Кои са тайните и загадките на средновековния град Калиакра – на фокус в "Операция История" на 15 януари

Bulgaria ON AIR ще излъчи новото издание на историческото предаване от 16:30 часа
12 яну 2023 09:25, Красимир Ангелов
5
Кои са тайните и загадките на средновековния град Калиакра – на фокус в "Операция История" на 15 януари

Кои са тайните и загадките на средновековния и приказен град Калиакра, там ли се крие легендарното съкровище на Лизимах, какъв е историческият път на депутатите, и кой е мистериозният и забравен български водач Сава Бинбаши? Отговорите на тези и още въпроси зрителите ще научат в новото издание на историческото предаване "Операция История" с водещ Росен Петров на 15 януари, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Директорът на Националния исторически музей, доцент Бони Петрунова, ще бъде специален гост в първата част на предаването. Тя ще разкаже повече за древните находки и новите открития, които могат да бъдат разгледани в Националния исторически музей. Доцент Петрунова ще очертае и какви са тайните и загадките на средновековния и приказен град Калиакра, който всъщност е един от българските столици. В студиото на предаването тя ще се опита да разбули мистерията на легендарното съкровище на Лизимах и къде се крие то.

Отговори на въпросите какъв е историческият път на депутатите и кога в историята парламенти в България и по света са ставали арена на силови действия и физически битки, ще даде журналистът Росен Тахов от вестник „Труд“.

Гост в специалната рубрика „Тяхната история“ ще бъде историкът Лъчезар Кръстев, който заедно с водещия на историческото предаване Росен Петров ще анализира историята на една подценена и недооценена личност от българската и балканската история. Според някои изследователи това е първият апостол, борил се за българското освобождение още преди Раковски и Левски, а именно - обгърнатият с огромна тайнственост Сава Бинбаши.

Тези и още интересни теми и коментари очаквайте в новото издание на историческото предаване "Операция История" - тази неделя, 15 януари, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

 


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Иво Стефанов преди 8 месеца
Този *** как си разрешава да дава оценка на Гани Чернев когато нищо не знае за него 1 . Обикаля с Ангел Кънчев и създава революционни комитети в Разград Пороище Търговище 2.Народен депутат в 4 парламента/да му прочете изказванията псевдо журналиста /3.Помага финансово семейството на Петко Каравелов когато Стамболов го затваря в Черната джамия 4.Дарява за построяването на читалището Разград 400000 лева за сравнение царя дарява 500 лева 5.Председател е на Разградския революционен комитет.Ро
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
така и не се разбра кой му е смачкал нослето на този сладур
2
1
 
2
 
! Отговори
България без цензура преди 8 месеца
Този да не си мисли, че народът е забравил как се продаде на Бареков и мазно употреби ефира на предишното си предаване???
1
5
 
1
 
! Отговори
А вие си пишете преди 8 месеца
В България съществуват Бригади на Смъртта като в Хаити през 80-те години - убиват по особено мъчителен начин ! Германов