Моноспектакълът "Аз, Сизиф" - история за тежките камъни в човешкия живот

Представиха го режисьорът Веселка Кунчева и актьорът Стефан Додуров
12 май 2021 10:35, Ния Христова
0
Моноспектакълът "Аз, Сизиф" вече няколко години се играе по сцените в цял свят. Тази вечер от 19 часа той ще се играе и на сцената на театър "Азарян".
 
"Вече девета година съществува, основно по световните сцени. В България по-рядко се играе, за съжаление. Премина през сериозни трансформации. Стефан Додуров е третият актьор, който поема камъка на Сизиф. Изключително тежък спектакъл и няма как един актьор 9 години да издържи такава роля", обясни режисьорът Веселка Кунчева пред Bulgaria ON AIR.
 
Тя свята, че трябва да се научим да поемаме камъните, които ни се подават, и да си ги носим.
 
Кунчева разкри, че спектакълът е бил репетиран цели 9 месеца, докато успеят да открият точната форма. Имало е прекъсвания, в които екипът е преосмислял нещата, изпадал е в отчаяния и е започвал всичко отначало.
 
"Благодаря на Стоян Дойчев за приемствеността и помощта да предаде камъка. Тежи много, за пръв път се сблъсквам с такъв тип представление. Почувствах се наистина самотен, когато се качих за пръв път. Започва една шизофрения. Като че ли аз съм срещу спектакъла и трябва да се нагодим, за да избутаме камъка до края", сподели актьорът Стефан Додуров. 
 
Веселка Кунчева обяви още, че започват един авторски проект - "Прегаряне". В него се занимават с пропускането на човешкия живот в темповете, в които живеем и в натиска да бъдем все по-стабилни за обществото.
 
"В един момент човек загубва самия си живот в бързането. Това доста се доближава до безсмислието. Когато се фиксираш в погрешните точки и не се спреш, ти пропускаш собствения си живот", обясни тя.
 
Кунчева изрази надежда, че потъвайки до безобразно дъно в пандемичната обстановка, скоро ще намерим твърда почва и ще изскочим обратно.
 
А Додуров подчерта, че не трябва да се отказваме. 
 
"Нещо умря в мен. Това е наивността, които имат всички млади, очакващи реализация и да се занимават с това, което обичат и разбират. Има много актьори и интересни хора, всичките заслужаваме шанс. Надявам се всеки да го намери", каза още той.
 

0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари