HelpBook: Асфалт кога? Липсва от 30 години, а в София - мръсни рейсове

Граждани сигнализират институциите за различни нередности в страната
Обновена: 6 юли 2018 16:17 | 6 юли 2018 16:00, Венцислава Вельова
14
HelpBook: Асфалт кога? Липсва от 30 години, а в София - мръсни рейсове
Снимки: HelpBook; Колаж: Dnes.bg

През последните дни проблемът с разбитите пътища продължава в цялата страна. Потребител пита планира ли се асфалтиране на края на улицата, която е посипана с чакъл от живеешите там хора и се ползва от 30 години вече. Сигналът е към Община Балчик.

Същият въпрос е зададен и към Община Варна - на ул. Флора, в пресечката с Тодор Радев Пенев липсата на асфалт продължава вече 25 години. Aвторът на сигнала задава въпроса има ли изобщо план да се асфалтира улицата и кога може да се очаква това.

Асфалт липсва и по пътя Кичево-Кранево - отново към Община Варна. Участъкът ежедневно се използва от камиони, автобуси и туристи през всички сезони. Пътят се нуждае от спешен ремонт.

Получихме и оплакване за липсата на паркинг: "Искам да попитам дали има план да се обособи паркинг за туристически автобуси, които през лятото блокират целия квартал, заедно със спирките за градски транспорт. Знам, че лятото е най-натовареният сезон за Варна, но трябва да се направи паркинг, който да обслужва всички туристически автобуси, спрели да разгледат Делфинариума и Морската Градина. Създава се дискомфорт за живущите и посетителите на квартала."

Към същата община са отправени поредица сигнали за бездомни, нечипирани кучета, като е посочено и местонахождението им.

Проблемът с мръсотията в столицата е на дневен ред. На снимките се вижда замърсена улица, което е поради нов строеж, точно преди входа на лифта на ул. "Арх. Никола Лазаров" (бившата 197-ма). Камионите, които излизат от строежа не се почистват, а това води до постоянно наличие на буци кал по пътното платно.

Получихме и два сигнала за мръсни превозни средства. Първият потребител ни пише: "Бих искала да сигнализирам, че повечето автобуси, в които се возя са много мръсни. Автобус 11 и автобус 83 са моите примери, тъй като ги използвам ежедневно. Други такива примери са всички, които минават и спират на пл. Лъвов мост. Тези автобуси са мръсни и прашни като цяло. Не се мият въобще. Или поне се нуждаят от миене с няколко кофи чиста вода отвътре, белина и малко препарат за ухание на свежест, а не с една кофа за целия автобус, ако се практикува този начин. Пътникопотокът е голям и моля да обърнете внимание, аз лично съм алергична към прах, а в жегата той се надига и ми създава проблеми. Надявам се има условия да се мият всеки ден преди курс. Благодаря за разбирането и се надявам градският транспорт да става все по-добър в това отношение!"

Следващият сигнал касае трамвай 22, а подателят му се опасява, че не се мие въобще. Молбата е да се обърне внимание.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз си строим луноход, а вие!?
10
1
 
2
 
! Отговори
пешо преди 8 месеца
Хора, срещу власт в БГ се не рита.
Това е.
Смазват всеки.
В селото на Б.Б., Банки, имаше проект за водопровод и канализация. Що някой не провери този проект?
Не може. Няма как.
Стотици милиони евро заминаха за едни фалшиви тръби.

Опозиционери, демокрация...

Жалко за нас. Приключваме като държава и народ.
Каквото си направим сами, никой не може да ни го направи.
9
2
 
2
 
! Отговори
Кики преди 8 месеца
Льольовци сте вие, чиновниците от държавната администрация. А просто трябва да си вършите работата, нищо повече.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Чиновник

Да вземем тогава да чистим рейсове, да асфалтираме, да вършим работата на институциите (което всеки би свършил по- добре от некадърниците там), но и да не плащаме данъци
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво асфалтиране,Фандъкова е заета да сади цветя по парковете.
6
11
 
13
 
! Отговори
Чиновник преди 8 месеца
Пичове, не може държавата да назначи на всеки льольо персонален иконом, хигиенист, шофьор, фризьор, охранител и експерт по фън шуй. Трябва да се научите, поне малко от малко да се оправяте сами в тоя живот. В крайна сметка сте големи хора. Уж...
5
1
 
10
 
! Отговори
vlady преди 8 месеца
До sport
Платформата дублира сайта на арменската епархия - сигналите така или иначе се насочват за разглеждане към архиерея Негово Високопреподобие архимандрит Исахак Похосян.
4
4
 
9
 
! Отговори
Я гледай.... преди 8 месеца
Много искате .Не може всичко на веднъж. Тази година едно , до година друго и така.
3
4
 
2
 
! Отговори
call sofia bg преди 8 месеца
https://call.sofia.bg/
2
12
 
10
 
! Отговори
Чиновник преди 8 месеца
"аз лично съм алергична към прах, а в жегата той се надига и ми създава проблеми."

ХАХАХАХАААА ама ТЯ била алергична към прах и затова целия свят тря'а с нея да се съобразява. А като е алергична към прах, как изобщо живее в София? Такива комплексарки като тая са ми ясни. Алергична е към всичко и всеки и се чуди с кого да се заяжда, за да си запълва празното ежедневие.
1
0
 
8
 
! Отговори
sport преди 8 месеца
Похвално е, че Investor.bg дава гласност на публикувани проблеми на тази платформа. Проблемът е, че това е поредното място, на което се сигнализира, а общини не взимат никакви мерки. Преди време бях пуснал сигнал за една улица, която на места е с дупки, а където няма дупки има неравности. Какво направиха от общината? Запълниха част от дупките, в близост до по-голям булевард, но неравностите и останалите дупки оставиха. Умишлено пиша "община" с малка буква. Т.е. изобщо не взимат хората на сериозн