Сглобката нямало да се разпадне, но ГЕРБ ще поиска повече власт

Партията на Борисов е напът да потвърди доминацията си в местната власт
8 сеп 2023 10:07, Росен Стойчев
90
Сглобката нямало да се разпадне, но ГЕРБ ще поиска повече власт
Снимка: БГНЕС

"Мнозинството няма да се разпадне, но е доста вероятно след местните избори ГЕРБ да поиска повече власт".

Тази прогноза направи пред БНР политологът и университетски преподавател доц. Борис Попиванов.

Според него ГЕРБ е напът да потвърдят доминацията си в местната власт в повечето областни центрове на България.

"Най-интересният и най-несигурният сблъсък се очертава да бъде в София. На повечето други места ГЕРБ има все по-силни шансове. Което означава, че след местните избори мнозинството няма да е изправено пред разпад, а пред преформулиране на баланса между партньорите", каза той.

Още по темата

Политологът подчерта, че ПП-ДБ не притежават силата и волята да противопоставят реална алтернатива на ГЕРБ по места.

"Нивото на местните им структури е ниско. Амбицията им да покажат нещо по-различно в местната власт не изглежда на този етап силна. София е ключов сблъсък, но ситуацията в момента е неясна, а преди 6 месеца не изглаждаше така. Преди 6 месеца изглеждаше сякаш ПП-ДБ категорично доминират в София. ... С кандидатурата на Васил Терзиев и с лансирането на негова алтернатива, която се съмнява именно в неговите морални и политически качества, имам предвид Вили Лилков, с класическата игра на ГЕРБ и Бойко Борисов да пазят до последния момент името на своя кандидат. Всичко това прави софийските избори, които бяха едва ли не сигурна победа на т.нар. Промяна, несигурни и правят нещата да са на кантар. Нещо, което в съвкупност с националната политика на ПП-ДБ, показва серия от тежки политически грешки. От три месеца насам те постоянно отстъпват пред ГЕРБ и дават нови и нови шансове на своите партньори", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: вотправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 месеца
Не ме интересуват хич. То ако не са тези, няма кой да управлява тази държава. Ще ги изтърпите. Променят конституцията както си искат, без да питат народа. Така ще направят с национални празници и еврото. Тези ако са некадърни, какво остава за другите. Няма качествен материал в политиката.
73
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 7 месеца
Давай да има повече власт,повече кражби и мизерията да продължава,че то другото не е релама и жълтите медии ще го закъсат ,а бедния няма какво да гледа ,ако по беден не види от него !!! Заключение ,колко по зле,толко по добре !!! Сеир да има и панаир!!!
72
0
 
0
 
! Отговори
sd преди 8 месеца
Васил Божков дадепресконференция в дома си, където се намира под домашен арест. Той обяви, че е защитен свидетел по дело срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този е бита карта и се чуди как да е актуален.
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бийте се за власт !
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Махнете тази снимка,грози този сайт на днес.бг.Жалко за вас с реклама на креминални пожарникари с чекмеджета.
68
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 8 месеца
Значи ще се разпадне! Ще започнат да се акрат за постове и разпадането е гарантирано.
67
0
 
0
 
! Отговори
Какво? преди 8 месеца
Бойко Честния да поиска нещо? Този скромен човек?! Сакън! Не! Не вярвам!
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На Боко кметовете са изсякли горите там, единия е от Малко Търново и е топла връзка и каналджия с Турция, статиите за изсичането на горите в Странджа Сакар и масовото убиване на животни и изкупуването на земята от турци, турски фирми е написана в сайта "Афера", с конкретни данни, дати и имена.
65
0
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 8 месеца
До 67 БорисовНе само турците, и индийците секат горите ни. Затова летата ни ще стават все по горещи. Отминаващото лято ще бъде последвано от много по-горещи, ако продължаваме с обезлесяването. Индийците от Самоков например от десетилетия живеят от незаконна сеч. Рила ще остане без гори.
64
2
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 8 месеца
Аз пък казвам, че сглобката ще се разпадне, ако ние, избирателите, пожелаем това. Но трябва да се протестира - да излезем на Батенберг, пред правителството. Ама да не сме 150-200 човека, а да се съберем поне 20 000...Тогава ще има ефект. Да, хората се умориха от протести. Много хора сега ще ми възразят: Е през 2020 като протестирахме, полицията би хора под колоните даже, е имаше ли ефект? Аз ще им кажа: Демокрацията, правото да живееш достойно, се отстоява всеки ден! Вижте гърците, французите.
63
2
 
2
 
! Отговори
ЧАСОВНИК преди 8 месеца
Браво разбира се че нема да се разпадне ако ПАДНЕ НИКОГА НЕМА ВРЪЩАНЕ ТЕ ГО ЗНАЯТ МАФИОЗИТЕ КАК НАЛИ И ДПС СА НА ПАТЕРИЦИ. САМО РУСКИ РАКЕТИ ТРЯБВАТ И ЩЕ ПАДНЕ.
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Баце се осети. Те оглозгаха държавата, той щял да поиска повече от кокала. Всичките до един трябва да ви сложат торбите на главите и да ви наредят на една стена, всички в редица. И да видим кой е с високо кръвно, кой с ниско...
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Ралица_дрънкат ли заработените копейки? доста се потруди днес
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
имаше цялата власт, а с нея успя само ти да се облагодетелстваш, какво направи за народа, 2 скапани магистрали... за 12 години, успя да унищожиш селското стопанство, успя да направиш българите най-бедни в ес, а не бяхме... никаква власт повече на провалили се политици!
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ха гледай го ти... повече власт!
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То е все тая. Като управляват ППДБ, всъщност управляват Борисов и Пеевски. Ако падне правителството, ППДБ ще са с 7-8% и пак ще управляват Борисов и Пеевски. И така до следващия месия. През годините бяха много. Царя, Борисов, Слави, последно Киро. Само Борисов се задържа.
57
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Тези от сглобката кога ще си ротират дупетата ? Написано по-разбираемо, да не мърдат много, особено като са им вътре. Властта е хубаво нещо. Особено като са ги преебали гласувалите за тях. Аз лично не знам кога ще се ротират.
56
3
 
3
 
! Отговори
Itso преди 8 месеца
Дет са вика - ч1естито на абдалите, упс, искам да кажа гласувалите.
55
6
 
3
 
! Отговори
Ралица преди 8 месеца
Кирчо тра-ла-ла, на Бойковият маркуч украса, а Бойко мазно се облизва, на Кирчовият парапет се той оригва. И тъй в братска обич и любов сглоби се новият живот.