БДЖ: Ще има повишаване на цените, от 2018 г. не са пипани

Започва модернизация, ще купуваме билети с нова система
22 фев 2024 10:52, Анисия Иванова
37

"На база 10-годишния си опит с издаващата система БДЖ реши да надгради услугата и да въведе изцяло нова билетоиздаваща система, която да е съвременна, интегрирана и да позволява както нови технологични методи, така и да добави нови канали за продажба на билети", съобщи председателят на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" доц. Юлия Варадинова в студиото на "България сутрин".

Освен чрез уеб базирания портал, билети ще могат да се купуват и от вендинг машини, PDA мобилни устройва и от мобилно приложение, уточни още тя.

"Приложението е с функционалност за планиране на самото пътуване. Новата система, която предвиждаме да изградим, е интегрирана, т.е. ще има възможност да се интегрира с подобни билетоиздаващи системи за всички видове транспорт в страната и чужбина. Идеята е системата да позволява функционалност. PDA устройствата са мобилни устройства, ще бъдат закупени 420 броя, които ще бъдат в превозния персонал. Предвижда се пътникът да може да си закупи билет и с ПОС терминал", стана ясно от думите на доц. Варадинова.

По повод билетоиздаващата система е пуснато пазарно проучване в началото на февруари, като вече има заявен интерес за участие от 7 български и чуждестранни фирми, посочи пред Bulgaria ON AIR председателят на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ".

"Ще разгледаме офертите, ще се ориентираме в ценовия диапазон. Ще изработим методика, по която ще оценим кандидатстващите фирми. Оценяването няма да е само на база най-ниска цена, защото за нас е важно тази система да предоставя различни функционалности, добра техническа поддръжка. Амбицията ни е до края на годината да пуснем новата билетоиздаваща система в пълната ѝ функционалност", обяви гостът.

Доц. Варадинова припомни, че от август насам са сключени редица договори, осигуряващи по-добри услуги. Единият от тях е закупуване на 10 броя локомотиви "Смартрон".

"Относно поскъпването на билети, в момента се работи. Разработват се различни варианти, прави се ценова политика. Ще има повишаване на цените, тъй като от 2018 г. цените на билетите изцяло не са пипани. Изследванията са ни в посока на ценовата поносимост на нашите клиенти. Не мога да се ангажирам с точен процент, но имаме два аспекта - повишаването на цените на горивата и инфлационните процеси, другият е повишаването на предоставянето на качествена услуга", коментира още доц. Варадинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ама повишавайте ги колкото си искате! КОЙ пътува с влак???
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
е как да не са пипани цените бе мошеници - миналата година увеличихте цените с 15 % за пътуване през деня в петък събота и неделя и го нарекохте "календарни цени" - т.е. когато пътуват най-много хора да ги обирате и добавихте за дневните влакове - плащане на задължителни запазено място -т.е. едно увеличение с 15 % за дните с най-много пътуващи и още едно за място
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Светозар 24 В БДЖ комунизмът не си е отивал никога. Затова трябва да се приватизира, че да добие нормален облик и да се създаде нормална среда за пътуване. Ама другарите цъкат минуси, като прочетат думата "приватизация". Пътуват хората с колите си или с друг превоз, но не винаги има нужния друг превоз в нужния часови диапазон. На влак в краен случай, когато няма друга алтернатива.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На база на закъсненията на влаковете и мръсотията ли ще вдигате цените??
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Цените не били пипани от 5 години, а че качеството не пипано от 50 г, никой не гледа!
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-напред да накарат всички да си плащат. След това да следят за реда и сигурността на пътуващите. После да вдигнат цената на билетите.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
в някои влакове има и кукушинки - не е шега - налазат ли та и си на точки
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На БДЖ не съм се качвал от преди 30 год. ,и никога няма да се кача , защото във влаковете и вагоните които са тук ,на запад и животни няма да возят
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
прав беше оня дето пишеше за дървениците по влаковете - ядат и не се помайват - незнам защо искате да го прикриете - като те налазят и забият зъби направо подскачаш - да не се налага да попадате на подобни купета - истински кръволаци - веднъж оставих едно кюфте преди тръгване на влака и след 2 часа вече го нямаше
24
6
 
2
 
! Отговори
Светозар преди 2 месеца
Като ви е скъпо с БДЖ,пътувайте с автомобила си. Ама, май не ви стиска. Другари, комунизма свърши. Без пари нема вече.
23
1
 
7
 
! Отговори
gogo преди 2 месеца
Не е релевантно за 10 локомотива и нова система за плащане да увеличиш цените!Приходите от новите опции за плащания трябва да са ви ползите;)Увеличение има минимален резон да се прави при пътуването в композиции с новите локомотиви и то само в случай, че има реална добавена стойност за пътниците (повишен комфорт; намалено време на пътуване; редовност на линията и др) ;)
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
BDJ трябва да е безплатно за тези условия които предлага. Часове лашкане , не е като другото.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако може и качеството да се повиши
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С влака си е по-евтино, имам си карта Класик
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми увеличете ги и пенсионерите нема да патуват с влака вече )
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Което работи, не се ремонтира. Настоящите цени работят, значи не трябва да се пипат. БДЖ не е частна фирма, да търси да е на печалба.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Алекс Ти имаш абонамент за БДЖ ли?
16
0
 
14
 
! Отговори
... преди 2 месеца
БДЖ ако може да увеличи и скоростта на валовете, поне малко! Не за друго миналия септември пътувах с влак Свиленград-София! 7 часа и половина! Ше речеш, че разстоянието е 1000-1500 км а то 280 км!
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Увеличили са се безплатно пътуващите, които са над закона че сигурно затуй.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Крадене до дупка.