Любов и омраза с "Доктор Живаго"

Сериалът - по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 4 сеп 2021 10:16 | 4 сеп 2021 10:15, Петя Славова
2
Любов и омраза с "Доктор Живаго"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Към най-известния роман на Борис Пастернак ни връща Джакомо Кампиоти в минисериала "Доктор Живаго". Екранизацията описва времето на Първата световна война през любовните отношения между Юри Живаго (Ханс Матисън) съпругата му Тоня (Александра Мариа Лара) и медицинската сестра Лара (Кийра Найтли) всеки, от които принадлежи към различна класова прослойка.

Режисьорът детайлно  обрисува руската интелигенция в тази епоха като ключова роля в съдбите на главните персонажи играе и Виктор Комаровски (Сам Нийл). Веднъж този герой е отговорен за смъртта на бащата на Живаго, от друга страна влиянието му върху Лара е брутално натрапено.

Пастернак достоверно е впил в неговата личност събирателен образ на силния на деня, който не се подчинява на никакви идеологии, а следвайки единствено своите цели успява да запази мястото си да е винаги на върха, независимо от смяната на политическия режим.

Човешките слабости са изведени на преден план като ясно е поставена разделителната линия между онези, които са подвластни на емоциите на ближния си и другите, невъзможни да подтиснат чудовищното си его.

Зад сценария стои известният драматург Андрю Дейвид ( "Гордост и предразсъдъци","Дневникът на Бриджит Джоунс" и "Отело").

 Гледайте първа и втора част на "Доктор Живаго" на 4 и 5 септември от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
treba trapka
1
2
 
2
 
! Отговори
Amena преди 2 години
Супер неграмотно написано. Тия запетаи или са поставени на грешно място, или липсват!