Още 13 нови случая на коронавирус в Доспат, три от тях са деца

Болните там са общо 97
11 юни 2020 09:35, Нели Христова
10
Още 13 нови случая на коронавирус в Доспат, три от тях са деца
Снимка: БГНЕС

Доспат се превърна в най-голямото ново огнище на коронавирус в България. Днес новите положителни проби за COVID-19 там са 13, съобщава "24 часа". Новите заразени са без симптоми и са поставени под карантина за 28 дни. Три от тях са деца.

Жена на 58 г. от с. Барутин с положителна проба за COVID-19 от 8 юни е приета в МБАЛ- Девин заради повишена температура и затруднено дишане.

Новите случаи са на контактни заразените в цеха за производство на детски играчки. Изпратени са нови 28 проби за PCR изследвания.

От откриването на огнището в Доспат броят на заболелите вече е 97.

Цехът, в който работят над 220 души, със заповед на здравната инспекция, е затворен за 14 дни,колкото е срокът на карантината, считано от 8 юни. Здравните власти все още изясняват как е пламнала заразата в него, след като пропускателния и дезинфекционният режим са били стриктни.

Междувременно превантивно друго голямо предприятие в Доспат- "Нитекс" с над 200 служители предприе инициатива да бъдат направени изследвания. Те ще се извършат в частна лаборатория, а инициативата е на ръководството й.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заразени викаш ама без симптоми... значи заразени на доверие. То така може целия народ да е заразен със 100 неща без симптоми. Даже е смешно.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рамазана изби по разни села и паланки...
7
2
 
2
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
Ше ви и мисирките! Не се пазите народе! Велики сте! Е те- на ни сега!
6
4
 
7
 
! Отговори
нямам думи преди 3 години
положението е напълно извън контрол, вече не е ясно дали и армията ще помогне. (((
5
0
 
15
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Трябва просто да затворят града. Навремето за 5 болни цяло банско затвориха, сега не знам защо не затворят Доспат и Девин
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цехът е затворен, ама трябваше и хората да затворят в него, а не да ги пускат като свободни разпространители из Родопите.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Девин замина... Нали се сещате какви са условията в болницата, колко са защитени и колко сериозно ще подходят медицинските лица... Какво разпряваше Кунчев за Ямбол? Излизат от стаята с болния и отиват да пият кафе в стаята за почивка по двама-трима-четирима, без маски, без нищо... По такива, забравени от Бога, места, хората ако сами не се пазят, няма кой друг да им помогне, ама те не се пазят, смятат, че проблемът не се отнася за тях...
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ae затваряйте ги тия бе банско за 4 човека го затвориха
1
3
 
27
 
! Отговори
Лопе преди 3 години
А в Барутин и Сърница има ли и един християнин? А кой техен празник беше преди 10-тина дни? Защо се премълчават тези неща?