След боя в Казанлъшко: В Тъжа искат изселване на ромската фамилия

Няма жена, няма дете, кефят се да убиват от бой, коментира местните
Обновена: 21 мар 2023 17:38 | 21 мар 2023 17:30, Анисия Иванова
129

Четирима души остават с опасност за живота след вчерашния масов бой в Казанлък. В схватката участваха над 30 души, а арестуваните са 11.

В село Тъжа местни жители искат едната от ромските фамилии да бъде изселена. Силите на реда бяха изпратени в селата Тъжа и Манолово, за да бъдат възпрепятствани нови физически сблъсъци между участниците във вчерашния масов бой.

И в двете ромски села, откъдето са родовете Таирови и Бижиеви, продължава да има полицейско присъствие и жандармерия. От рода на пострадалите споделят, че се страхуват.

"Пет души пострадали има. Притесняваме се, никой нищо не ни казва", сподели една от жените. "Няма жена, няма дете, когото хванат - убиват го от бой, просто се кефят. Тъженските хора са в Манолово", каза друга жена от пострадалата ромска фамилия.

За напрежението в Тъжа и Манолово потвърждават и кметовете на селата. "Има напрежение. Не знам на какво се дължи, според мен на нещо дребно, но нещата от дребно отиват в по-голям план", коментира кметът на село Тъжа Цвятко Балабуров.

"Страхът е голям. Това е варварство. Стари разправии и вражди. Необяснимо е откъде възниква тази агресия, той е пребит по най-жестокия начин, млад мъж на 37 г., с две деца", коментира пред Bulgaria ON AIR кметът на село Манолово - Мурад Моллаахмед.

Според кмета на Тъжа, откъдето са нападателите, враждата няма да спре скоро, особено след смъртния случай.

Двата рода е трябвало да присъстват на съдебно заседание заради масов бой през миналата година. До него така и не стигнали, тъй като отново се сбили вчера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
Радев преди 1 година
От Българията трябва да изселят и путиновистите,които подкрепят публично руските агресори,ако не им харесва евросоюзът ,защото и на тяхните лични карти пиши Европейски съюз да си стягат ччимодсните и много им ,здраве в Северна Корея ,Куба,или най добре в родината и м РоZZZия,там на Пригожка му трябват чмобики за фронта
82
0
 
0
 
! Отговори
До Танчето :) преди 1 година
Танче, Ти кога последно общува с някой от "новите българи" от този етнос? Ти кога последно беше в село, в което е пълно с такива.......Писарушки като теб, които никога не са съжителствали с такива хора, даваха 30 години налудначиви предложения за интеграция и ни докараха до тук! За тях (а и за всички в държавата) само безкомпромисни наказания трябва, за да не се мислят за безнаказани.Гледайте си сапунените сериали от Турция и Индия и не се излагайте с такива коментари!
81
0
 
3
 
! Отговори
Да питам преди 1 година
Защо не им се дават калашници и всичко да приключи бързо.
80
0
 
7
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 година
Тея са срам и позор за Държавата,....
79
1
 
7
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Държавата трябва да си влезе в ролято.Като начало бащите на непълнолетни майки да влизат в затвора за по три години,който живее без адресна регистрация една година,незаконно строителство три години и то по градовете няма да останат Роми в трудоспособна възраст.Държавата в местата за лишаване от свобода да им осигури работа за да се изхранват и да си плащат престоя,охраната и отоплението.Като излязат ще са интегрирани пасивни хомосексуалисти.
78
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
смрад ...цела българия вече смърди от тез 8-12% бразилци
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
такива мелета имаше 80-те години кат бях малък и на моето село. Само че тогава и ***.те се биеха с достойнство - паднал човек не се удря! Само един му бяха разбили главата с камък, бе най-тежко пострадал. Що се изр.од.и целия свят и да биеш до см.ъ.рт - не знам.
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 90 за 5000 ще си вземеш нещо доста модерно. Сега са под 1500.
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Те 100% иначе са изрядни граждани с адресна регистрация, нотариален акт за къщите" - Дръжки ... на 5 къщи, една може би изобщо е описана като сграда, а от подибни, една на ет има акт 16 ... прави си смектата, колко има за изелване ;)
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 72 - Преи колко години бе? От малък ги помня, че бяха от 5 000 нагоре ...
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия *** ли са, неграмотни ли са, не знаят телефона на полицията, не знаят къде се намира полицията? Процедурата е много проста. Отиваш в РПУ-то, пишеш жалба срещу, защо и т.н. и чакаш. Ако няма действия - вече пишеш жалба над началника на рпу-то. Областен ли там какъв то е в случая. И дебелакът ще се размърда. За да си спаси *** и пенсийката. В крайна сметка началникът на полицията в Казанлък няма да си рита пенсията просто така. Ама роми... няма много интелект. Те имат речник от 5 думи
72
1
 
18
 
! Отговори
д преди 1 година
изселване към индия с група, ако се обърнат стреляне на месо
71
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ги изселят, отиват на друго място и пак са същите. Спешно е необходима българска национална програма за възпрепядстване на тази неконтролируема вече напаст. Ще става все по-страшно, ако веднъж за винаги не се поставят на място. Телевизия, медии всички са виновни за самочувствието им.
70
2
 
20
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 година
Тия мр-ъсни май-муни трябва да бъдат стерилизирани и постепенно заличени
69
5
 
17
 
! Отговори
Тик Так преди 1 година
Таня я блъска кафява палка и за това си фантазира как ще се променят нещата. А те без бой няма да се променят. Доказано е в цял свят тези *** са само за клетка и за роби не стават.!!!
68
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се изселят в затвора! По 10г веднага и превъзпитание!! Къде да ги денеш иначе?
67
5
 
24
 
! Отговори
До Таня преди 1 година
"Ако на тези хора се оказва достатъчна финансова помощ и им се предоставят жилища за да не мислят за друго, то и децата им ще са на училище и всички ще си отдъхнем. А следващото им поколение ще се е очовечило." ---------- Ами последва съветите си, вземи за отглеждане едно ромче или дай жилище на едно ромско "семейство". Или поне стани учителка на ромски дечица. И после ела да споделиш опита си от очовечаването.
66
0
 
16
 
! Отговори
Емигрант преди 1 година
За съжаление България се превръща в един малък Афганистан
65
0
 
27
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Биете нашите деца по площадите,а не можете да въдворите ред в катуна?Сега ще си губите времето,да ги защитавате от тях самите!Загуба на ресурс,а в този момент тези същите обират и пребиват бабите и дядовците ни,но за тях защита няма.Жалка история.
64
0
 
14
 
! Отговори
ааа преди 1 година
Зомбита. Няма какво да губят, от нищо не се страхуват и единственият начин да ги спреш е с брадва.