Проф. Кантарджиев: Епидемията затихва, но идват есенните вируси

Той съобщи, че се чака доставка на нов бърз тест за COVID-19 от САЩ
31 авг 2020 09:12, Нели Христова
100
Проф. Кантарджиев: Епидемията затихва, но идват есенните вируси
Снимка: БГНЕС

Епидемията затихва, но в края на септември започва циркулация на есенните вируси. Това заяви пред БНТ проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Още по темата

Учениците трябва да се върнат в класните стаи при спазване на правилата, с изключение на малкото деца, които са в имунен дефицит или са подложени на някакво лечение, призова той.

По думите му за 9 месеца има доста данни за коронавируса, като няма място за излишно нагнетяване на напрежение.

"Заради една такава пандемия не може да оставим децата без образование, хората без работа. Научиха се болниците да лекуват по-добре, ако такова увеличение имахме през зимата, сега случаите щяха да са 10 пъти повече", заяви Кантарджиев.

Той обясни и че предстои доставката на американски бърз тест за коронавирус, който дава много добри резултати за антитела. Тестът не се предполага да е много скъп – цената ще е приемлива.

Според Кантарджиев през последните дни епидемията у нас затихва, а по-високият брой починали е характерен при затихване на епидемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спомнете си края на февруари как бяха фрашкани болниците с грип Б. И нямаше драма. Представете си сега да имаше вече корона каква небивала истерия щеше да настане!! А дали пък е нямало... но това е друга тема
91
0
 
1
 
! Отговори
гр богучесъздадечове преди 3 години
Има нещо гнило в този свят
90
1
 
2
 
! Отговори
да го знаеш преди 3 години
Професоре,ясно е че след бури идва затишие.А за вируса ,някой ви заповядва едно и също да пригласяте и не само вие,но вие първи ще го отнесете,повтарящите като глам...
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аман от глупости....
88
0
 
1
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Аз имам доверие на Бай Шиле !
87
2
 
2
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До 123Ами първите месеци бoko не плащаше по 1200 лв на умрял...За сравнение - здравната каса плаща за тридневен престой в частна болница с цял куп изследвания между 200 и 400 лв в зависимост от изследванията. А тук бий по една инжекция на ден и давай по едно парацетамолче и пей сърце. А ако болният е по-млад може и за опитно зайче да се използва, а там също големи пари падат.
86
1
 
0
 
! Отговори
:D преди 3 години
Още ще затихне, от 15 септември вече никой няма да се тества за почивки и сезонна работа в чужбина и ще има по 100-500 теста на ден при 1-2% положителни проби -1-10 максимум, това няма да е епидемия.
85
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука е пълно с много долни хора да извъртат нещата постоянно. От началото човека обяснява какво е как е, изкарвахте че лъже. Сега пък бил виновен, щото еди кво си. Ето, това е мръсно комунистическо поведение на писачите тука.
84
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе затихва, пък до преди месец на ден по 400 човека и вече ще мрем. Оказа се всичко една голяма фалшификация. Просто проба за следващата пандемия, как да я разиграят още по-добре.
83
9
 
16
 
! Отговори
Док преди 3 години
И още нещо, колкото и да ви убеждават и увещават НЕ СИ ПРАВЕТЕ ТЕСТ!! Никой, по никакъв начин не може да ви задължи да си правите тест за каквото и да е било! Категорично се противопоставяйте на желанието на властите да ви тестват децата, ако уж открият болно дете в класа/групата!!!
82
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е професор ,колкото Борисов е генерал!!
81
6
 
13
 
! Отговори
Док преди 3 години
Утре пак ще се развихри, спокойно. Оня ден някой тия от щаба каза, че РЗИ плаща по около 2500 теста на ден, на лабораториите. 2500х100лв=250к на ден. Ох батко, баси далаверата!! Как да се откажат, като тия пари от държавата съвсем законно отиват в джобовете на "правилните" хора със "акредитираните" лаборатории. Пък колкото глупендера отгоре успеят да убедят да си направят "доброволно" тестове, както се вика берекет версин....
80
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали сте торба акълли бе Катранджиев! Все ще измислите някоя нова опашата лъжа! Ай разкарайте ги тия маски,че ми писна вече!
79
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коментарите под статиите за ковид 1984 са винаги пълни със снежинки, а този смотльо не е никакъв професор
78
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затихва, ама друг път, затихва поредната вълна, сега от края на септември ще види какво може вируса! Не може да обяснява при толкова много починали, че така си било нормално при затихваща епидемия, защото не е вярно, да се потърсят причините в самите болници и лечението, което прилагат!
77
10
 
10
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Ще затихне сьвсем като умрат всички с по слаб имунитет и хронично болнитеЯвно Бьлгария стана поле на -чудовищен био експеримент
76
0
 
13
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
"по-високият брой починали е характерен при затихване на епидемията"-------Този човек не спира да се бъзика с овчеството...
75
10
 
9
 
! Отговори
123 преди 3 години
Не знам как затихва, като всеки ден има умрели, а това първите месеци не беше така
74
7
 
17
 
! Отговори
Грета преди 3 години
ВСИЧКИ ЩЕ УМРЕМ. УЖАС, УЖАС. НЯМА ВЕЧЕ ДА ЖИВЕЕМ.
73
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не спазвате ли мерките, ще станете като Беларус - диктатура и арести на противниците на Президена!