Новите болни от коронавирус в Кюстендил са от едно семейство

Четири са новите случаи на COVID-19 в града
22 апр 2020 16:35, Анисия Иванова
3
Новите болни от коронавирус в Кюстендил са от едно семейство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Четири са новите случаи на заразени с COVID-19 в Кюстендил, а не три, съобщи на брифинг кметът на Кюстендил Петър Паунов. Този сутрин от Националния оперативен щаб съобщиха, че в града има трима нови болни.

Още по темата

Всичките новозаболели са роднини на жена с онкологично заболяване, изписана наскоро от болницата "Св. Иван Рилски" в София, която впоследствие се оказа, че е заразена с коронавирус.

Новите болни са съпругът на жената, синът им и двете им внучета - на 14 и 9 години, при които заболяването към този момент няма сериозна симтоматика. Няма и новоприети в местната болница, а хората, които са на лечение там, са осем. Няма и нови изписани.

"Както предупреждава Националният щаб, оформят се семейни огнища и трябва да бъдем много внимателни при контактите си, защото не знаем какво ще занесем у дома", коментира Паунов, цитиран от БТА.

Той посочи, че 173 души са под карантина в община Кюстендил към днешна дата, а до този момент под карантина са били общо 846 души. Паунов съобщи още, че от петък ще отвори и кооперативния пазар в града, със съответните мерки за безопасност - КПП и охрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В една болница дали има ред, се познава по здравето на медицинския персонал. Първо те трябва да се пазят, защото те основно пренасят заразата от пациент на пациент.Пример - в едно отделение за хемодиализа всички пациенти се разболяват от хепатит С. Причината е, че те биват обслужвани от едно лице, което ползва едни ръкавици до обед и едни - следобед. Сваля ги за обяд. Нормално е - пази първо себе си.Значи проблемът с вътрешноболничните инфекции трябва да се реши административно.