За голямото прибиране: Утре спират камионите

Забраната ще важи между 14 и 20 часа
28 апр 2019 21:33,
13
За голямото прибиране: Утре спират камионите
Снимка: архив, Bulphoto

В последния почивен ден отново влизат в сила ограничения за движение на тировете, съобщават от агенция "Пътна инфраструктура".  

Утре от 14.00 до 20.00 часа всички камиони над 12 тона няма да могат да се движат  по магистралите.

За улеснение на трафика ще има две ленти за София и една за Бургас и Варна в участъците с ремонт на двете основни магистрали.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

Съвместната заповед за спиране на движението на камионите над 12 тона е на АПИ, ГД „Национална полиция“ и ИА „Автомобилна администрация“. Тя предвижда ограничаване на движението по следните участъци от републиканската мрежа:

– автомагистралите;
– път I-1 с. Ребърково – Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково – Своге – Софийски околоврестън път в посока София;
– път I-1 – от Благоевград до ГКПП „Кулата“;
– път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;
– път I-5 Русе – Велико Търново;
– път I-8 ГКПП „Калотина“ – София;
– път I-9 Варна – Бургас;
– път II-18 Околовръстен път на град София;
– път II-99 Бургас – Царево.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

На АМ „Тракия“ се ремонтира платното за Бургас на виадуктите – при 13-ти, 15-ти и 20-ти километър и над река Елшишка при 89-ти км на автомагистралата.

За да се избегне отсечката в ремонт над река Елшишка при 89-ти км на АМ „Тракия“ шофьорите могат да ползват и следните алтернативни маршрути:

– пътен възел „Церово“ на АМ „Тракия – път III-8402 (Виноградец – Карабунар – Злокучене – Септември) – път I-8 (Лозен – Звъничево – Пазарджик) – път II-37 (Пазарджик) – пътен възел „Пазарджик“ на АМ „Тракия“;
– пътен възел „Церово“ на АМ „Тракия – път III-8402 (Виноградец – Карабунар – Злокучене – Септември) – път I-8 (Лозен – Звъничево – Пазарджик) – пътен възел „Цалапица“ на АМ „Тракия“;
– пътен възел „Калугерово“ – път III-803 (Динката – Драгор) – път II-37 – пътен възел „Пазарджик“ на АМ „Тракия“.
На АМ „Хемус“ на територията на Софийска област се ремонтират виадуктите при 19-ти, 36-ти, 37-ми и 51-ви километър и тръбата за София на тунел „Витиня“.

В участъците при 19-ти км (виадукт „Потоп“) и при 36-ти и 37-ми км (виадукт „Коренишки дол“) от 10.00 часа днес до 10.00 часа на 30 април ще има две ленти за София и една за Варна.

На виадукта при 51-ви километър трафикът преминава двупосочно в платното за София. Поради ремонт на тръбата за София на тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“ движението се осъществява двупосочно в основно обновената тръба за Варна, която е с вентилационни, пожароизвестителни и осветителни системи. След ремонта и тръбата в посока столицата ще бъде в същия вид и със същите системи за безопасност.

В отсечките с ремонт шофьорите е необходимо да предвидят повече време за пътуване, поради по-ниската скорост на движение при извършването на строителни работи и въведените временни организации или да използват алтернативни маршрути. Алтернативен маршрут на АМ „Тракия“ в посока Бургас е Подбалканският път I-6, а на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин – проходът „Петрохан“ и Искърското дефиле.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност на 29 април /вторник/ ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79). По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
До Мария Гаргамел преди 4 години
А на теб като ти пречат хората и претендираш за големи финансови възможности най-добре си построй собствена магистрала и се движи по нея. Така и ти няма да пречиш на другите. А ако не ти достигат средствата си купи самолет. По-евтино ще ти излезе. А иначе пътищата са за обществено ползване, а не са ти лична собственост, за да даваш акъли, кой може и кой не да се движи по тях:-))
9
5
 
1
 
! Отговори
Мария Гаргамел преди 4 години
Нека да седят и да чакат на тунелите, докато им уврят главите на селтиците. Да им се направи бензина и нафтата по 5 лв, да ги питам тогава ша ми правят ли задръстване с прибиранки по селата з а секи празник. Само правят ндприятно пътуването и шофирането на хиляди нормални хора с нови автомобили и европейски доходи. Да се забрани използването на магистрали на прошляци с коли под 30000 лв.
8
1
 
3
 
! Отговори
Еееех времена преди 4 години
По бай-Тошово време нямаше задръствания на границата... Съсипаха я тая държава!
7
1
 
4
 
! Отговори
Дядо Ви преди 4 години
20 години Хемус е в ремонт. През това време в Южна България направиха 300 километра нови магистрали, за Гърция и Турция. Еми и хората в Северна България плащат Данъци. В тунела има по едно платно във всяка посока, какво като преди тунела има 2??
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой телевизионен канал предава ръгби от Австралия?
5
2
 
7
 
! Отговори
Тръба преди 4 години
Народа беден-гладен, няма какво да яде! Едва свързва двата края.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Утре хората ше пият, голямото преселение ще е на 6-ти Май.
3
0
 
19
 
! Отговори
Driver преди 4 години
2119 година: Линията Земя- Марс се движи по разписание. Тунел Витиня в посока София е затворен за ремонт.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво голямо прибиране кви пет лева? Утре ще е по рехаво и от нормалните дни, ама нали трябва малко мисъл в некои кратуни.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес съм чакал 20 минути на Витиня беше около 19:00ч. Утре ще е мама мия.