Недостиг на лекари за триажния пункт в Дупница

Лекарски дежурства в кабинета има до края на седмицата
Обновена: 12 ное 2020 11:32 | 12 ное 2020 11:30, Ния Христова
10
Недостиг на лекари за триажния пункт в Дупница
Снимка: Pixabay
Недостиг на медици, които да дават дежурства в триажния пункт пред болницата в Дупница, съобщи bTV.
 
Вчера през пункта са минали около 150 души. Д-р Антоанета Борисова трябва да е в отпуск, но въпреки това тя е в болницата. По собствено желание тя дава дежурства в триажния кабинет. 
 
Тя си обяснява липсата на желаещи лекари, които да дават дежурства, със страх от заразата. "Не може да се сърдим на колегите, че отказват да контактуват с един контингент от пациенти, полвината, от които са положителни", обясни тя.
Още по темата
Крум Милев, зам.-кмет на Дупница, апелира всички лекари в областта да се отзоват и да дават дежурства в триажния пункт.
 
"Даваме допълнително заплащане. След отварянето на кабинета - петък, събота и неделя имаше доктори, след това кабинетът остана без лекар и гражданите не можеха да ползват услугите на кабинета. Затова аз апелирах абсолютно всички медици на територията на общината да дойдат и да работят тук", допълни още Милев. 
 
До края на седмицата са осигурени медици, които да дават дежурства в кабинета. След това се очаква личните лекари да помогнат, но няма сигурност за това докога ще бъде осигулено медицинско присъствие в пункта. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Прочети мотивите към заповедта на министъра от 11.11.Има и за теб.Министърът ще има право да командирова всеки лекар при нужда, в условията на извънредна обстановка.Свикни с мисълта за 1к., Но дали ще има толкова за всички,?
7
0
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Дежурствата в София са 24 часа.
6
0
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
На сестра Галена не й до смях.Носи маска и на открито. Има я в пик.Починали са й двама шефове на областни структури, което значи,че други са болни.По селата се крият от нея.Четем отново в Пик.17526
5
0
 
1
 
! Отговори
Хайде. Време е преди 3 години
Стойчо Кацаров да отиде.Това му е шансът да си върне дипломата
4
1
 
1
 
! Отговори
БСП = смърт преди 3 години
Човека на Корнелия, Радев и ко. доцент Мънгаров вече управлява кризата той каза, че лекарите ще са сухи съчки и не само трябва да седят по триажите, но и даходят по домовете. Ковида си е обикновено грипче.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милев, ти що не идеш да дежуриш в кабинета? Все и за теб ще се намери някаква дейност там, нищо, че си зам-кмет, а не лекар.Така де, да искам и да призовавам и аз мога.
2
0
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
ПОКАНЕТЕ СЕСТРА ГАЛЕВА , БЕ....!НЕЯ К-19...НЕ Я ЛОВИ...ХА,ХА,ХААААААААААААААА...Я , КВИ ОРГАНИЗАЦИИ ВЪРТИ НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА...!!!!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тя си обяснява липсата на желаещи лекари, които да дават дежурства, със страх от заразата."Мне, мерси. Представете си - зарязвам си практиката и пациентите, които имам; доходите ми съответно закопават дъното; отивам да давам 12 часови дежурства; рискувам да се заразя и да заразя семейството си; не ми осигуряват никакви ЛПС. Само може би, ама не е сигурно, ще ми дадат 1к за първа линия.Да нямах семейство, да нямах работа, да не бяха 12 часа дежурства, да нямах специалност - може би.