.Това се отнася и за децата и внуците им.
23
4
 
4
 
! Отговори
Частен Собственик преди 3 месеца
Лифтът е частен! Аз решавам дали да работи или да не работи!
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя *** знае ле защо цапа въздуха докато диша.
21
1
 
18
 
! Отговори
Хейт преди 3 месеца
Първо ни лъжеха, как лифтът бил много стар и оригиналната австрийска фирма нямала части за него. Накрая един журналист си беше направил труда да се свърже с австрийците и се беше оказало, че имат части и осигуряват поддръжка на всички лифтове някога правени от тях. Ама никой никога не им го е поръчал да го направят.
20
7
 
14
 
! Отговори
Вила КГБ преди 3 месеца
Васко Ушото, е постоянно изненадан. Това е - горката София има един " изненадан кмент", който си е от необходимите креатури , но всъщност вредни за обществото!
19
2
 
11
 
! Отговори
Ветровала преди 3 месеца
Крайно време е автобусите вместо до Копитото да ходят до Ветровала и Офелиите.
18
2
 
21
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 месеца
Васко съчката не знам дали е наясно, че навсякъде в софия има клони пред блоковете. *** откъде ще знае, той е дигитален бот и живее у фейса.
17
2
 
20
 
! Отговори
А БЕ КМЕТЕ преди 3 месеца
Ти в кой свят живееш, знаеш ли въобще на чия планета си?
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Баце спря и Симеоновския лифт. Кмета може да не е негов но лифта си е негов. И няма да работи
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А Васко тока !!! Сега е много модерна темата - Къде са парите на американските пенсионери ? Ами как къде ? Във Васко тока са . Американската държава задължава пенсионерите да си дадат парите за пенсии на пенсионите фондове а те играят хазарт с парите на фондовата борса . Купуват стартъпи като тоя на Васко а после - Коту стане . Това става защото САЩ хем ги задължава хем после отговорност не търси . Ето така Васко тока стана милонер а американските пенсионери останаха без пенсии :))) Демокрация .
14
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
София, столицата ни е от почти 3 месеца на автопилот. Новите поставени да я управляват защото те наистина бяха поставени, а не избрани, по цял ден се занимават кой да оглави СОС.
13
1
 
26
 
! Отговори
До баба мара преди 3 месеца
На Цеко Минев е собственост. А той няма интерес лифтът да работи, щото трябва всички да ходят в Банско, че да се изплащат инвестициите.
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Витоша можеше да е курорт нъмбър уан в Европа, идваш с евтин полет за 100 еврака, караш ски и дим да те няма.
11
1
 
24
 
! Отговори
Абе преди 3 месеца
Я питай коалиционния си партньор от ДБ кой спира нормалната работа на Витоша! Питай тома Белев що остави софиянци 10 години без развита Витоша!
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами така ще е Василе, като по цял ден висиш в гриндера...
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фейсбук кмета на София! Васко, ако оставиш интернета и соцялните медии и излезеш навън, ще разбереш и още много неща за града на който си кмет. Остави го тоя GrindrChat поне за ден и се разходи из София.
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя много се изненадва. Мис Бони да го утеши
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Терзийка, айде стига си ни баламосвал, Google знае кой е собствяеникът, Столична община не знае, ахахахах! Пуснете една търсачка с мис Бони в гугъл и ще ви излезе.