Доц. Мангъров: В 80% от случаите на болните им няма почти нищо

Болниците не са място за затваряне и изолиране, а за лекуване
9 мар 2020 17:00, Боряна Павлова
180
Доц. Мангъров: В 80% от случаите на болните им няма почти нищо
Снимка: БГНЕС

Болниците са място, където хората трябва да бъдат лекувани, не са място, където да бъдат затваряни. Заразените с коронавирус, на които им няма нищо, спокойно могат да си стоят вкъщи. Това заяви доц. д-р Атанас Мангъров, директор на детското отделение в Инфекциозна болница, пред Нова тв.

В 80% от случаите на болните от коронавируса им няма почти нищо, посочи доц. Мангъров. В 15% от случаите хората имат някакви симптоми - температура, кашлица, отпадналост, болки в мускулите. Ще има и 4-5% от болни, които ще бъдат в тежко състояние, които ще имат нужда от реанимация. От тези 4-5% половината ще загинат, по сметките на световните медици, посочи д-р Мангъров.

Още по темата

Той посочи, че в Италия има около 7000 болни, а от тях около 300 души се нуждаят от реанимация.

Именно затова той смята, че ако всички бъдат вкарани в болница, системата ще се задръсти.

"Като ги вкарате в една болница, тя се задръства. Освен това могат да се заразят лекарите, сестрите, санитарите и няма да има кой да обслужва болните”, смята доц. Мангъров. 

Той отново обясни, че специфично дефинитивно лечение на коронавируса за момента няма.

„Много тежко болните, които тръгват да умират, те се нуждаят от дихателна реанимация. На тези, на които им няма нищо, да им давате каквото ви дойде наум, на тях тъй или иначе ще им мине. Каквото и да им давате на хората с коронавирус в 96-97% от случаите те ще се оправят”, коментира доц. Мангъров.
 


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Toнчо

Отидете 10 човека там където се лекуват
заразените от вирус 20-1 и след 3-4 дни ще
видим на 8 от вас вируси защитници нищото!!??
176
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Петю

Тази неопределена форма 80% ПОЧТИ
какво е!?
175
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Динко

Карантината е срещу вируса!!????
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ПАЗЕТЕ ИЗКАЗВАНИЯТА ИМ ЗА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПРЕД ГЕШЕВ, ЗАЩОТО ИМА ЛИ УМРЕЛИ ЩЕ ТРЯБВА ПРОКУРАТУРАТА ДА ПРОВЕРИ ТЕЗИ УСПОКОИТЕЛИ. И ЗАЩО ЗА ТРИ МЕСЕЦА НЯМА СЪЗДАДЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА СПРАВЯНЕ И ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА ЕПИДЕМИЯТА БЪЛГАРИЯ Е МАЛКА И РАДКОНАСЕЛЕНА СТРАНА И ТУК НАПЪЛНО МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДОТВРАТИ ЕПИДЕМИЯ НЕ Е КАТО В ИТАЛИЯ.
173
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
зАЩО ШЕФА НА ЩАБА НЕ Е ПОЛИТИК А ЛЕКАР, НЕЩО МАЙ бОРИСОВ ЗНАЕ ЧЕ ПРОВАЛА ЩЕ Е ПЪЛЕН И СА СЛОЖИЛИ ОНЗИ ЗАЕКВАЩ ЧОВЕК ЗА ПОРЕДНОТО БУШОНЧЕ. МОЖЕ ЛИ МАСКИ ДА НЯМА А СЕ ЗНАЕ ОТ ТРИ МЕСЕЦА ЗА ЕПИДЕМИЯТА НЯМАТЕ ГРАМ НАЦИОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ. В КОЯ АПТЕКА ИМА МАСКИ???
172
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Протестиращите сестри са прави. Лекарите вземат лъвския пай чрез тези клинични пътеки само източват здравната каса. Освен това ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ НАШИТЕ ВЛАСТИ ПРОСТО НЕ РЕШАТ ПРОБЛЕМА КАТО ЗАТВОРЯТ ЗА ЕДИН МЕСЕЦ ГРАНИЦАТА. Който му се пътува задължителен инфекциозен изолатор. Побъркахте ни от ксампанията ви за 500 жертви по пътищата, та глоби актове камери, а сега - СВЕТОВНА ЕПИДЕМИЯ И ...НИЩО И НЕ БИЛО. ПАК ДВОЙНИ СТАНДАРТИ АКО ОТ ЕВРОПА ВИ КАЖАТ ДА ПР ЪДНЕТЕ ВИЕ СЕ НА СЕ РЕТЕ.
171
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много мъдрост, много знание струи от нашето здравеопазване, нищо че официално се води най-скапаното и най-скъпото в Европа.
Целия свят са все глупаци, само доцента е светило и той единствен знае как най-добре да действа държавата против този вируса.
А дали това не е поредната калинка с купена диплома.
170
1
 
1
 
! Отговори
Провинциалист преди 4 месеца
До Анонимен Важно е да не са в София! Много грандомански анони! Мисли под юргана , а не в интернет!
169
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 165, вируса е опасен не само защото още няма лекарство, а защито не се знаят последиците после, уьлекувани пак се заразяват, а и вече излекувани имат и остатъчни контуьии от вируса, примерно една жена от Италия казва, чр е узлекъяана, а сега бъезо се уморява, явно белуя дроб удря и после доста време се оправят последиците, да чукнем на дърво да не се разболяваме.
168
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Прав е доктора! Тези карантини и истерии ще предизвикат някаква икономическа рецесия. А рецесията е хиляди пъти по-опасна от всички грипове!
167
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Прав е професорът,защото глупостта на нашите управници е безкрайна като Вселената! Правят се на по-големи католици от папата! Ще блокират и спрат всякаква нормална дейност в и без това опосканата и едва дишаща България
166
2
 
7
 
! Отговори
амии преди 4 месеца
До Анонимен 165
Засега няма разумно обяснение, ама децата от 0 до 10 години не се разболяват
В голяма степен засяга тежко възрастните хора . Примерно смъртните случаи в Италия са във възрастова граница 60+ години. Няма специфично лекарство .Писаха ,че в САЩ експериментират с някакво лекарство против Ебола , давало резултат . Другаде прилагали лекарства против СПИН. Трети с кортикостероидни лекарства . Иначе третират симптомите , има човек пневмония - тъпчат го с антибиотици и т.н
165
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А тук пишещите имат ли мозък...този вирус го откриха в Китай...където живеят над 2млрд души ако бе толкова опасен тоя вирус до сега да са загинали милиони...и странно как до сега няма загинали деца...и как хора в добро здраве не го усещат тоя вирус....и никой не съобщава ка болните се излекуват...какво им се дава ...юай нищо а ..парацетамол и топъл чай....но важна е паниката
164
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе не е така бе докторе....иначе как ще се направят *** на борсата...трай си...ще развалиш бизнеса.
163
15
 
14
 
! Отговори
11 преди 4 месеца
"Заразените с коронавирус, на които им няма нищо, спокойно могат да си стоят вкъщи" - ***
162
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По къщите-не, но БГ има достатъчно празни болници за да се определят n- броя такива за изолиране на протичащите леко заболявания.
При това въпросните болниците трябва да не са в пъпа на София, а да са изолирани в провинцията, където няма пряк достъп до здрави хора.
161
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Добре че нямаме 5G иначе и ракията нямаше да ни помогне.
160
1
 
8
 
! Отговори
до Ха преди 4 месеца
Доктора също не може да обясни и като как фондовата борса се срути с 10 процента само днес. Това не е било от финансовата криза.
159
8
 
36
 
! Отговори
Ха преди 4 месеца
Докторе - уважавам твоята професия и знанията, които имаш (потвърдени от много пациенти), ама не мога да разбера защо ни хвърляш по върбите. Другите държави не са бунаци да си затварят цели градове, а нас ни баламосваш ... Даваш ли си сметка, че ще ти потърсят сметка в един момент
158
1
 
2
 
! Отговори
до истината преди 4 месеца
Ами наприви го ти това изследване. Подпиши го с името си. И ако се окажеш прав - вземи пареите и славата.
До колко вайърлеса може да наруши дишането е интересен въпрос, но за да получим отговор, ще ни трябва някой който разбира от биофизика и биохимия. Ти такъв ли си, или напротив?