Отпуск от зандана - при смърт, рожден ден и... волейболен мач

Директорът на затворите Петър Василев иска наказания заради случая с Митьо Очите
19 ное 2008 11:55,
10
Отпуск от зандана - при смърт, рожден ден и... волейболен мач
Снимка: БГНЕС

Директорът на затворите Петър Василев е предложил да бъдат наложени дисциплинарни наказания заради случаите с даване на отпуска на Димитър Желязков - Митьо Очите. Това каза министърът на правосъдието Миглена Тачева преди началото на днешното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС).

По проверката, разпоредена от нея, е постъпило и становище от заместник-министъра на правосъдието Бойко Рашков, в което той е записал, че предложените дисциплинарни наказания не съответстват на извършените нарушения.

Затова Тачева е разпоредила още една проверка. По думите й трябва да бъдат разписани указания до всички началници на затвори.

Буди съмнение обвързването на волейболен мач със смъртта и рождения ден на някого и по този повод да се дават отпуски, коментира Тачева. Тя допълни, че проверки текат по всяко време в затворите.

Нужни са обаче по-сериозни мерки, като например правилно приложение на закона, а където се констатира нарушение, всеки, който го е извършил, да си отива, коментира Тачева. Ще е несериозно да твърдя, че някой началник на затвор ще си отиде сега, коментира още Миглена Тачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
novak kupenov преди 15 години
ami otpuskite sa za vsi4ki.a i parite pomagat dosta
8
0
 
0
 
! Отговори
бай ху преди 15 години
правиш на най-умния, че си смешен. не си ти измислил законите и правилника за вътрешния ред в затворите, та сега да ръсиш акъл. наясно сме и с ТПО-режимите, и с тежките криминални - и точно за това те питам: като си толкова умен, можеш ли да обясниш защо наркобос от сериозен калибър, осъден именно за търговия с наркотици в особеноголеми размери и в условията на "продължаващо престъпление" (тоест, не просто веднъж е търгувал с дрога, а постоянно го прави), та какво прави такъв екземпляр в ТПО, а не при криминалните, където му е мястото? и още нещо - по-долу някой споменаваше такъв случай: осъден за убийство наркозависим, пускан в отпуск от затвора на всеки три месеца. и това ли е ОК?
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нямате си понятие вчико от тези неща и пак се изказвате неподготвени!!! Има си режими на излежаване на наказанията при които изтърпяват присъдите си всички лишени от свобода. Тежките режими са над 5 год. за тежки престъпления и с лек и общ режим до 5год. които са в общежития от открит тип. Това са за извършени леки престъпления. Защо един извършил ПТП човек, некриминално проявен да лежи заедно с изнасилвачите и убийците. При този режим, всеки има право на домашен отпуск и в това е смисъла на наложеното му наказание, да не се изолира от обществото и ако няма провинения да бъде говтов при изтърпяването на наказанието си да се впише отново в това общество. А въпросния Митьо тръгна съвсем през просото, началника на затвора също, при все, че знеха,м че цялата държава следи Митьо. Ами като нямат акъл и двамата, нека сега си понасят наказанията.
6
1
 
1
 
! Отговори
КРИВО-СЪДИЯ преди 15 години
ПЛАЩА СИ ЧОВЕКА И ГО ПУСКАТ В ОТПУСК ТОВА Е ПАЗАРНА ИКОНОМИКА ТОВА Е БЪЛГАРСКАТА КРИВОСЪДНА КОРУПИРАНА СИСТЕМА ДЪРЖАВА НА КРАДЦИ МОШЕНИЦИ И ОБИРДЖИИ
5
1
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Митето с тея красиви очи омайва всичкии го пускат момчето, ето спечелило на волейболен мач утре ще спечели и състезанието по кърлинг ,поло , хокей в затвора и пак ще излезе за някой ден. Защо да не излезе момчето като играе добре и печели. Аз очаквам да стартират затворническите състезания по състезателни танци и да го видя как танцува с партньор :)
4
0
 
0
 
! Отговори
p преди 15 години
e che az imah edin poznat koito beshe ubil dqdo si sus durven kol.V Pleven mu vikat Vlado degradanta edin ot nai golemite narkomani na grada za poslednite 15 godini i izlizashe na seki 3 meseca za po 2 dena
3
2
 
1
 
! Отговори
pl преди 15 години
Това нащо нее затвор , каквиса тез глупости ако има рожден ден да получава отпуска и да излиза от затвора, или пък някои умрял и разни такива глуспости.Те са в затвора и там трябва да си седят .То наща е се едно са на почивка .Хем смешни закони , смешна законодателна власт че и смешни затвори.Влязал в затвора за убииство ама от време на време му дават и отпуски.Каде го има туи нещо.
2
0
 
1
 
! Отговори
Bolqrina преди 15 години
Kogo 6te iztrepe6 be Hasan,дюнме strahlivo. Ti si obiknoven polski svira4. Gledai da ne stigne6 parvi pri Allaha si ot tqh :D :D :D!!!!!!!!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Nqma lo6o, neka gledat voleibol pandiz4iite :))