Търговци в Пловдив на протест заради забавен с цяла година ремонт

Над 500 обекта са засегнати, фирми са пред фалит
23 мар 2023 09:52, Стела Стоянова
12
Търговци в Пловдив на протест заради забавен с цяла година ремонт
Снимка БГНЕС

Стотици търговски обекти, заводи и жилищни блокове в най-голямата търговска зона на Пловдив са в строителен капан. Причината е ремонт на булевард „Брезовско шосе“, който се извършва по третия Лот на водния цикъл.

След цялостното разкопаване на шосето строителните дейности забуксували и забавянето към днешна дата е повече от 350 дни от крайния срок на изпълнението, което прави близо година.

Търговците, чийто бизнес е изправен пред фалит, събират протестна подписка, а тази сутрин излязоха и на спонтанен протест, съобщава Нова. Над 500 обекта са засегнати.

"Съкратих работниците, не можем да издържаме, защото няма достъп до търговските обекти. Няма начин за работа вече повече от 3-4 месеца", заяви Радослав Ангелов, собственик на автосервиз.

"Тировете минават по обходен маршрут, но и той е невъзможен, защото е пълно с ями. Клиентите ми спаднаха с 60%", каза друг протестиращ.

Търговците казват, че са се свързали с отговорните институции, за да питат защо толкова дълго продължава ремонтът, но получили уклончиви отговори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Пловдивпротест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Да сезират протойерей Храч Мурадян.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали сте у ЕВРОПА ахахахахахаха фалирвайте!!!!
7
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Цялата администрация на община Марица са супер некадърни и крадливи, начело с кмета и главният архитект. Няма ли прокуратурата да се самосезира и да ги вкара на топло???
6
0
 
0
 
! Отговори
Mario преди 1 година
С тази снимка от Ломското в София искате да кажете нещо ли понеже то трябваше да е свършено преди 6 месеца, а имат работа за поне още 12 :D
5
2
 
5
 
! Отговори
Бойко преди 1 година
Аз казах ли ви, че и магаре да ви дам и него ще изберете. Ето номинирах баскетболистчето Зико, който е пpocт , също като мен и той се ocpa, а от горе на всичкото и напусна ГЕРБ. Ех, Зико, Зикооо, за по-умен те смятах. Хората не са слепи, виждат , че крадеш и си некадърен. Важното е да ги заблудя, че аз не крада и живея като отшелник на една заплатка.
4
0
 
0
 
! Отговори
горянин преди 1 година
Всичко е нарочно , изгорете ротар.ианците
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставка на ГЕРБ веднага
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промяната дойде, нали много я искахте.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забава повече от 350 дни.... търговците казват, че ремонта трае повече от 3-4 месеца? Колко повече - 10 месеца повече? Нещо не ви излизат сметките