Без дронове на празника на Варна

Причината е румънското авиошоу на 15 август
12 авг 2023 09:09, Йоана Цонева
13
Без дронове на празника на Варна
Снимка: БГНЕС

Заради провеждането на въздушни демонстрации с пет самолета "Extra 300" на празника на Варна се забраняват полетите с  БЛС / БПЛА / дронове във временно отделената зона - точка с координати: 43°11'18.2"N 27°55'09.6"E, радиус от 2 nm и височина-максимална до 1 200 m AMSL.

Забраната ще важи за времето от 18:30 - 20:00 ч. на 15 август и в същия интервал на следващия ден, когато е резервната дата, съобщават организаторите на събитието.

Авиошоуто за Деня на Варна е планирано за 19:00 ч. на 15 август и ще се проведе при благоприятни метеорологични условия.   

Varna Airshow 2023 се провежда със съдействието на Община Варна, Аероклуб Румъния, Летище Варна - “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, "Ястребите на Румъния", "Параходство Български морски флот" АД, "Старгейт Маритайм" ЕООД, "Пристанище Варна" ЕАД и хотел AQUA - Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
4
 
! Отговори
Пижо преди 8 месеца
Причината е заплахата от война от страна на нацистка Украйна! Една мърлява държава си позволява да заплашна държава-членска на НАТО каквато е България. Ще ми е интересно, ако нацистите решат да обстрелват пристанище Бургас, какво ще предприеме НАТО?!? Сега разбрахте ли коя е истинската заплаха за България?!? Смърт за нацистите в Украйна! Да живее Русия!
10
0
 
0
 
! Отговори
фюуут преди 8 месеца
Отманли е целта на циркаджията.Като нищо ще го гръмне.
9
2
 
4
 
! Отговори
учуден преди 8 месеца
До: 8 Бе вие путинистите сте много смешни бе! В момента съм на плажа във Варна, пия коктейлче на барчето и кьорав руски кораб не виждам!Ти си ги сънувал сигурно?А на плажа до нас - французи, италианци - бягат от жегите на север сигурно.Е има и малко румънци и украинци естествено.Само руски кораби ви се привиждат!
8
0
 
2
 
! Отговори
учуден преди 8 месеца
До: 3 В момента си седя на барчето до плажа, пия си мохито на сянка и на готина музика, и гледам морския хоризонт и се кефя!А хоризонтът е чист, освен няколко търговски кораба. А да и една платноходка!Хич не ми дреме!
7
2
 
0
 
! Отговори
bl преди 8 месеца
На снимката 2 екстра МиГ-29.Все пак да отдаде заслуженото на труда на авторката. Като нищо можеше да изпляска чужди самолети или, не дай Боже, ако още не се е събудила - чуждо знаме.
6
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да питаме все пак ... Руските кораби в "наши" води не пречат ли на авиошоуто? Пак забравихте слона във фризера.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 6 - Това го мислеха преди 70 години. Пробемът е, че много лесно се разсейват радари, радиовръзки и сигнали. Дори GPS-а може да се обърка.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тази война в момента придвижва нещата на друго равнище. Следващата война ще е война на дронове. Седиш си на дистанционното и цъкаш. Който е по-сръчен и напред в технологиите, той печели. Няма да има реални кълвища. Ако въобще човечеството оцелее.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Китайски метео балони може ли?
2
2
 
4
 
! Отговори
Ахтунг ахтунг преди 8 месеца
Внимавайте да не изтървете някой приятелски украински!
1
0
 
4
 
! Отговори
аааъъъ преди 8 месеца
а с Барби може ли ?