60% от русенците искат да има редовни полети до София

Имат интерес и към авиолинии до Пловдив и Бургас
Обновена: 25 юни 2021 15:56 | 25 юни 2021 15:52, Камелия Цветанова
37
60% от русенците искат да има редовни полети до София
Снимка: Pixabay

Граждани и бизнес искат да има полети от Русе до София и ще се възползват от тях - това показват резултатите от допитване, съобщиха от кметството.

Проучването, което продължи около месец, е заради намерението на авиационния оператор "Гъливеър" за осъществяване на редовни пътнически полети между Русе и София, като експлоатира русенското общинско летище.
По време на допитването са попълнени 2980 анкети от бизнеса и 3937 - от граждани. Резултатите показват, че над 98 процента заявяват, че ще се възползват от полети до София и обратно.

Най-голям дял от анкетираните имат русенци - 60 на сто, като интерес са проявили и жители на София, Пловдив, Мартен, Тутракан, Силистра, Свищов, Разград, Щръклево, Бяла, Ветово и Две могили.

Други дестинации, до които запитаните биха искали да се поддържа вътрешен полет, са до Бургас и Пловдив (над 35 процента).

Гражданите изразяват своето желание да пътуват във всички дни от седмицата, като най-предпочитани са петък, събота и неделя. Часовият диапазон, който е най-удобен за летене, е от 6.00 до 12.00 часа - повече от 40 процента са го отбелязали в отговорите си. На въпрос от колко полета месечно биха се възползвали анкетираните - над 60 на сто отговарят между един и два, като бизнесът определя най-голям процент от един-двама служители, които биха командировани. Граждани и бизнес са единодушни, че 50 лева е най-приемливата цена за полета.

Община Русе благодари на участниците в допитването. Кметството в крайдунавския град е получило и отговор на изпратеното писмо до главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация", че ще бъде сформиран екип, който да осъществи нормативно изискващите се процедури.


37
Още от Страната
Медиатори разсейват страховете на ромите към ваксините
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
До #4 преди 4 седмици
Споко, Русе вече намаля четири пъти от 200 000. Вече и да искате, няма как да идват толкова хора да пълнят София. Да не говорим, че Русе като цяло е един от най-настроените за емиграция градове - от моя блок и съседните няколко входа само аз съм в София, останалите от напусналите са трайно в чужбина от доста години с целите си семейства. Така че София не е най-предпочитаната дестинация.
35
0
 
1
 
! Отговори
русенец преди 4 седмици
Иначе някаква измислена фирма се опитва да демонстрира интерес от страна на гражданите и да усвои едни европейски милиони за възстановяване на летище Щръклево. Но това се случва веднъж на няколко години. При предния кмет се беше появила идеята за тунел под Дунав, за да се облекчи трафика по Дунав мост 1.
34
0
 
2
 
! Отговори
русенец преди 4 седмици
Интересно, преди години от Русе за София имаше автобуси всеки час. Сега има ако не се лъжа 4 автобусни линии към София. Кой е правил това изследване и кого точно е питал, че да извади такъв резултат?:))))
33
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 седмици
И аз искам чешмички из столицата,както беше едно време,ама няма!
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кой ще им плаща бензина на тези турцизирани индивиди?
31
1
 
2
 
! Отговори
real преди 4 седмици
Значи 40 процента ще са доволни и на нередовни полети. С прикачване в Горна О и пикиране около Долна М. На гол тумбак ...
30
0
 
9
 
! Отговори
ЕКСПЕРТ преди 4 седмици
По света има и самолети на по къси дестинации. Но това е за интелигентни хора, а не за бурсуци . По света има и влакове , които са супер скъпи като в Швейцария например. Но не са за прости хора.
29
0
 
0
 
! Отговори
43319 преди 4 седмици
До Анонименте не са ***
28
0
 
4
 
! Отговори
ВарнапристанищеШумен преди 4 седмици
Незначх че и Варна е станала столица
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 13Повечето от населението на София са от прованса :) Във Варна го има същия проблем :))
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Лили Барута....луекинку да нсъ взривиш. Може и само пеш да се ходи както ти искаш. Примерно Русе-София.
25
4
 
3
 
! Отговори
Лили Барута преди 4 седмици
Давайтеее,давайтеее,сечете горите,правете ски писти,разширявайте градовете,тровете реки и езера,разширете и полети на вътрешни линии и после св чудете че Природата полудява!
24
1
 
12
 
! Отговори
Русенец преди 4 седмици
Пълни глупости! Едно време имаше полети, защото Русе беше 200 000. Сега в Русе са останали да живеят 50 000. Колко според вас ще ползват полетите ?
23
2
 
5
 
! Отговори
До 21 преди 4 седмици
Най-реват срещу провинцията наскоро заселили се в Софето порвинциалисти. Нали знаете : пази Боже сляпо да прогледа.
22
3
 
8
 
! Отговори
Русенец преди 4 седмици
Какво летище да чакаме от комсомолеца? Все още си чакаме магистралата от тиквун.Кмета опраши цялото кметство /все пак остави жена си с трите им деца, за да може да пердаши на воля в кметството/. Пък и не виждам защо трябва да се лети или ходи въобще до София, като Букурещ ти е на 70км. Европейски град, културни хора, забележителности, атракции и т.н., в София кво има - нищо и прости завистливи хора.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
голямо делене на провинция и столица, сякаш не сме една държава, но политиците са виновни за това най-вече, а след това е тесногръдието на отделния индивид
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
като няма пътища за леките коли.... щото там такова количество тирове вървят, че си е опасно с лека кола
19
0
 
4
 
! Отговори
До 15 преди 4 седмици
Просто нямаме съвременни икономични малки самолети за такива полети. Нямаме и предприемачи за такава голяма работа. То само с крадене на старото и неподдържане не става да са прайш бизнесмен. По света има самолетни линии и по под 10 минути полет с малки самолети за десетина души.
18
3
 
2
 
! Отговори
До 13 преди 4 седмици
Кои "вие" ? Да не сте някаква секта ?
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
60 процента от русенци - близо 100 000 искат да летят София - Русе ? Ааааа то заглавието пак било грешно бе. 60 процента от анкетираните искащи да летят биле русенци... само около 4000 души. Тоест 2.5 процента. Ама то не е само да искаш. Как ще им се отрази билетче Русе-София 100-200 кинта ? Щото никой не е отменял икономическата изгода.