Навършват се десет години от тежката катастрофа в Симеоновград

Инцидентът стана навръх Великден
23 апр 2021 13:12, Ния Христова
11
Навършват се десет години от тежката катастрофа в Симеоновград
Снимка: Pixabay
Навършват се 10 години от тежката катастрофа в Симеоновград, която стана навръх Великден. При инцидента загинаха шестимата младежи, припомня БНР. Шофьорът получи 12-годишна присъда.
 
Родителите на жертвите продължават да настояват за законодателни промени за по-тежки наказания за пияните шофьори и тези, които карат с превишена скорост.
 
Мемориалът на симеоновградските ангели, изграден край пътя, напомня за трагедията. Тогава пиян шофьор, управлявал автомобила си със 100 км/ч, удари младежите.
 
Родителите на загиналите заявиха: "Много дълги тежки години, които много трудно прежалваме…Годините минават, хората забравят. Не трябва да забравяме такива неща, за да не се случват, за да не продължават тези убийства по пътя".
 
Адвокатът на семействата Борис Петко коментира:
 
"Дори и 10 г. по-късно след техния инцидент присъдите продължават да бъдат все така ниски. От една страна всяка година има между 600 и 700 загинали, но от друга страна се пренебрегва една бройка на пострадали със средни и тежки телесни, които са около 10 000. Още сме сред първите места на загинали в ЕС".
 
В знак на съпричастност ученици и преподаватели от училището в село Победа, община Добричка, изпратиха рисунки и писмо на близките на загиналите младежи.
 
Идеята на децата в Обединеното училище "Добри Войников" в село Победа е да се включат в панихидата по повод десетгодишнината от трагичната катастрофа в Симеоновград, тя идва от началния учител Донка Вълчева.

11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Гражданинъ от Русе преди 8 месеца
Загубих двама съученици от гимназията при катастрофи, и двете нелепи. Първата беше през Декември 2010, момичето остана завинаги на 15, онзи който я уби първо получи 1 година и 4 месеца условно, за това че я уби на пешеходна пътека. После присъдата я направиха ефективна, но така и не разбрахме дали лежа въобще този. Вторият случай, момчето остана завинаги на 17, хубостникът който беше (без)отговорен за това получи 3 години и нещо условно, беше на 18-19 години, негов приятел... Та толкова от мен.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Бай ИванВиж историята на сестрата на Стойко Пеев, актьора изиграл Хан Аспарух. Пиян активен борец против "фашизма" закон не го лови!!!! Та демокрацията пазела? В родното ми село сина на партийната секретарка, била и тя ятачка на осем години, уби в две отделни катастофи съпругата си в колата и друга жена жена работела край пътя. И нищо. Но апартаменти до Японския в София и първи демократи! А за изнасилвачите рецидивисти, роднини или близки на кметове или активни борци да не говорим.
5
3
 
1
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 месеца
Демокрацията пази убийците, социопатите и маргиналите, какво очаквате ;) ???
4
1
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 8 месеца
Казваш, че като минаваш през маалата и някоя ти хвъли дететео си пред колата и ти го сгазиш, трябва да лежиш 12 години и да ти отнемат книжката и колата. Свидетели, че ти си виновния ще има много - цялата маала. Винаги може да се случи случка на пътя, колкото и да внимава шофьора и е много погрешно да се искат огромни наказания за непредумишлено престъпление.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Принципно има умишлено убийство и неумишлено. Неумишленото може да се случи на всеки и затова присъдите са малки според някои. Според мен при употреба на алкохол или наркотици от шофьора, присъдите трябва да са като при умишлено убийство.
2
2
 
8
 
! Отговори
мак преди 8 месеца
Да почиват в мир децата. Едно ми е чудно, а и на всички сигурно, защо не се променят законите за причинена смърт на пътя, за да има ефективни присъди и дълги години за виновника+ отнемане на кола и книжка. 12 години за 6 убити е неморално и несправедливо.
1
1
 
8
 
! Отговори
son преди 8 месеца
няма човек който да няма познат приятел или роднина пострадал при птп и пак и пак всичко постарумо. Защо ? Аз не мога да си отговоря