Работници – лишавани от обезщетение за годишен отпуск

Прокуратурата подхвана случая след писания в медии
27 мар 2017 15:23, Анисия Иванова
4
Работници – лишавани от обезщетение за годишен отпуск
Снимка: архив, Булфото

Прокуратурата започва проверка по данни в медиите за лишаване на работници и служители на обезщетение за неползван платен годишен отпуск.

Сезиран е и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда", информират още от прокуратурата.

В изпълнение на акта по реда на надзора за законност последва нарочна заповед от ангажирания административен орган, с която, считано от датата на издаването, се задължават контролните органи, при установяване на неизплатени обезщетения, свързани с прекратяване на трудово правоотношение, да издават задължителни за изпълнение предписания, както и да образуват административнонаказателни производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
xaxaxa преди 7 години
вие сериозно ли - в български курорт стъпвали ли сте ? бачкаш като роб 3 години и като си направиш устата, напускайки, за неползван отпуск и ти се смеят.за справка - Златни пясъци - Grifid
2
0
 
4
 
! Отговори
Хм преди 7 години
е - и в предната и в по-предната фирма на жена ми правеха така... жена ми лятната отпуска винаги я разкъсваше в два месеца, за да и удържат на два пъти по една седмица парите, вместо наведнъж две седмици половин заплата да вземе...Алчността и простотията на българските чорбаджии ще им изяде главите!
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Proverete i firma Saveq komers2002 i taka pravqt