Пуснаха Румяна Ченалова от ареста срещу 8 000 лева

След петчасово среднощно заседание СГС отказа да я остави зад решетките
Обновена: 17 апр 2015 15:22 | 17 апр 2015 07:25, Камелия Цветанова
49
Пуснаха Румяна Ченалова от ареста срещу 8 000 лева
Снимка: Булфото

Съдия Румяна Ченалова напуска ареста. След петчасово среднощно заседание Софийският градски съд отхвърли искането на прокуратурата за постоянния й арест и я освободи срещу парична гаранция от 8 хиляди лева. Ченалова има три дни, за да внесе сумата, предаде БНР.

Още по темата
Съдия Веселина Ставрева видя в събраните дотук доказателства данни за документно, но не и за престъпление по служба. Според нея обаче в свидетелските показания се съдържали и твърдения за взет от Ченалова подкуп,  които разследващите не са изследвали.

Прокуратурата може да протестира решението пред Софийския апелативен съд.

Съдебното заседание протече при засилени мерки за сигурност. Деветнайсет тома са събраните доказателства по делото срещу Ченалова. Заради запознаването с тях, първо от съдията по делото Веселина Ставрева, а после и от доскорошната й колежка Румяна Ченалова, заседанието на съда започна със закъснение около 20.30 часа.

Ченалова е разследвана, заради длъжностно и документно престъпление. Тя беше задържана след няколко неуспешни опита да бъде призована, за да й бъде повдигнато официално обвинение. Прокуратурата, каквато е обичайната й практика напоследък, представи в началото на заседанието нови доказателства, както и справки за водени срещу Ченалова други разследвания и нейни криминални регистрации. Подробности не бяха дадени.

Нейни адвокати са брат й Станимир Ченалов и Огнян Митев. Обвиняемата съдийка обаче активно участва в защитата си.

Двамата прокурори отстояваха тезата си, че заради високата обществена опасност на  извършеното от Ченалова престъпление тя трябва да остане в ареста.

Беше представена и жалба от Ченалова срещу "незаконното" й, по нейните думи, задържане.

Един от прокурорите разказа и подробности около едно от обвиненията срещу съдия Ченалова, като каза, че според свидетели тя е договаряла цена за свое решение по определено търговско дело, както и че за да се стигне до това решение, е накарала един от съдебните секретари да запише факти по делото, които всъщност не са били произнасяни по време на съдебното заседание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
bobo преди 9 години
BOKLUCI,za6to go pusnahte toq sma4kan naylon be,pozdravete q ot Frenskiq Poslanik!!!
19
0
 
12
 
! Отговори
кристина преди 9 години
И кажете..колко трябва да си омерзен вътрешно, за да спиш спокойно при условие, че си разплакал хиляди хора.. и пак гордо да тръбиш, че си невиннен??За мен такива хора, просто нямат място на планетата земя.. такива хора, както каза колегата светльо по-долу, по добре да не живеят.. светът ще бъде чист, а хората по-усмихнати..
18
0
 
0
 
! Отговори
chach преди 9 години
medjedieva si nameri kompania
17
1
 
10
 
! Отговори
кристина преди 9 години
Такива хора са просто срам за самите себе си, тази жена не само не вижда грешките си, ами е арогантно горделива..тя е невинна всички останали грешат.. Никой ли от власт имащите досега нямат поне мъничко съзнание, което да ги разчовърка и да си кажат..аз не заслужавам този пост, виновен съм пред себе си и народа.. ето това не мога да разбера???
16
0
 
6
 
! Отговори
svetlio преди 9 години
Колко душици е изгорила...Искам както в Украйна преди години,бяха отрезли главата на един съдия докато спи,взели му и главата с тях.
15
4
 
5
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
Все пак обясни ти, като по - умен , защо осъден на две инстанции Цецо ушото е на свобода, в парламента, важно се разхожда и дава идеи всякакви как да живеем по-добре, а Ченалова, с белезници я развеждат като бостанско плашило---при все че тя не е осъдена и се смята по закон за невинна...досега не си казал нищо конкретно ...освен ти си ***, затова... явно аргументите са ти толкова.....все пак да не си завършил Симеоново или да си физкултурник? и да се засягаш на професионална чест...ужас!
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До кристинадемокрация бе
13
0
 
12
 
! Отговори
кристина преди 9 години
хахаха..голям смях.. В Румъния, дето е най-изпадналата държава осъдиха най-голямият им богаташ.. тук една корумпирана съдийка не могат да осъдят.. Та на какво се надяваха някой хора тук..???? Цирка е невероятен и доволно се гледа от народа, без значение края.. Сеир да става...Знаете ли, жалкото в цялата история е, че такива хора като Ченалова никога няма да се променят, няма да се запитат през нощта дали наистина постъпват добре, дали си дават сметка, че са отговорни пред хората и Бог
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До реалистзащото си *** ,или роднина на съдия ,или по лошо- харесва ти да знаеш че има съдии/съдийки на които ако си платиш -няма да бъдеш осъден.Горката съдийка -8000 лв -как ше ги събере ,бедната тя,трябва кампания за набиране на средства в помощ на невинната душицаБълагрия -родината на ***,чуди се още как става тя с горката жена ,чуди ,,, и плащай -ОВЦА
11
0
 
11
 
! Отговори
bigbadboy преди 9 години
Гарван гарвану не вади
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NIAMA SAD I ZATOVA NIAMA DA IMA I PRISADA.
9
0
 
21
 
! Отговори
69 преди 9 години
Някай очаква ли въобще някаква присъда против "нашата другарка", на която редът и начинът за т.нар."купуване на дела" е толкова ясен? Аз лично не виждам как в това подобие на държава може да се получи нещо нормално.
8
0
 
21
 
! Отговори
сс преди 9 години
да ви пикам на съда
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тази е от "сой". От снимката на нейния брат се вижда лице, изсечено от скулптора на ДС.
6
4
 
8
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
Ти явно си интелигентен...но обясни тогава, защо Цецо ухото е на свобода, а Ченалова с белезници в съда.....Ченалова се води невинна до доказване на пРОтивното, Цецо ухото е вече ОСЪДЕН НА ДВЕ ИНСТАНЦИИ...И НЕ СЪМ ВИДЯЛ БЕЛЕЗНИЦИ НА НЕГО.... а персоналните ти обиди явно говорят за личната ти самооценка...мерси за разговора.
5
1
 
26
 
! Отговори
petar stojn4ev преди 9 години
браво браво браво хвала на нашите праведни съдии и прокурори та те живеят само за едната чест
4
1
 
24
 
! Отговори
ами преди 9 години
Това не е изненада за никой!Гарван на гарвана око не вади,твърди народната поговорка и е права!После присъдата ще е-невинна!
3
11
 
11
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Едва ли Ченалова е света вода ненапита, но................смущаваща е бързината с която нарочената за грешник съдия е вече в ареста, с куп обвинения, с белезници в съда, докато убийци и крадци и осъдени на втора инстанция за престъпления ,като Цецо ухото, са на свобода и дават съвети как да живеем по-добре..........Ето това не мога да разбера?
2
1
 
11
 
! Отговори
koko преди 9 години
e za tova niama da ni se opravi smeshnata durjavica , vzemete primer ot Rumunia , vkaraite pone edna ot tezi kradlivi murshi v pandiza
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че някой да не би да очаква че ламята сама ще си отхапе опашката !?