Километрична опашка на "Кулата" от чакащи коли и камиони

Движението на останалите пунктове с Гърция не работят
Обновена: 2 юли 2020 11:25 | 2 юли 2020 11:25, Камелия Цветанова
46

 Снимка: Dnes.bg

Близо 15 километра е опашката от чакащи камиони, автобуси и леки автомобили на граничния пункт „Кулата-Промахон“. Само за два часа трафикът за Гърция се е увеличил няколко пъти, съобщават от Гранична полиция.
Още по темата

Причината за  изключително натовареното движение  е заради затварянето на три от граничните пунктове за преминаване на туристи. Освен това Гърция не пропуска леки автомобили и автобуси на границата си с Северна Македония.

Не е ясно и докога ще бъде отворен и пунктът „Маказа“. Така целият туристически трафик от Сърбия, Северна Македония, Румъния и България се насочва към най-сигурната  точка за влизане в южната ни съседка. През последните три часа колоната от чакащи камиони, леки коли и автобуси е стигнала  до  разклона за Петрич на АМ „Струма“ и продължава да расте.

Нашите гранични екипи работят с пълен капацитет, но преминаването се затруднява от проверката на документите, изисквани от гръцките гранични власти и тестовете за коронавирус, които се правят предимно на  сръбските туристи, допълва БНР.

Има реална опасност ситуацията да стане още по-сложна към края на седмицата, предупредиха  работещи на граничния пункт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: опашкаколиКулата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де аз не разбирам какво лошо има да си носиш храна на плажа аз тренирам стремя де да държа някакъв режим на хранене и си нося на плажа поне 3 кутийки с пилешко с ориз къв вине проблема на вас яжте си кюфтенцата от не месо и цаца мазна и бирчок и синтрескайте мазните шкембета на плажа аз най ми е кеф да гледам тия опулени погледи как аз ям пуешко а те ръфат солен будгер за 10 лева;)
33
2
 
12
 
! Отговори
Такса барбарон преди 3 години
Значи, лютеница си носели хората в Гърция. Хората, които почиваме в Гърция носим натам само пари, телефон, документи и дрехи. За над 10 години нито съм чул, нито съм видял някой да си носи храна за почивката Гърция. Храната се носи на връщане от Гърция, защото там е по-качествена, а цената е същата като в България или по-ниска.
32
0
 
4
 
! Отговори
Мдааа преди 3 години
Гърция, явно е оставила на сухопътната си граница, отворен само един пункт и то с България, така че Балканите и Европа сега ще минават само по магистрала Струма...
31
1
 
2
 
! Отговори
Югозападен преди 3 години
Come as you are Cobain
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гербисто-патриотХоди на лекар бе ***.
29
7
 
22
 
! Отговори
Оператор преди 3 години
Гаврата на КПП-то в сравнение с гаврата на БГ плажове и хотели е нищожна... За това избирам по-малкото зло.
28
3
 
35
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
По-скоро се чуди на родния бизнесменин - сложил такса табуретка и после се жалва, че хората предпочитат да висят половин ден на границата, вместо да платят едни шест лева за стол
27
29
 
7
 
! Отговори
Серсемин преди 3 години
Да му се неначудиш на ***! Ходи за четири дена на море, два дена виси по граници! Пълни гушата на маляка ,а оня се гаври с него!
26
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия дети ходят с лютеница на мире, си ходят и в Гърция и в България, така че все тая. То дори и в България е по-вероятно, а и по-добре да си носиш яденето, че не знаеш на какво ще попаднеш
25
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле колко льоловци има тука. Хората за Гърция ходели с лютеница. За кво им е тая фалшива лютеница бе ***, като в гърция храната е супер. С лютеница ходят на нашето море да да не се осерат от "прекрасните" гозби на нашите пишман хотелиери довчерашни ***. На почивка кадето и да е само не и у БГ.
24
3
 
24
 
! Отговори
Мечо Кух преди 3 години
Корекция: Барба Ганьос управлява, а опашките са от хора, които бягат от видимите му резултати
23
4
 
25
 
! Отговори
до православен патр преди 3 години
А какво патриотично намираш да се ходи на бетономорието и да пълним гушите на местните ***
22
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Барба Ганиос ще търпи ако ще и клизма на КПП-то, само и само за да се похвали че е си е умил краката на Бяло море.
21
30
 
4
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Направо това си е унижение от страна на маляките !!!! Като патриот не бих търпял подобна гавра !!!!
20
5
 
18
 
! Отговори
А-Я преди 3 години
Как не са се сетили нашите да сложат такса излизане на кола 50 лв !! За барбарони как може ,а??
19
15
 
8
 
! Отговори
фен преди 3 години
Е, сега се притесних - ще им се развалят кюфтетата и кебапчетата в багажниците в тая жега, бирата ще се стопли - ужас! направо да ги ожалиш хорицата тръгнали да се редят на опашка за море !
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДаа. На Лигурско море е най-готино. Чакам ви там.
17
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПловдивчанинТи го разбираш така. Хората им писна непрекъснато да се тръби как отивали и се връщали от не знам къде си. Никой няма нужда от тази информация. Ходещите до Гърция се взеха на сериозно, че едва ли не целият свят се интересува от техните планове. Не го интересува никого. Всички в България са ходили до Гърция и са наясно как стоят нещата там. Странно е, че някои като отидат и смятат, че това е много важно. Всеки си има някакви планове за лятото, но чак пък да ви завижда...
16
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Акой ще яде български картофи 200грама ссиренце за 10лв.
15
15
 
10
 
! Отговори
не е така преди 3 години
До АнонименДва месеца лежахме вкъщи. Просто ми изглежда като признак на лентяйство да се юркаш по почивки. В тази държава никой не работи. Само се говори за подене по почивки. Няма да се оправим скоро. Калпави сме.