HelpBook сигнали: Занемарени площи, стара настилка, тъмни улици

Гражданите се доверяват на платформата и подават сигнали за нередности
Обновена: 15 яну 2020 09:10 | 15 яну 2020 09:10, Анисия Иванова
13

Снимка: Helpbook

През изминалите дни гражданите продължиха да се доверяват на платформата HelpBook.info за различни нередности до отговорните общински и държавни институции.

В първия сигнал, с който ще ви запознаем, гражданин алармира за обширен рисков район, който се намира зад къмпинг "Врана" на бул. "Цариградско шосе", на изхода от София. Почти всички дървета, повечето от които тополи, се нуждаят от подкастряне, а някои от тях да се махнат. Част от тях са заразени, обвити в бръшлян, с изпотрошени клони и надвиснали над пътя, където ежедневно преминават коли и хора. Според нашия потребител по-лошото е, че сред тези опасни дървета се намират бунгала, които редовно се посещават, най-вече от чужденци. В сигнала се настоява за спешни мерки, защото е въпрос на време да стане някоя беля.

В друг сигнал за същия къмпинг са изпратени и снимки, от които става ясно в какво състояние е асфалтът около него - огромни кратери, кал, пропадания и валящи се отломки трошат и цапат преминаващите автомобили от години. Молбата е за спешно предприемане на действия по възстановяване на настилката.

Преминаваме към сигнал за редовното обгазяване на живущите в столичния квартал "Модерно предградие". За поредна година обитателите на жилищна кооперация в района са принудени да дишат гъст, задушлив дим, бълван от комина на непосредствено намираща се пред кооперацията къща. Въпреки многократните молби към собствениците, отговорът продължава да е един и същ - "Да сме гледали къде си купуваме жилища", пише възмутеният потребител.

Получихме и молба за спешна нужда от изграждане на улично осветление на улица в столичния квартал "Люлин" 8, още повече, че входовете са населени предимно от малки деца и възрастни хора.

Завършваме днешния обзор със сигнал за поредния изоставен автомобил във Варна: "Стикерът за техническия преглед на автомобила е изтекъл преди повече от 2 г. В близост до него има още два изоставени автомобила. Моля за действия по компетентност за отстраняване на автомобила."

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
.. преди 4 години
после за да няма прах щели да мият улиците повече... и да ги миете денонощно като няма паркоместа и се паркира в кал и се кара в дупки с кал е все тая само разхищавате вода....... направете обществени паркинги и запълнете дупките
10
0
 
2
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Сигналите се насочват за разглеждане към временния архиерей на арменската епархия архиепископ Датев Акобян. За съжаление Негово Високопреосвещенство отговаря и за България и за Румъния съответно е натоварен и разглеждането на сигнали и жалби е бавно.
9
1
 
0
 
! Отговори
Асд преди 4 години
А въздуха е много ама много зле... чудно ми е, гледам ги хората едни такива със самочувствие и образование, а защо са такива дебилни...кал, мръсен въздух, изоставени строежи, а хората у кауфландите и лидалите със самочуествие...
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е последната зеленина край река Искър в района. Явно и тя пречи някому.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво подкастряне на тополи бе, госпожо! Подкастряйте си буша, дърветата се пазят. А и от снимката се вижда, че някой е минал с багер през дърветата. Случайно да сте видели кой е той? Случайно да има строеж наблизо?
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
боже мой пази сляпо да прогледа.плюваме на русия а не си виждаме жалката си картина докъде я докараха бг тези демократи при соца бг цъвтешеа се обвинявате соца нека повъзрастните да ви раскажат как бг беше хубаво при соца .имаше един девиз софия расте но не старае.принай малкият сигнал веднага се решаваха промблемите пари се намираха от местните управители.а сега управителите плачат че все пари нямат.не ви вярвам вие демократите превърнахте моята страна в хауст безпределност и една корупция всек
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво като подадеш сигнал нали по Нова тв всяка сътрин има такава рубрика то там никой не обръща внимание че тук така ли е по белите държави хората съобщават за нередности и никой не му пука
4
1
 
7
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Не съм сигурен,че подаване на сигнал има някакъв ефект.Подадох сигнал до call***sofia.bg,за не работещо осветление и ефекта е нулев.Някога по време на "тъмният" социализъм,към общината имаше структури,които се грижеха за осветлението,тротоарите,тревните площи,чешмичките/то сега откакто водата е дадена на чуждестранна концесия/,вече няма.Алеите в ж.к.Яворов/бивш Ленин/ биваха измивани поне веднъж седмично,тревните площи биваха редовно косени и напоявани,но чудно защо нямаше недостиг на вода
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Внимавайте, че тази сутрин шосетата са обработени срещу заледяване по герберастки тертип.
2
1
 
1
 
! Отговори
Удобно преди 4 години
Мордор е по-напред. Там има ред. Тука е още дивия запад. Корупция, лъжи, кражби от А до Я.
1
1
 
3
 
! Отговори
Саурон преди 4 години
За Мордор е нормално.