Дадоха ход на делото за взривовете край "Петолъчката"

Процесът – при закрити врати заради данни, които са държавна тайна
14 окт 2013 14:29,
1
Дадоха ход на делото за взривовете край "Петолъчката"
Трима работника загинаха при взривовете край "Петолъчката". Снимка: архив, Булфото

В Ямболския районен съд бе даден ход на делото за взривовете край "Петолъчката", отнели живота на трима работници по утилизацията им през юни 2012 г.

Делото ще се гледа при закрити врати, тъй като по време на процеса ще бъдат изнесени данни, които представляват държавна тайна, обави председателят на тричленния съдебен състав Васил Атанасов.

Днешното заседание започна с разглеждане на молбите на пострадалите от взривовете, за да бъдат конституирани като граждански ищци или като частни обвинители.

Още по темата

Прокуратурата повдигна обвинение срещу собственика на фирмата, стопанисваща базата за утилизация на боеприпаси, Десислав Делев и изпълнителния директор Иван Пеев.

Като длъжностни лица те не са предприели необходимите мерки за сигурност при работа с взривни вещества. В резултат на това е допуснато взривяване, което е причинило смъртта на трима работници и телесни повреди на осем души.

Според разследващите са нанесени имуществени вреди на складовете за боеприпаси, на жилищни и стопански сгради и на насаждения за около 65 милиона лева.

Материалите по делото са 33 тома, разпитани са около 200 свидетели, извършени са три ДНК-експертизи, три съдебно-медицински експертизи и комплексна технологична експертиза.

Поради големия брой свидетели делото ще се гледа през три последователни седмици.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
детонатор преди 10 години
Каква държавна тайна бе, олиго*рени! Искате да прикриите некадърността на тн. "военни", а и на бизнеса, обвъзран с тях.