Владимир Пенев в "Терапевтът"

Пиесата се играе в Народния театър "Иван Вазов"
26 сеп 2012 13:06, Петя Славова
2
Владимир Пенев в "Терапевтът"
Владимир Пенев. Снимка: Булфото

Владимир Пенев възпитава кучета и манипулира стопаните им в спектакъла "Терапевтът". Автор на пиесата е Елена Алексиева. Режисьор е  Крис Шарков и може да се види на сцената в Народния театър "Иван Вазов".

Жорета Николова, Марин Янев, Цветан Алексиев, Александра Василева, Илияна Коджабашева също са в актьорския екип, който започна репетиции, съобщават от трупата. Сценограф е Венелин Шурелов, художник на костюмите - Елица Георгиева, композитор - Асен Аврамов.

Сюжетът ни увлича във всекидневието на д-р Мърт -  възпитател на кучета и кучешки психотерапевт. Всъщност героят се оказва тънък и безпощаден манипулатор на техните стопани, тласкан от неосъзната жестокост и съмнителен хуманизъм.

Клиентите му са аутсайдери, всеки от които се е заблудил някъде по пътя си без дори да усети. Някои от тях идват при д-р Мърт, за да се убедят, че са щастливи. Други - за да търсят алтернатива. А трети чисто и просто са изгубили всяка надежда. Онова обаче, което той ще им даде, е повече, отколкото могат да понесат, отбелязват от театъра. Всички сме сами на света. Единствената разлика е, че някои го знаят, а други не. Но всеки запълва празнотите, както може.

Най-добрият приятел на човека не е друг човек. Понякога е куче, което се държи като човек. А най-често е заблудата, която е измислил сам за себе си. Д-р Мърт разбива тази заблуда по обезпокоителен начин. И предлага друга на нейно място. Разбира се, само за оцелелите от неговата терапия, коментират от екипа.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Попов, разбий Джаро! И новите шефове на Иво.Те са по-мръсни и опасни и от двамата,взети заедно!
1
0
 
1
 
! Отговори
Пръци преди 11 години
Браво Попов, разбий Джаро! :))