Полиция ще координира движението през прохода Шипка

Постоянно дежурство ще осигурява безопасно преминаване на автомобилите
11 дек 2008 12:23,
5
Полиция ще координира движението през прохода Шипка
Снимка: БГНЕС

Проходът Шипка и подходите към върха тази зима ще бъдат контролирани  от постоянни дежурни полицейски групи. Това съобщиха от пресслужбата на Областната дирекция на полицията в Габрово.    

Целта  на полицейските дежурства е осигуряване на безопасно движение и ред при преминаване на автомобилите през старопланинския проход, допълниха  от полицията.

При усложнени метеорологични условия полицейските служители ще въвеждат временни варианти за действие и контрол на движението. 

Това включва спиране на движението, задължаване на водачите да поставят вериги на колите си, пренасочване на автомобилните колони в рисковите участъци, докато работи снегопочистващата техника, обясниха от полицията.

Новите мерки за безопасност при преминаване на прохода Шипка се въвеждат след подписано споразумение за сътрудничество между МВР и националната агенция "Пътна инфраструктура".

Дейността ще се координира от щаба на пътната агенция.

Преминаването на прохода Шипка е забранено до 31 март за тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета, припомниха от полицията. Забраната влезе в сила от началото на декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Бе тировете що не движат през Хаинбоаз!?Много по-удобно е!
3
1
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
един тунел трябва да се направи там.много по-удобно,лесно,безопасно и бързо ще става придвижването.ама няма кой да се сети и да се навие да го направи.през зимния сезон си е ад да минаваш шипка,особено когато не е добре почистена,а и дупките са станали толкова големи и опасни,че ...нямам думи
2
1
 
3
 
! Отговори
Пътник преди 15 години
Вчера ходих до Габрово и минах през Шипка. Добре си беше почистена, но засякох 2-3 нагли цистерни и 2-3 тира. След обяд вече имаше патрул от страната на Габрово. Трябва повече контрол и да пускат по една кола със скрита камера да минава през прохода да записва хората, които правят мизериите , като засичат пътя ти или не изпреварват правилно.
1
1
 
3
 
! Отговори
пътуващ преди 15 години
Прохода не се чисти както трябва, от южната страна е някакъв кошмар. Докога ще е така?Не се учудвайте, че има катастрофи, пътя е ужасен