По-евтини зеленчуци, ако производителите бяха получили помощ през август

Земеделци от Хасково казват, че цените се определят от вносната стока
18 окт 2020 15:01, Ния Христова
23
По-евтини зеленчуци, ако производителите бяха получили помощ през август
Снимка: БГНЕС
Производители на зеленчуци у нас чакат да получат помощ от дъравата заради пандемията от коронавирус, съобщава bTV.
 
Орхан Ари споделя, че ако през август е получил чаканите 4 хиляди лева, чушките му сега щяха да са с 20 стотинки по-евтини от сега.
 
Той обясни още, че цените се определят от вносната стока, която е значително по-евтина от нашата.
 
Все повече земеделци се отказват да произвеждат. Някои от тях правят опити да работят с големи вериги, но изпитват затреднения заради далечината на скрада и невъзможнстта да вредят стоката си в него. Такъв е сручаят и на Орхан. 
 
На хасковския пазар в момента чушките, които са българско производство, струват по 1,20 лева за кг.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
кгб преди 3 години
До Анонименпитай Бисер Олива/СИК/***/МАДЖО----
20
0
 
2
 
! Отговори
ГербоЗемеделие2 преди 3 години
5.2020 година - ЛЕТАЛНА ДОЗАкъм действие 4 добавяш ДИРЕКТНО СУБСИДИРАНЕ НА ВНОСИТЕЛИТЕ - ПРОГРАМА на ДФ ЗЕМЕДЕЛИЕ - Де минимус 2020!- тия останалите са психично болни да се занимават със земеделие...!ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ ВНОСА Е ПРЕСА, ДОБАВЯШ ДИРЕКТЕН ВНОС ОТ Кауфланд, ЛИДЛ, БИЛЛА, МЕТРО и кой откъдето е!ОПИСАНИТЕ ДЕЙСТВИЯ СЕ ПОВТАРЯТ ЗА ВСЕКИ СЕКТОР с БГ ПРОИЗВОДИТЕЛИ - ЗАЩОТО ТЕ ПРЕЧАТ НА ВНОСА НА НАШИТЕ ГЕРБ ФИРМИ!
19
0
 
1
 
! Отговори
ГербоЗемеделие преди 3 години
КАК СЕ ПРАВИ ГЕРБ ЗЕМЕДЕЛИЕ:1. Пускаш Бухалките на проверки по земеделците 2010ГЛОБЯВАШ ГИ!20-30% се отказват и заминават в чужбина или по градовете- ПУСКАШ ВНОСА ДА ИМ СЕ РАЗКАЖЕ ИГРАТА !- Пускаш карантинирани зарази/насекоми, за да не могат да произвеждат в България САМО ОТ ВНОС!/доматен молец внесен от ГЪРЦИЯ чрез бездействието на БАБХ няма външен домат!/2. Приучваш ги към субсидии и после внезапно ги спираш:10-20% не им излизат сметките и се отказват!3.Повтаряш действие 1. за всеки случай!още 10-20% дават фира...4. Забраняваш им да вземат вода или и им спираш во
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 15А олиото защо е 3 лв.?Че то по скъпо от Германия!!!!!
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ха-ха-ха!В Нидерландия държавата да организира земеделците, тържищата и т.н.? Хайде стига държавата да ви дава, да ви организира и т.н. Ние искаме! Хайде свършете нещо! Вместо като всички нас да пълните бюджета, вие харчите готови пари да се правите на бизнесмени.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този защо ни прави на малоуумни? Щели да бъдат по-евтини? Това като с намаляването на ДДС-то. Цените се определят от пазара!!!! Някой още да не го е разбрал? Субсидиите изкривяват пазара. И два пъти се плаща от потребителите. Веднъж през данъците източник на субсидиите, втори път като го купиш. И реве при в пъти по евтин труд в България от Полша и други страни. Просто трябва да се научат да работят ефективно.
15
1
 
5
 
! Отговори
м-да преди 3 години
Господин Чебурашка да вземе и да учи Българска граматика, а на във всеки сайт да драще по клавиатурата на компютъра.Ей, писна ми от неграмотници ...! Абе неграмотнико, как се пише думата еФтин ..?... хайде и никакво писане ..!... за днес от мен една двойка ..!
14
1
 
4
 
! Отговори
ммм ..! преди 3 години
Днес научавам, че един земеделски производител ... роднина на ... продава катофи ама наистина картофи и то големи, 3 бр на 1 кило, на цена - 0,30 лв/кг.;- лук червен, едър на цена - 0,30 лв/кг.!... и така, аз тази година като биологичен производител нищо, абсолютно нищо не произведох, но при другите е друго ...... с тези цени явно през 2021 земеделските производители ще намалеят още, но явно това е и ... целта, нали ..?... ха, на здраве ... за българското земеделие ..!
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А олиото защо е 3 лв.?
12
3
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
По-ефтини щяха да бъдат по цени на едро а маржа щяха да оберат търговските вериги.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умишлено небсе УТОЧНЯВА за да става каламбура със земята.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Говори се Земеделци. Но не се Уточнява. Арендатори излезнали от партиини тайни събрания Или Частници собственици на имоти излъгани от МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО!!!?
9
0
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
и 100 милиона да им дадат българите нямат наяждане на баба им някои и е давалпомощ говорят глупости ама няма кои да им се хване ами тези дето не гледат пипер аполучават европари защо не говорите за тях
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко милиона седаватвсяка година на земеделците и от това хляба не е поевтинял а напротив е поскъпнал доста. Много мразя житарите
7
1
 
11
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Корона вируса по чушките няма, градушки нямаше... Всеки ревнал за помощи. Истината е, че българските плодове и зеленчуци са хубави, но скъпи. Защо са скъпи? Някой иска да печели повече от колкото влага? Някой си мисли, че заслужава повече пари за труда си? Ами кофти.
6
2
 
4
 
! Отговори
До 6 Ха-ха-ха! преди 3 години
Супер идея и напълно осъществима при условие, че вдървените евроатлантически глави на управляващите в които само частното витае се съгласят
5
0
 
10
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 3 години
Ама защо трябва да давате на зеленчукопроизводителите? Давайте на нас, а ние ще им ги купуваме!А сега сериозно:Другото е държавата да направи държавни борси, а не 60-70% от цената на земеделската и животинската продукция да отива за комисионни на прекупвачи. Помощта ще бъде борсите да не вземат такса за посредничеството, а производителя да се договаря директно с крайните търговци.
4
0
 
20
 
! Отговори
ако преди 3 години
Някой вярвали на това "ако".Като дадоха пари на кръчмите какво поевтиня?
3
1
 
9
 
! Отговори
Къде спа Танева? преди 3 години
Предполагам е била заета да лъска имиджа на шефа. Напразно.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У нас нищо не е както трябва още по-малко пък помощите. Винаги се тича след вятъра и се действа на пожар.