Най-високите цени това лято: До 10 лв. за шезлонг и 10 лв. за чадър

Оставената хавлия "не важи" за запазено място
Обновена: 18 май 2023 11:02 | 18 май 2023 11:00, Анисия Иванова
67

Ранните записвания и резервации за хотелите започнаха. От 1 юни чрез специално приложение ще имаме възможността да си запазим чадър и шезлонг на плажа.

"Ще представлява нещо от сорта на приложенията, с които се резервират места в хотели, киносалони, театри и стадиони. Идеята е туристът да бъде облекчен, като има възможност директно да заплати за конкретния шезлонг, на който ще бъде през деня. Със сигурност трябва да има някакъв лимит на запазване", каза в "България сутрин" Симеон Цветков - председател на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове.

Той уточни, че с това положение не се резервират чадъри и шезлонги, а се заплащат билети. Цветков допусна, че ще има гратисен период, в който ще се връщат пари при определени условия като лошо време.

"На Северния плаж в Бургас имаме желание да работим с това приложение, доста хора от бранша проявяват интерес. Това е частна инициатива, която е предложение към нас, струва ни се добра. Има доста ползи. Едната е по-добра отчетност, която ще получаваме в реално време - колко услуги са продадени на плажа. Улеснява ни и плащането по банков път, елиминира се нуждата от касов апарат на плажа", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

По думите на Цветков наличието на това приложение не елиминира стандартния начин за заплащане на чадър и шезлонг. Остава възможността да ги заплатим на място на касиера.

Гостът изтъкна, че оставянето на хавлията на шезлонга няма стойност и не е заплащане на принадлежността, която сме "резервирали". Според него не е реална цената от 100 лева за чадър и шезлонг по Черноморието ни - нито някой ще я заплати, нито се очаква да бъде заплатена.

"Очакваме най-високите цени да бъдат до 10 лева за шезлонг и 10 лева за чадър", отбеляза Цветков и добави, че всяка година кадрите по морето са все по-малко. Той очаква по-голямата част от плажовете много трудно, но все пак да успеят да се справят.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
2
 
! Отговори
Кафяво море преди 1 година
Най-хубавото море на света!
47
0
 
2
 
! Отговори
баце преди 1 година
има един гол плаж на 2 км под паша дере ама иска вървене
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова ходим в Турция - красиво, евтино, прекрасна храна и отлично обслужване навсякъде.
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Гърция оттук нататък. Ама вие си го знаете, няма нужда да ви обяснявам защо.
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Паля му свещ на нашето Черноморие. Имаше някакъв чар преди 50 години, но вече всеки ходи по веднъж и не се връща. Ако се навие някой да плати 10 лева за чадър, то бъдете сигурни, че догодина няма да има такива балъци.
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен от ДанияЧе купи си българска сим карта бре - стига си се жалвал, че нямаш акъл.
42
1
 
1
 
! Отговори
гого преди 1 година
До РусенецЪВ същото време у нас 2 нощувки на хижа + храна за семейство с 2 деца е 300 лв.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз му викам дай ми квитанция, а той - сега ще ги донесат, аз - и(о)ди си ги вземи сам и влизам навътре! 2 минути крясъци, псувни и като набича спирачките и слезна от колата и тръгна обратно, 1,86см, 116кг и кресна майка ми ли имаш в предвид става много тихо!
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз му викам дай ми квитанция, а той - сега ще ги донесат, аз - *** си ги вземи сам и влизам навътре! 2 минути крясъци, псувни и като набича спирачките и слезна от колата и тръгна обратно, 1,86см, 116кг и кресна майка ми ли имаш в предвид става много тихо!
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 42 Анонимен Само че се съмнявам това да работи с телефони на роуминг, аз живея в Дания но като се прибера във Варна не мога да си платя паркинга по телефона, защото като всяка българска работа и тая е недомислена. . . . . ТАКА Е И В СОФИЯ И СИ МИСЛЯ, ЧЕ Е И В ДРУГИ ГРАДОВЕ! БЪЛГАРИТЕ ОТ ЧУЖБИНА СА ВТОРА КАТЕГОРИЯ ХОРА! ТОВА Е ДИСКРИМИНАЦИЯ НА ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ, КАЗВА АДВОКАТЪТ, КОЙТО ВЗЕХ!
38
0
 
7
 
! Отговори
До 40 преди 1 година
Да, плащаш веднъж вход, после плащаш паркинг и после плащаш едни фантастични 50 лева вход за аквапарка, едно семейство плаща 300 лева само за еднодневно посещение, защото не те пускат с твоя храна в аквапарка, трябва да им ядеш буклyците от ресторанта, които на всичко отгоре са на баснословни цени
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой пътувал ли е скоро между Варна и Несебър по междуградското със задължителна винетка и си счупил ходовата система? В дупките може да загубиш колело! Тука пишат за шезлонг от 10 лв! Даже украинските пътища са на снимките са в отлично състояние! Докога българи, ще си траете и робувате?
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само че се съмнявам това да работи с телефони на роуминг, аз живея в Дания но като се прибера във Варна не мога да си платя паркинга по телефона, защото като всяка българска работа и тая е недомислена.
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не плащам , слагам си чадъра , идва мутрата и ме гони .Звъня на 112 и вадя текста от закона за черноморското крайбрежие .Търсете си правата и имайте претенции , само така ще успеем да си отвоюваме морето .Това че са го окопирали от 20-30 години нищо не означава , морето си наше от повече от 1300 години
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само за да влезеш в курорт Албена с кола е 20лева .Друг е въпроса , че Албена е строена през социализна с данъците и труда на всички хора . Изобщо , направиха ни безправно племе .....
33
0
 
10
 
! Отговори
gogo преди 1 година
не знам дали ще има кой да ви плаща мизерните чадъри шезлонги тази година ;)1. вие гоните турисите, 2. укрите гонят туристите, 3. условията гонят туристите,Миналата година е разгара на сезона новият плажовете по южното черноморие бяха сравнително празни.НО Гърция е близко, така че наслука ;)
32
0
 
19
 
! Отговори
РусенецЪ преди 1 година
И тази година сме в Черна Гора. Къща в гората тотален лукс,с 4 спални, близо до Будва, на 5 минути път с кола до плажа - 200 евро за една седмица. Ние сме две семейства с по две деца. Вярно, че пътя е повечко, но пък особенно след Сърбия е толкова красив, че си струва всяка секунда!
31
0
 
9
 
! Отговори
лапни шарани преди 1 година
Има да дават мен не ме интересва за колко са
30
1
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Спасявайте се
29
3
 
6
 
! Отговори
Доко преди 1 година
До 23 - доста еднодневни плажувания смятам да направя тази година в Гърция. :)