Зачестяват сигналите в Helpbook за агресивни кучета в София

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата
25 май 2021 20:15, Анисия Иванова
76
Зачестяват сигналите в Helpbook за агресивни кучета в София
Снимка: БГНЕС

През последните дни зачестиха сигналите в платформата на Helpbook.info за нападения от агресивни кучета, в това число и домашни такива. Свободното разхождане на домашни любимци е допустимо само в частни територии, принадлежащи на собственика, както и на специално определени места. Наш потребител описва ситуацията, в която е попаднал той и кучето му, докато се разхождали в столичния квартал "Дружба". Недобросъвестен собственик не реагирал по никакъв начин на нападението от двете му кучета към собственика на друго такова, което не било предизвикано по никакъв начин.

Подобна ситуация ни описва друг наш потребител от район „Илинден“: „Всяка сутрин в часовия диапазон 8:00 - 8:30 часа (както и през целия ден) в парк Света Троица, находящ се в ж.к. Илинден, гр. София масово домашните кучета се разхождат от стопаните си без каишки и наморници. Това се отнася не само до дребните породи, но и до едри кучета, които тежатнад 20 кг. Подобно безотговорно поведение създава опасност за живота и здравето на всички граждани, преминаващи или разхождащи се в парка. Отделно не се почистват екскрементите на домашните кучета, което застрашава здравето на децата играещи на същите зелени площи, които кучетата ползват за тоалетна. Моля да извършите проверка на място в посочения парк, като независимо от времето, в което ще го посетите, ще установите нарушители. Най-голям брой нарушители има сутрин между 8:00- 8:30 часа и вечер след 18:00 часа. Считам, че единствено системните проверки от Ваша страна и санкциониране на нарушителите ще има дисциплиниращ ефект. Желая да ме уведомите за резултатите от сигнала ми“.

Колоездачи и пешеходци са ужасени от изключително агресивно куче, което напада без повод всеки, който дръзне да мине през територията му. Без каишка и маркировка животното се хвърля, лаейки без никакъв страх, и е само въпрос на време някой да бъде изпохапан. Молбата е отговорните органи от район „Овча Купел“ да предприемат необходимите мерки по отстраняване на проблема чрез регламентираните хуманни средства.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
1
 
! Отговори
Няма как да стане преди 2 години
До Няма как да стане 49Ако в една глудница (а "глудница" идва от ГЛАД) има повече от 15-20 вълци, нищо добро не я чака. Ще се избият и язядаът взаимно. А най-добре би било за вълча глудница да е 5-10 вълци. В зависимост от плячката в територията им.Иначе следва самоизяждане.:)
44
2
 
1
 
! Отговори
Няма как да стане преди 2 години
До Анонимен 24 дето го нападнали "30!" кучета. Ако те бяха нападнали 30 кучета, нямаше да можеш да пишеш. Щяха да пишат роднините ти. Но, да. Образуват се глудници от непородисти кучета, особено около изгонени бойни породи. Подарени на плеймейтки и културисти - ротвайлери, дого-аржентино, питбули, бултериери. Те лесно доминират 10 мелеза, но няма как да станат 30. Грудницата трябва да е мобилна. Дори във вълчия свят няма глудници от 40 вълка.
43
2
 
7
 
! Отговори
бг преди 2 години
Всяко куче, което на обществено място не се води на повод от стопанина си трябва да се третира като бездомно. Да се прибира в приют и ако някой твърди, че е негово да си го получи срещу хилядарка !
42
1
 
7
 
! Отговори
И ЗАЩО преди 2 години
са на улиците, в градините- НАВСЯКЪДЕ????В коя ЦИВИЛИЗОВАНА държава СКИТАТ изоставени ПЕСОВЕ БЕЗНАКАЗАНО за собственика? Или КУЧКАРНИКА, който ги разтоварва пред супермаркети, морска градина, паркове, квартали?????????????АНОРМАЛНОСТ!!!
41
5
 
6
 
! Отговори
зоолог преди 2 години
Парадоксално, но мозъка на кучето е колкото орех и въпреки това милиони хора по света са се превърнали в негови прислужници !
40
1
 
9
 
! Отговори
бай Михал преди 2 години
Кучетата се издигнаха в култ,сега по-добре е да си куче.Нито едно друго домашно животно не е издигано на такъв пиедестал/ има си и бизнес причини/
39
3
 
4
 
! Отговори
до 41 от Бойко преди 2 години
Ей, как аз Бойко ще съм виновен,а? Орешарски е виновен, Сергей Станишев, ама най-ама най-виновна, е другарката Нинова. Тя не може да живее без един каракаченски п.е.с.Ах Нинче, колко си палава. Ще се видим пак в Банкя в някоя квартална кръчма и ще си говорим за Бай Тошо...
38
3
 
17
 
! Отговори
nbvb преди 2 години
Най-харесвам, когато собственик на питбул или подобно чудовище почне да обяснява как това куче няма да нахапе никого. Било много мило. НО....
37
1
 
18
 
! Отговори
Тялото преди 2 години
И мен с кучето ми са ме нападали. Остана ни и на двамата по 1 дупка на десния крак, а собственика беше много зает да обяснява как не било негово, само го пазел на друг.Заради такива недобросъвестни кучкари излиза лошо име на всички.Куче от опасни и едри породи трябва да имат специално обучение и разрешително.
36
1
 
1
 
! Отговори
кандидат депутатин преди 2 години
До АнонименАми нали като нямате проблеми нас ще гледате как ви крадем бе!
35
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30г. Драма за едни кучета, абе другаре, кметове и съветници, почерпете малко опит от Япония - там няма бездомни животни. Като не ви стига ъгъла, препишете законите от другаде и готово.
34
23
 
7
 
! Отговори
Иван преди 2 години
До HarleyТипичен коментар на див селянин, който смята, че единствените полезни животни са тези, които дават месо. мляко и вълна. Другите на разстрел, защото носят болести. Ми те и прасетата носят болетс, ама го ядеш, нали. Аман от тесногръдие, и невежество.
33
7
 
19
 
! Отговори
Harley преди 2 години
Пишете! Описвайте случките като давате ясен адрес, за да реагират Обшината! Иначе нищо няма да се промени... Кучетата са опасни, те носят и болести, дори коронавирусът го пренасят, а на тях не им вреди
32
19
 
5
 
! Отговори
Lora преди 2 години
Гладни са, за това са агресивини. И хората са лоши с тях - гонят ги, бият ги. Най-много бездомни кучета съм видяла в Истанбул, но никога не са агресивни. Общината ги храни, всички са кастрирани и никой от населението не ги напада. Не че е хубаво животните да живеят на улицата, но явно турското общестово е по-широко скроено и добронамерено към животнте. Иначе най-добре е да има начин да се контролира размножаването и да ги прибират в приюти.
31
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми ние ги хвърляме на улицата, после - що има бездомни кучета. И *** хвърляме навън, после - що е мръсно. Българска работа.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БорнеоОправиха се нещата, гледат да са в час кучкарите, щото лошо :)) За нападението над моята личност (бездомните кучета), беше преди 20 години, сега е рядкост това "събитие" :))
29
24
 
1
 
! Отговори
до 29 преди 2 години
До Анонимен Искаш ли да хвърлиш отрова пред мен? Покажи се с профила си?!?
28
5
 
6
 
! Отговори
Борнео преди 2 години
Не е вярно.Разгледах платформата-нищо "зачестило" няма.FAKE
27
4
 
27
 
! Отговори
Некадърна кметица преди 2 години
За толкова години с едни бездомни кучета не можа да се справи.
26
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не искате да хвърляте отрова, пишете си докъдето искате.