Във вторник остава облачно, градусите до 29°

В София ще е около 24°
2
Във вторник остава облачно, градусите до 29°
Снимка: Pixabay

През следващото денонощие над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна, купеста и купесто-дъждовна. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

На много места ще има краткотрайни, главно в планинските райони временно интензивни валежи. Над Източна България ще има временни разкъсвания на облачността, там в следобедните часове ще има и гръмотевична дейност.

Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 24° и 29°, в София около 24°.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури: 28°-30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността, купеста и купесто-дъждовна, ще е значителна и на много места ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 20°, на 2000 метра - около 12°.

В сряда и четвъртък въздушната маса над страната ще остане неустойчива.

Облачността ще бъде предимно значителна, в следобедните часове и до полунощ купесто-дъждовна, а сутрин покрай Дунав - с намалена видимост.

На повече места в Южна България, а през първия ден и в североизточните райони ще бъде с краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици; в планинските райони са възможни временно интензивни явления. Главно преди обяд ще има и слънчеви часове. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са предимно между 26° и 31°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Душата на България преди 1 година
Защо някои хора казват на други хора за мен НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С ТОЗИ ЧОВЕК?!Аз за тях не съм човек ли, а иначе разбрали, че съм важен, но не искат да имам хубаво и приятно бъдеще?!