Над 50 учители в Старозагорско заразени с COVID-19

Заболеваемостта областта е малко под средната за страната
10 ное 2020 17:52, Красимир Ангелов
29
Над 50 учители в Старозагорско заразени с COVID-19
Снимка: БГНЕС

Общо 53 учители, 10 непедагогически специалисти и 21 ученици са заразени с COVID-19 в училищата на територията на Старозагорска област. Паралелките, поставени под карантина, са общо 8, стана ясно по време на заседание на Областния медицински съвет.

Всяко училище самостоятелно може да заяви желанието си за преминаване към дистанционно обучение, като то може да обхване отделен випуск или отделни паралелки, посочи началникът на РИО Татяна Димитрова цитирана от пресцентъра на областната администрация.

До този момент обаче в Старозагорска област няма подавани молби от директори за дистанционно обучение на класове или випуски.

Заболеваемостта от COVID-19 в Старозагорска област е малко под средната за страната, но областта, както и повечето в България, е в рисковата "червена" зона, каза директорът на РЗИ д-р Станимир Станков.

От Областния медицински съвет препоръчаха да се поставят уреди за измерване на температурата на входовете на големите търговски обекти, както и по възможност да се разкрият каси, които да работят само за възрастни хора над 65 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
6
 
! Отговори
До 22 преди 3 години
Не е само в Плевен, и в София е така. Не се карантинират класове, на които са преподавали заразени учители, не се карантинират класове, където има ученици с положителни тестове. И всичко това е с разрешението на РЗИ и тъпите директори на училища. Като заведеш хлапето на лекар, ти казват, че гърло и хрема не е Ковид, а се оказва точно това след една седмица и всички вкъщи са натръшкани с пневмонии. Тотален геноцид.
23
3
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Странно е, че са заразени само учители, а не и учителки.
22
18
 
2
 
! Отговори
Умните преди 3 години
Те станаха най умни,и сега искат на работа да не ходят на а заплата да вземат,а децата ни останаха , знания никакви, гледат ден да мине заплата да вземат, съжалявам децата че ги осакатиха, демократицио българска.
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм съгласна госпожата на сина ми да води присъствени часове и едновременно с това да включва онлайн ученик , който по желание на родителите се обучава дистанционно . Г-жата ги кара да мълчат , за да не пречат на онзи от компютъра . Горката жена , става разногледа . Мисля , че по този начин не е полезна нито на присъствените , нито на тези пред екрана .Едно голямо отбиване на номер
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С вземане на отпуски и подаване на молби за напускане заплашиха учители в изявление пред БНР, ако не бъде изпълнено искането им всички ученици от цялата страна да преминат на дистанционно обучение до края на календарната година като мярка срещу разпространението на Covid-19 в училищата.
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз си мисля, че са обещали нещо на директорите. Имаме 4 болни колеги, няма пср-и или бързи тестове, има ученици с ковид и под карантина, но директорът е забранил даже да се споменава думата -ковид. Крие се .Става въпрос за едно голямо у-ще в Плевен.
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен 123 преди 3 години
На тези лаборанти, и където вземат секрети за вируса, се дават по 10 лв на човек, така самият човек ако иска да си направи тест дава 50-120 лв.. Ето от къде идват всички тези пари, просто се въртят в един кръг,,, и една част отиват в политиците.
17
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 42Интересно и ние родителите им защо не сме болни, явно родителите на учениците сме имунизирани.
16
7
 
12
 
! Отговори
42 преди 3 години
И всичките деца от училището, макар и неболни, защото децата не боледуват от Ковид, но пренасят вируса са заразили незнайно число. Не затваряйте кръчмите, там се ходи по желание, откога трябваше да се затворят училищата, докато се намери ефикасна ваксина.
15
3
 
5
 
! Отговори
6 е прав преди 3 години
Политика за подмладяване на кадровия състав.
14
4
 
5
 
! Отговори
Върви преди 3 години
Естествен подбор.
13
2
 
7
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
Да не забравиш ресторантьори, бакшиши, туроператори, хотелиери, собственици на бизнес, продавачи....60/80 и т.н
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Инспекторатите няма нито един заразен. Крият се като мишки.....
11
16
 
3
 
! Отговори
123 преди 3 години
Грипа стана ковид. Добре организирана измама в която участват медии, политици и лекари.
10
4
 
8
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Абсолютно!Друго си е да научиш, че може би ти си виновен, че нямаш учител вече.Какво знание е само...Или пък, че *** и баща ти те пращат на училище, нищо, че е опасно... Какви интересни знания само....
9
4
 
7
 
! Отговори
АноНимко преди 3 години
До АнонимеНДо началото на септември и градусите бяха други.
8
5
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТО НА ВСИЧКИ В ДЪРЖАВАТА Е ЯСНО, ЧЕ УЧИЛИЩАТА СА ИНКУБАТОРИ !!!ДО НАЧАЛОТО НА СЕПТЕМВРИ БЕШЕ СУПЕР СЛАБА ЕПИДЕМИЯТА
7
27
 
6
 
! Отговори
еее айде сИга! преди 3 години
Какъв е този зор за затваряне, от вкъщи никой нищо няма да научи?!
6
5
 
26
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Тиквата скоро ще фалира и здравната и образователната система. Без тях отиваме не в третия а в четвъртия свят.
5
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо си мисля, че са им обещали некви солидни бонуси на директорите да не затварят, а да избиват учителите! Кво е това да се инатят и да не затварят?!?