"Дунав мост" ще бъде ремонтиран основно от българска страна

Проектът трябва да е готов до няколко месеца
27 фев 2019 20:35, Красимир Ангелов
8
"Дунав мост" ще бъде ремонтиран основно от българска страна
Снимка: Булфото

"Дунав мост" ще бъде ремонтиран основно от българска страна, обяви в Русе заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. По думите му е нужно цялостно укрепване на основите и на бетонните панели на съоръжението.

Нанков отбеляза, че предстои проектиране и техническо обследване. Проектът трябва да е готов до няколко месеца. Тогава ще бъдат ясни необходимата сума и конкретният срок за изпълнение.

Основният ремонт ще реши дълготрайно проблемите с появата на дупки по платното за движение. Последният случай е отпреди седмица, когато екипи на поддържащата фирма към Областното пътно управление в Русе ремонтираха дупка на пътното платно, през която се виждаше железопътната линия.

Причината за пропадането е остаряване на бетона на един от панелите и интензивният трафик. Статистиката от последното тримесечие показва, че през "Дунав мост" средно за денонощие в двете посоки преминават между 2700 и 3100 превозни средства. Около две трети от тях са товарни автомобили.

Нанков каза още, че през тази година ще бъде преасфалтиран изцяло и последният участък от главния път Русе-Бяла, по който трафикът е много натоварен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами Дунав мост "2"Борисов отряза лентата и идете и виште които минава от там знае, че от към Видин новия път е пропаднал. А ОТ СТРАНАТА НА РУМЪНИЯ НЯМА И ДУПКА, Уж ние усваихме повече евро средства а резултата е 0/нула смп лъжи. 09706
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тия дето не знаят, за какво става дума. Миналия ремонт преди няколко години беше от румънската страна, сега е нашия. Не може моста да се ремонтира едновременно от двете страни.
6
6
 
6
 
! Отговори
Az преди 5 години
Дунав мост го свързвам с посткомунистическата мизерия на БСП, опашките, хиперинфлацията, зимните дебели пуловери заради режима на тока, абе все убавини от комунистическо и социалистическо време. Сега кеф ти почивка в чужбина, парното бичи на макс, нема опшки за банани и бензин, еххх да можех да се бях родил в днешни дни.. :)
5
3
 
7
 
! Отговори
Пак ли преди 5 години
Последният път Тиквата ряза лентата. Беше преди около 5г. Основен ремонт.... Нямам думи... Великолепен пример за цялата работа на ГЕрб
4
2
 
5
 
! Отговори
Пътища&мостове преди 5 години
Дунав мост ще бъде ремонтиран основно след като някой тир падне в реката през една от по-големите дупки.
3
2
 
8
 
! Отговори
Келипироф преди 5 години
Опа, ще има аванта.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нов бе третополови.Абсолютно нов съвременен мост трябва.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужасно *** филм беше тоя ...