Нови хоризонти се откриват пред Alibaba

Компанията се насочва към нови пазари
12 яну 2015 16:09, Елена Кирилова
4
Нови хоризонти се откриват пред Alibaba
Снимка: архив Ройтерс

Китайската компания за онлайн търговия Alibaba Group Holding и нейните дъщерни компании за финансови услуги са взели решение да инвестират заедно около 575 млн. долара в индийската фирма One 97 Communications, която се занимава с онлайн плащания и търговия, посочва източник, запознат с въпроса.

Ако сделката бъде сключена, тя ще даде на Alibaba и Zhejang Ant Small & Micro Financial Services Group общо 30% дял от One97 и ще оцени базираната в Ню Делхи компания на повече от 2 млрд. долара, пише Wall Street Journal.

Говорителят на Alibaba не е отговорила веднага на искането за коментар. Говорителят на One97 обяви, че компанията е процес на набиране на финансиране.

„Ще съобщим, когато завършим този процес“, коментира тя.

Инвестицията ще бъде първата на китайската група в индийската малка, но бързо развиваща се индустрия с онлайн търговия, която вече успя да получи значително финансиране от Amazon.com, от японската SoftBank и други играчи, които смятат, че ще има бум в онлайн пазаруването във втората най-многолюдна страна в света.

Alibaba, която се листна на борсата в САЩ през септември в най-голямото първично публично предлагане в света, достигнало 25 млрд. долара, се занимава основно с онлайн търговия. Нейните дъщерни компании за финансови услуги пуснаха Alipay – система за онлайн платежни услуги.

От своя страна Paytm на One97 също е свързана с онлайн плащания и работи на интернет пазара, където индийските потребители могат да я използват през своите мобилни телефони.

Alibaba се опитва да разшири своите услуги извън Китай, за да позволи на повече търговци в чужбина да продават стоките си на китайските потребители, а китайските търговци да достигнат до нови клиенти извън родната си страна. 

Повече новини за технологии можете да прочетете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Alibaba
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации