Ветеран от ВСВ празнува 100-годишен юбилей в Русе

Васил Петров и до днес често пее и свири на акордеона си
8
Ветеран от ВСВ празнува 100-годишен юбилей в Русе
Снимка: Община Русе

Русенецът Васил Петров, който е ветеран от Втората световна война, отбелязва своя 100-годишен юбилей, съобщиха от областната и от общинската администрация.

Той получи пожелания по случай своята забележителна годишнина от името на кмета Пенчо Милков и председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев.

Васил Петров е роден в село Юпер. Той е бил мобилизиран в редиците на армията по време на Втората световна война. Сега участва активно в дейността на Съюза на ветераните, като ключът за дълголетието му е любовта към изкуството - често пее и свири на акордеона си.

Васил Петров е удостоен и с орден, посветен на 75 години от победата над хитлерофашизма, изпратен от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той получи и почетна значка от името на Съюза на ветераните, поднесена от председателя Васила Стоилова.

Любопитен факт е, че в условията на световна пандемия, в Русе, само за месец, още двама столетници празнуваха рожден ден.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Браво на нашия човек!Изгонил е фашистите от България през 1944 г да е жив и здрав да види как ние и неговите внуци ще изгоним САЩ и НАТО
5
4
 
0
 
! Отговори
Мааму преди 4 години
Не се научихте, че ЮБИЛЕй е САМО 50-годишнината на човек.Написано така заглавието, си мисля, че може да има и 1-годишен юбилей и всякакъв-годишен юбилей.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мен пък повече ме интересува имали жив ветеран служил в БГ армия в окупационните войски в Сърбия,Македония ,Гърция и ако има да му се даде най-високото отличие заради защитата на българщината там!
3
1
 
7
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Важното е, че Каракачанов го е отличил!
2
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да му дадат АБПФК и безплатен парцел.
1
6
 
12
 
! Отговори
Демографска криза преди 4 години
Че то в Русе останаха само пенсионери! Градът умира!