Градушка, наводнени пътища - сериозни щети в Свищовско

Има пострадали къщи от паднали дървета
17 май 2019 07:42, Александър Попов
4
Градушка, наводнени пътища - сериозни щети в Свищовско
Снимка: Булфото, архив

Градушка и ураганен вятър са нанесли сериозни щети в Свищовско, съобщи за БТА кметът на крайдунавския град Генчо Генчев.

В селата Морава и Деляновци има къщи без ток. Заради обилния дъжд, силния вятър и градушка с размери на бобено зърно, пътищата са наводнени и е затруднен достъпът до селата. Борови дървета са паднали върху домовете на хората, уточни кметът на общината, който на място с екипа си оглежда щетите.

След 21.30 часа е било преустановено движението по жп линията Левски-Свищов, заради паднали дървета върху релсите. Пътниците от влака - студенти пътуващи към Свищов, ще бъдат извозени с автомобил, посочи Генчев.

Екипи от кризисния център в село Овча Могила разчистват падналите дървета върху домовете на хората и участват в отводняването на къщите и стопанските дворове. За ситуацията в района е уведомена Областната администрация, посочи Генчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: градушкаСвищовщети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Леда warning преди 4 години
Има предупредителни ЕМАНАЦИИ при топенето на леда..ДА ВИ ПРЕДУПРЕДИМЕ НЕ СМЕ ДОБРЕ ЗАРАДИ контролирани от BLEAK DEAD Killers дигитално холограмни радари инсталирани з а новото летище край ИСтамбул и други подобни..
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВСИЧКО Е ЗАРАДИ САТАНИСТА ФРАНЦИСК.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честито на печелившите! Ракетните площадки против градушката "работят" с пълна сила. БРАВО!
1
1
 
13
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Добре че герб купиха 8 самолета от 74 г а не изградиха противоградна система. Нъл ефовете били многоцелеви! Сигурно блок 70 може да се бори и с градушките. Ще бомбардира с 'убеден' уран. Така ще разкарат и българите и облаците от тази прокълната територия!