Буря отнесе покривите на две къщи в Смолян

Прекъснат е токът на места в региона, няма пострадали
13 окт 2020 12:52, Анисия Иванова
3
Буря отнесе покривите на две къщи в Смолян
Снимка: БГНЕС

Буря отнесе покриви на две къщи в смолянския квартал "Каптажа". Пикът на бурята премина над западните части на областта и над Смолян и се придвижва в посока изток към общините Мадан и Златоград, съобщи зам.-областният управител Адриян Петров.

"В района на Девин тази сутрин е прекъснат далекопровод, 20-киловолтов - Широка поляна - Сърница, но там EVN са възстановили захранването по кабелен път.

В Смолян има отнесени два покрива на къщи в района на квартал "Каптажа". Една от къщите е била обитаема, но в момента на инцидента не е имало хора, така че има само материални щети, без да има засегнати хора.

На ул. "Първи май" има паднали дървета. В момента дори екипите на "Пожарна и аварийна безопасност" продължават да ги премахват от пътното платно. Затова там и повече от 30 минути е спряно електрозахранването, а в района на Мадан са наводнени мазета в един от блоковете на ул."Република", който е в ниската част на града.

Имаме информация за населени места, които временно, от порядъка между 5 и 30 минути са били без електрозахранване. Говорим за Широка лъка, Павелско, Хвойна, Малево, в района на Средногорци и Равнища, в Рудозем в равнината, но пак казвам - това са краткосрочни прекъсвания на електрозахранването", посочи областният управител, цитиран от БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къщите са български. В Смолян немалка част от ромските къщи на ул. Заводска и Станевска, та дори и на Младост са си нормални къщи - на 2-3 етажа, с хубава дограма.
2
3
 
1
 
! Отговори
и ужас преди 3 години
много зловещо заглавие , браво ! а къщите къщи ли са били , или ромски бараки ?
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бурята ви е отнесла и фотоапарата май.