ПП-ДБ-СС: Нашата група е най-голямата в СОС, но сме готови на отстъпки

Зографски: Колегите ни да станат сериозни и да направят компромиси
Обновена: 11 яну 2024 10:28 | 11 яну 2024 10:27, Анисия Иванова
15

Столичният кмет Васил Терзиев и Борис Бонев от коалиция ПП-ДБ-"Спаси София" предлагат Столичният общински съвет да има трима председатели на ротационен принцип.

"Очевидно няма сформирано мнозинство около избора на председател. Ние правим опити, не сме си почивали по време на празниците. Ние направихме поредица компромиси, поредица предложения и решения, от другата страна имаме нула предложения или компромиси. Призовавам да станат сериозни нашите потенциални партньори. Нашата група е най-голямата и щом ние сме готови на такива отстъпки, нека и другите да се замислят, че не са изолирани от този процес", заяви общинският съветник от ПП-ДБ-СС Андрей Зографски в студиото на "България сутрин".

По негови думи от ПП-ДБ-СС са изпратили предложение за коалиционно споразумение на потенциалните си партньори - блокът около Вили Лилков, "Синя София", "Има такъв народ", Карлос Контрера и БСП.

Зографски поясни, че предложението не е "от днес за утре", както твърди БСП, а е продукт на множество неформални разговори. Гостът отбеляза, че е изключително важно Столичният общински съвет да започне да работи, поради множеството проблеми, пред които е изправен градът.

"Столичен инспекторат страда от липса на ясен механизъм за контрол на нарушителите. Ефективността на общинските предприятия. Видяхме какво се случва в завода за боклуците на града. По-добро управление на общинската собственост - само в някои райони имаме по 3-4 млн. лева несъбран приход от общинската собственост. Във всеки един район, ако е така, имаме 100 млн. лева само по това отношение", разясни общинският съветник в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него е крайно време общинските съветници да направят компромиси, за да се стигне до решение.

"Смятам за крайно безотговорно да се каже "ние имаме решение на градския съвет - само наш човек да се подкрепи или нищо". Най-лесното е всяка партия да гласува по 5 такива решения и да стане ясно, че никой с никого не може", заяви още Зографски.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И сглобката в парламента и безсилието на СОС за пореден път доказват,че политици които да вършат качествена работа за народа в България няма, само нагаждачи които гледат да се докопат до някой пост на висока заплата.Всички партии и партиики у нас са за ***.Омръзна ми да им гледам самодоволните алчни муцуни.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
и като не най-голяма що не вземете да направите нещо най-накрая
11
0
 
1
 
! Отговори
Дени преди 5 месеца
Готови сте друг път, вие винаги се запъвате като магаре на мост.
10
0
 
1
 
! Отговори
Здравка преди 5 месеца
Щото видяхте, че не можете сами и почнахте да търсите кои да ви подкрепят. Не виждамс ветлина в тунела скоро време
9
0
 
3
 
! Отговори
кибик преди 5 месеца
ами не сте ли чували че най-голямото представителство дава на опозицията представителство д а им абаланс в управлението-ама само папане за едни не става
8
1
 
11
 
! Отговори
Ceci_ преди 5 месеца
Бонев и терзиев да си управляват с паметника.. или да си цъкат сглобката. То се е видяло че, те спокойно газят закони, какво остава за договорки с другите партии. Ако Григорова се подлъже хем ще гледаме отвратителни циркове, хем ще е поредното тричане на бесепету
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тези така и не разбраха, че Бонев е проблема. Издигнете кандидатура на някой свестен, който наистина може да работи с останалите и да върши отговорно работата и резултата ще е различен. Ботев е най-малкото недорасъл. Как се изразява и какво говори е достатъчно за да се разбере това. А като добавим и антипатичната му външност нищо чудно, че няма как да събере гласове. Политиката не е инат, а правилният избор в правилния момент. Нещо, което в страната не се случва от десетилетия вече...
6
5
 
5
 
! Отговори
Ццццц преди 5 месеца
И хората от къв зор гласуваха за Григорова? Сега с тази коалиция и двамата с Терзийката ще грабят наред...
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
бесепарите в СОС са същата работа като възраждане - всичко на инат
4
3
 
12
 
! Отговори
Гошо преди 5 месеца
Защо все някой трябва да прави компромиси в полза на ПП и Де Се и Бе? Да приемат за Председател на СОС от БСП така ще има контрол от едната или другата страна или от някоя партия която е малцинство.
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сглобката по подобие на тази в парламента беше ясна, че ще я направят още преди изборите, защо обаче ни разиграваха това театро 2 месеца? Сега ще се прегърнат целунат и ще изперат всички кражби на ГЕРБ и в столична община
2
1
 
14
 
! Отговори
Хехеее преди 5 месеца
Когато ножът опре у кокала, Промяната се сграбчва у властта като за последно. И пак ще се коалират с вторите - първо с ГЕРБ, сега с БСП. Страшни
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Никой не е гласувал за тези. Нагласени измамни избори.