В Перник забраниха пушенето и паркирането на коли до нивите

Забраната важи до прибирането на реколтата
30 юли 2021 16:19, Красимир Ангелов
6
В Перник забраниха пушенето и паркирането на коли до нивите
Снимка: БГНЕС

В Перник забраниха паленето на открит огън, тютюнопушенето и паркирането на моторни превозни средства в площите с посеви и на разстояние, по-малко от 50 метра от тях, съобщиха от община Перник.

Разпоредбата е на кмета Станислав Владимиров и е в сила до окончателното прибиране на реколтата и изораване на стърнищата.

За да се предотвратят евентуални пожари в нивите, земеделските стопани, ползвателите на земеделски земи, както и ръководителите на земеделски кооперации са задължени да парцелират житните масиви за еднодневна работа на комбайните чрез противопожарни ивици с ширина 6 метра в площите над 100 декара и да осигурят изискващите се 6 метра противопожарни ивици покрай всички пътища, поляни, полезащитни пояси, гори и сметища.

Сред изискванията са също пълна техническа изправност на машините, участващи в прибирането на реколтата, както и дежурство на трактор с водач, оборудван с прикачен плуг с минимална ширина на захвата 1 метър при жътва в площи над 100 дка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Определено много разумно решение Но ще трябва да се контролира спазването му, а точно там е проблема
4
1
 
9
 
! Отговори
... преди 2 години
Браво кмете!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква реколта бе? Почти нищо не е насадено там, а това, което е насадено е по Европейски субсидии и никой не прибира реколтата. Много ще ме учудите ако тази година си приберете реколтата от полето.
2
3
 
3
 
! Отговори
винкела преди 2 години
а можели да си 'фъргам фасоветекато си карам край нивата
1
1
 
10
 
! Отговори
мнение преди 2 години
При мен на пчелина е забренено да се пуши; пушалката по цял ден пуши, но пепелта се изтръсква само на определени места. Искате да пушите, ами далеч от моя пчелин. При условие, че имма 350 кошера, а там е изобилие от пчелен восък който доста бързо гори ..! А последствията ..?