Раднево под блокада, отцепиха ромската махала

Напрежението в града расте след побоя над младежите
Обновена: 4 май 2016 20:23 | 4 май 2016 19:26, Александър Попов
181
Раднево под блокада, отцепиха ромската махала
Снимка: Facebook

Ромският квартал в Раднево е отцепен със заграждения, блокирани са и улици в града. Целта е да се избегнат сблъсъци, като този от изминалата нощ.

Напрежението в града се покачи заради пребитите преди два дни младежи.

Полицейски сили и жандармерия пристигнаха днес следобед и се разположиха на различни точки, като главната част се намират в подходите около гетото и между къщите в ромската махала, за да пазят имуществото, съобщава bTV.

Тази вечер, в 20:00 часа, се организира протест срещу агресията и безнаказаността, след като в началото на седмицата група роми пребиха жестоко трима млади мъже заради отнето предимство на пътя.

В него ще се включат и рокери от цялата страна.

Страхът е навсякъде след снощния протест и преди днешния, и в ромската махала са притеснени.

Инцидентът от понеделник е четвърти за последните два месеца, призна кметът на Раднево.

Задържаните за побоя в Раднево са обвинени в опит за убийство До размяната на юмруци се стигна заради отнето предимство на пътя.

За основен виновник е сочен един от четиримата задържани за последния конфликт - 39-годишен криминално проявен, по прякор Сурай, собственик на 2 магазина.

"Ще бъдат предприети мерки по Закона за устройство на територията и ако бъде доказано, че двата търговски обекта са незаконни, ще бъдат премахнати", съобщи кметът на Раднево Теньо Тенев, цитиран от телевизията.

Граждани са започнали и подписка за премахване на незаконните къщи в ромското гето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още по темата: ромиРаднево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
67
 
! Отговори
лубликант преди 7 години
Боко,говори сега!
41
2
 
73
 
! Отговори
Сурай Мурай мангусти преди 7 години
Не пипайте електората на Герб и Борисов !!!Борисов на тях разчита на следващите избори , я как им пази имуществото от " лошите" българи ! Впрегнал е цялата полиция да си ги пази!!!
40
0
 
70
 
! Отговори
Лисан преди 7 години
Вместо танкове и друга военна техника да троши жълтите павета на Гергьовден, защо да не се проведе военният парад в Раднево с жива демонстрация на какво са способни бойните машини?
39
2
 
33
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Тез люде на снимката ако са битите добре...ако са биячите да се бият...така ще ми е комфортно на мене...България на 3 три планети.....искам да кажа господ здраве да дава на ПРЕМИЕРА....
38
4
 
48
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 7 години
Боко Тиква Празна и Ушев Цецо ще ги натръшкат лошите!Щом сте гласували за ГЕРБ няма да се пУашите, видими резултати, майка.
37
1
 
67
 
! Отговори
Бунт преди 7 години
Братя до кога робски народе, да се вдигаме че не останаха българи, некои май се опитва да ни затрият обединявай се народе, че по единично ще ни избият
36
6
 
34
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
А тези на снимките кои са??
35
0
 
58
 
! Отговори
user преди 7 години
Някой може ли да ми помогне и да ми каже какво означава ром?!Явно това е лице, което притежава доста повече права от останалите граждани.
34
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
KATO SE PRAVI6 NA TARIKAT BDI DOKRAI TARIKAT ANE JENA.
33
23
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
EDI ROMIN 6E BIE DESET BG .
32
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като чуя фитнес ,каратист ,боксьор и всичко ми става ясно.
31
1
 
69
 
! Отговори
Бъдеще преди 7 години
Годината е 2030..БГ селата са унищожени.Има 7-8 града!ЕС не съществува, няма вече пари от там за инжектирането им за имитиране на икономика..Малкото останали бели работят от тъмно до тъмно и се движат само с автомобили за да не бъдат нападнати на улицата ако са пеш!Вечер всички бели се заключват и барикадират в домовете си в очакване на озверели туумби да отиват на лов да грабят,убиват и изнасилват тези престъпления вече полицията не се занимава-ежедневие..По АМ Тракия се движат каруци!
30
0
 
73
 
! Отговори
42 преди 7 години
КАТО В ИТАЛИЯ, БЕЗ ГРАЖДАНСТВО И ПАСПОРТИ, БЕЗ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ И ДРУГИ ПРИДОБИВКИ, ЖИВЕЯТ КАТО СКИТНИЦИ И КАТО СЕ ЗАСЕЛЯТ НЯКЪДЕ ДО МЕСЕЦ- ДВА ЯДАТ ПО ЕДНИ ЗДРАВ ПЕРДАХ И СИ ТЪРСЯТ ДРУГО МЯСТО. ТАКАВА СЪДБА ЗАСЛУЖАВАТ ТЪМНИТЕ БРОЙЛЕРИ.
29
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жандармерията пази не имуществото ,а откраднатото.
28
1
 
69
 
! Отговори
бочко преди 7 години
когато числеността на паразитната популация надвиши способността на гостоприемника да осигурява нормално протичане на жизнените процеси следва тежка и трудна раздяла съпроводена с агресия и от двата субекта
27
0
 
43
 
! Отговори
1212 преди 7 години
Къде сте видяли агресивни роми? Всичко е добре скроената за тях демокрация! Няма по-голями демократи от тях.
26
1
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама че манипулация - не е имало размяна на юмруци, а бухалки и ножове. Полицията като трябва да пази българите никаква я няма, ама като трябва да пази питиетата веднага скача. А кметът да не знае кои постройки са незаконни и кои не - е това пък е такова лицемерие - Раднево да не е с 2 милиона жители?
25
2
 
59
 
! Отговори
1956 преди 7 години
Навремето, навремето! Стига сте ахкали по отминалото, а сами правете нещо! Ваш ред е!Пред мониторите сме голямо нещо, а в живота - плячка на ромите...
24
2
 
62
 
! Отговори
РОМ преди 7 години
Родната милиция ни пазиии и нас и незаконното ни имущество ! Ценен електорат сме за управляващите !
23
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето, фактите говорят! Тъмните са виновни за всичко! Ако ги нямаше тях, досега да съм се издигнал там, където заслужавам!