Електромер издал копачите на криптовалута край Чирпан

Собственикът на имота и наемателите вече са установени
11 фев 2021 16:29, Ния Христова
33
Електромер издал копачите на криптовалута край Чирпан
Снимка: Pixabay
Вчера беше разкрита нелегална ферма за добив на криптовалута край Чирпан. Десетки компютърни конфигурации са работили, без да се заплаща тока за тях. 
 
Собственикът на имота и наемателите вече са установени.
 
"Електромерът, който отчита електроенергията в тази зона е част от нашата система за дистанционно отчитане. Тази система е индикирала на 9-ти февруари, че има проблем с електромера. Изпратени са техници на място. Те са констатирали повишена температура. Направили са измервания и са установили, че освен повредения електромер има и незаконно присъединен кабел", заяви пред Нова ТВ Здравко Братоев – зам.-председател на Съвета на директорите на „Електроразпределение Юг“.
Още по темата
 
"За последната година, година и половина имаме 3 подобни констатирани случая. Този е последният. Не можем да кажем конкретното количество консумиран ток, тъй като в момента правим анализ", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
4
 
! Отговори
Само един шпрайт преди 3 години
Защо България не се организира и цялата АЕЦ да работи за най-огромната ферма за криптовалута в света? Могат цяла сграда да направят в АЕЦ за копаене. Ще станем най-богатата държава на света. Цялата енергия на АЕЦ Козлодуй да я впрегнат в копаене. А ток може да внасяме от чужбина и ще плащаме с криптовалутата. Така ще сме на печалба.
27
0
 
6
 
! Отговори
фигаро преди 3 години
няма такова нещо като нелегална ферма за добив на криптовалута . има само кражба на ток ...
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А помните ли онези 3 милиард в BTC, дето задъжаха нашите? Не знам кво стана, но днес са около 7 млрд.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Ок, явно днес е денят в който всеки втори *** е решил да пише тук ...
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АБе има и по-големи изцепки. Регистрирана куха фирма, 3 месеца точи пвоече отк от една махала, псоел се фалира, а собственика е същия бездомннк, дето беше сосбсввеник на фимрите на братя Галеви .... голем палавник е тоа!
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 23Искам да разбера какво е това "едно време" и какви па сте такива, дето сте "бачкали".Ама най-важното е:- Как ожеляват машните ти в "Асансьорните щахти"? Там е влажно, има плъхове, прах и постоянни вибраций от 2 тона асансьор ...- Ако им едно място, на което няма ка д ахванеш интернет, дори и със съвременните технологии, катмо ли "едно време", то е в асаньор. И обясни ми моля те, как така си влзиате в блока, работиае си и никой не си вре носа и не ви заподозира?
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Няма "легални" и "нелегални" ферми. Има кражба на ток."Защо да няма легали ферми? Щом като съвсем необезпокоявано някой *** ползват безплатен ток с покрепата на правителството, защо да няма и политически охранявани ферми, които никой не закача?
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мисля, че ще избиеш разходите, ако плащап ш и 5 наема, с фалшиви карти и прочие.Що мислиш че се плащат наеми... само да те светна че едно време бачкахме по асансьорните шахти. Преди години. 5 дена, местиш асика, 5 дена, местиш асика... такова ни се мамата от местене, ама не може да им на въртиш ток цял месец без да се усетят. Добре че бяха дребни...Да не те открехвам за сегашните схеми, но са без толкова хамалогии. Е, мащаба не е огромен, но храни няколко човека.
20
0
 
22
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Много съм изненадан! Защото аз си мислех че големия разход на ток е бил отчетен от водомера, а той бил отчетен от електромера! Невероятно! Кой би си го помислил?
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 18То вече има. Ама да ти кажа, колко време мислиш че ще оцелее една къща, ако надушат, че имаш 200 GPU-та по 1500 лева, дето копат ли копат ...
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 16Не ми се връзва така. Ще се изисква, да има; множество локации, ще се следи трудно, ще се плащат наеми, а освен това, нужно е да те хвнат на една, за да изгориш. Не мисля, че ще избиеш разходите, ако плащап ш и 5 наема, с фалшиви карти и прочие.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е политкоректно да спираме безплатния ток на електората на ГЕРБ.Да бе, не може ли да се наеме нещо в някой от тия квартали и да спретнем една ферма? С платена подкрепа от местните тартори, разбира се. Добра идея.
16
0
 
10
 
! Отговори
бай Танас преди 3 години
Ам като гледат Пловдив у шекер маала ,коньове в къщите,сер...,цапат вътре леш
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се олееш и концентрираш много на едно място - така става :) Иначе два асика тук, три там, още два някъде си... докато се усетиш и муфтиш 40-50кВ без да те усетят. Е, трябва да се разхождаш като спрат, но пък за сметка на това не те усещат...
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен В другите държави е по-сложна кражба. Тъй като има много такси, но ако си фирма, плащаш по-малко, баят народ се навъди, дето "ползва за нуждирте на бизнеса", ама плащат на 1/5 и от там избиват яко.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно, че са ги открили. Попринцип, като се прави нещо такова, се оставят само ***=шините и никой не ходи повече там...
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Предложение..Защото енергото няма този капацитет, а повечето фермиски машинки са с добро PSU, коеот може и да изгори, но няма да ти унищожи останалата част от ситемата. Освен това, ако се направи нещо подобно, ше означава, че енергото са знаели и са прибегнали до саморазправа, като потенциално са заплашили живота на хората, които са го правили.
11
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Вчера беше разкрита нелегална ферма за добив на криптовалута край Чирпан."Колко просташки написано...Няма "легални" и "нелегални" ферми. Има кражба на ток.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са съвремените партизани крадци на мандри с ток за визия на БГ.
9
0
 
13
 
! Отговори
Предложение.. преди 3 години
Абе енергото що не им е писнало 380 волта по жиците че да им изпушат компютрите !И без това тока 7м вече сме го платили а копачите една стотинка няма да дадат!