Перник ще си купува електробуси за градския транспорт

Те ще подобрят качеството на въздуха, аргументира се кметът
15 юли 2019 12:02, Красимир Ангелов
10
Перник ще си купува електробуси за градския транспорт
Снимка: Булфото

Община Перник ще закупи електробуси за обществения транспорт, съобщава БНР.

Екологичните транспортни средства ще обслужват автобусни линии, които не са включени в проекта за интегриран градски транспорт. За целта общината ще кандидатства с проект по Оперативна програма "Околна среда 2014- 2020".

За целта кметът Вяра Церовска е внесла докладна в местния Общински съвет и се очаква на предстоящата през тази седмица сесия съветниците да дадат зелена светлина на проектното предложение.

Закупуването на електробусите не само ще направи пътуването на перничани по-удобно и по- комфортно, но ще доведе и до подобряване на качеството на атмосферния въздух, до намаляване на шумовите замервания и вибрации, както и до значително спестяване на енергия в градския транспорт, мотивира предложението си кметът.

В докладната се посочва, че максималното финансиране, на което може да се надява общината, е 6 млн. лева.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубава работа ама българска, Перник е град които е разполагал с елекробуси, но са били спряни защото са конкурирали частния бизнес. Инфраструктурата е разфасована напълно преди няколко години, естествено защото тука става въпрос за много Мед. А сега решават да бъде изградена отново.Предимствата са ясни на всеки, въпроса е защо са го раздрушили преди време, явно просто така го правим в България.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е те щом герб крадяли /както твърди долу един в поста /, а се правят толкова неща... Представете си по времето на Станишев, какво е било хахахаха
6
0
 
4
 
! Отговори
AнoH преди 3 години
Щом като политиците, "желаят добтруването на народа" да накарат своя човек Ковачки да спазва еконормите с неговия ТЕЦ - да го обнови и модернизира откъм филтри и пречиствателни съоръжения и да не гори *** в него!
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Перхидролената кукувица и тук се появи!
4
0
 
4
 
! Отговори
За екологията е ! преди 3 години
В Перник и околните села няма друг източник на топлина освен твърдо гориво-- мръсотия колкото щеш ,НО комисионната си е комисионна ...болниците им са в разпад всичко е на минус пари за нищо няма и и зведнъж незнам си каква програма и Хоп !
3
3
 
6
 
! Отговори
по герберски преди 3 години
Спряха тролеите и продадоха жиците в най-мръсният град сега пак на електромобили но цената по 10!хаха
2
3
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Имаш ли доказателства, или пpocто червени пpocтoтии
1
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вера Церовска от името на Котараците го е внесла! Долна крадла!