Костадин Ангелов: Няма да затваряме градове и КПП-та!

Ситуацията е контролирана, заяви здравният министър
15 авг 2020 12:10, Петя Славова
77
Костадин Ангелов: Няма да затваряме градове и КПП-та!
Снимка: БГНЕС

Днес здравният министър проф. Костадин Ангелов посети болницата в Кюстендил, за да види каква е ситуацията там с коронавирусната инфекция. "Няма притеснения в цялата област по отношение недостиг на легла и персонал. В момента в лечебното заведение лежат четирима пациенти с доказана коронавирусна инфекция. един от тях вече е отрицателен. Има и лекар от "Спешна медицинска помощ". Колегата е добре, няма температура. Чувства облекчено дишане.", това заяви проф. Ангелов на извънреден брифинг в града.Той благодари на екипа за усилията и действията, които са предприели.

Още по темата

По думите му няма никакви притеснения в цялата Кюстендилска област по отношение на недостиг на персонал или легла. "Към настоящия момент има 46 свободни легла", каза още Ангелов.

Здравният министър е посетил и центъра за Спешна помощ. "Няма недостиг. Ще продължим внимателно и загрижено да следим всички цифри, които са общодостъпни. Нашите решения са мотивирани на базата на тях.", каза още министърът на здравеопазването.

Той потвърди, че държавата разполага с достатъчно запаси, за да обезпечи всички точки на страната, ако се появи липса на лични предпазни средства и консумативи. По думите му, ще има допълнителен финансов ресурс на всички лекари на първа линия по 1000 лв до края на годината. "Там, където има недостиг, той ще бъде компенсиран", категоричен бе проф. Ангелов.

Министърът коментира и информация, че страната отново може да бъде затворена с думите: "Това е грозна лъжа".По думите му, няма да затваряме никакви градове, КПП-та. "Тези, които пускат подобна информация за евентуално затваряне, си играят съзнателно със страховете на българските граждани", каза още той.

Критична област, според него, е Добрич, където има проблеми с обезпечаване на достатъчен брой инфекционисти. Очаква се да бъде сключен граждански договор с колега инфекционист. "В момента нещата изглеждат контролирани", заяви министърът.

Проф. Ангелов изказа съболезнования към семейството на починалия лекар от Добрич. "Той е поредният от героите в бяло, който загуби битката".

По думите му, мерките са много прости: "Мийте си ръцете, носете маски в затворени пространства и спазвайте разстояние. Ако осъзнаем тези мерки, много по-малко хора ще губят битката в нашите редици".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
До 57 преди 3 години
Каква руска ваксина?Тя е от бояришник.
49
0
 
0
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Не можело да се ходи в парковете,ли?.А кой претрепа М.Цветков?Наркоманче, връщащо се от сбирка точно в националния парк Витоша.Свикнахме с глупави комунистически брътвежи.Щом правителството предприеме някаква марка, веднага червените са контра.Направо оглупяха.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти не затваряш града, ама Черепът го прави.Това ако не са КПП- та- здраве му кажи.
47
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професори,що не купите рус.ваксина ,и мълчите упорито,явно Мустафата не разрешава
46
4
 
8
 
! Отговори
АХААХА! преди 3 години
то и да затворите най- много да изядете по някой камък в чутурата. На хората им писна от вас .
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Реалист "Дайте по 1000 лева на месец на хората и те сами ще се затворят вкъщи!'За 1 000 лв, вече чистачки не се хващат да работят.
44
1
 
4
 
! Отговори
Българ преди 3 години
Затвор за гробаря Ангелов!!!
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как е контролирана, като в Добрич например не останаха медици и още един почина от Короната.
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само си приставете ,с 20 лв.повече за пътека ,смешни сте бря гроб,днес говорих с украйнци ,теста там 55 лв наши пари ,а тук е безплатен са о за *** ,и да си счупил ръка ще ти вземат 120 за тест )
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aaaйде почна и тоя шматьо - да не знае каква ще бъде ситуацията, ама да обещава.Такива като ги видиш, само бой и пак ще им е късно...
40
4
 
8
 
! Отговори
Ели преди 3 години
Защо да не затварят, ако се наложи. Какво е това правителство, което се влияе от група терористи.
39
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички трябва да са наясно че без значение кой управлява SMS ще има както и КППта.Не слушайте какво ви говорят и четете западни медии.Ако имате поне малко акъл (99% от българите ЙОК) ще разберете неизбежността на строгите мерки.Иначе идват чувалите с трупове и масови гробове.Това е положението все едно дали ви харесва или не....!!!П.П. Между другото същото ще е положението в целият свят така че не се самосъжалявайте.
38
17
 
2
 
! Отговори
Корона ГЕРБ преди 3 години
Затварянето ще започне от 1-ви септември. Вече няма да им декларации, а преминаващите ще трябва да показват на мобилните си телефони получен потвърдителен СМС за преминаване. В момента се обсъжда цената на този СМС за гражданите, но най-вероятно ще бъде в интервала от 7,99 лв.-9,99 лв. Другото нововъведение е че освен на входовете-изходите на областните градове, КПП ще има и на границите между областите.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пък се обясняваБабикян никого не пита.Сяда ,вади бирата и ето ти го КПП.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има даже такава група във фейса: Око да види И е пълно с конспирации. Лошото е, че има хиляди последователи! Май забравихте изследването от миналия месец, което установи, че България е страната в ЕС с най- голям брой вярващи на най- различни псевдонаучни и конспиративни теории... :)
35
2
 
7
 
! Отговори
Електротехник преди 3 години
Български девиз : Око да види, ръка да пипне!Невежия: Нема вирус! Не го виждам и само ни мамят за пари и да ни чипират. Нема да ми слагат ваксината! ( бел. на автора- дето я няма още) Специалистът: - Ти виждаш ли тока? - Не! Значи няма ток.Специалиста: Я бръкни тогава в контакта, да видим има или няма ток! :))))
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После безотговорната пропаганда на Нинова ще казва "Казваха ни само да си мием ръцете и вижте какво стана, нищо не направиха". Диверсанти нещ.аст.ни. Горко на тия, които ги следват.
33
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доброволците *** на БСП пускаха от три седмици слуха, че правителството закупувало преносими КПП-та, защото от 18 септември пак щяло да се затваря. Явно този слух е стигнал до министъра и отговаря на него. Много ги е яд, че имаше мерки и адекватни решения. В момента цяла Европа затваря и затяга режими, само ние, заради "отговорната опозиция" ще се заразяваме.
32
2
 
10
 
! Отговори
Няма да затваряме преди 3 години
Ами пробвайте, бе, само пробвайте .Вече и да има основателна причина никой не ви вярва, овчарчета лъжливи.
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червената тролова дружинка си заработва парите тук.Пусни един слух, разправяй, че е истина и гледай сеира.