Прокуратурата пита МРРБ за нарушения при санирането

В сигнала на Попниколов до Цацаров нямало конкретика
17
Прокуратурата пита МРРБ за нарушения при санирането
Снимка: архив, БулФото

Конкретни данни за нарушения при финансирането на програмата за саниране поиска прокуратурата от регионалното министерство.

По-рано днес служебният регионален министър Спас Попниколов обяви в телевизионно интервю, че е сезирал прокуратурата за констатирани нарушения при разходването на публичен ресурс по програмата.

Сигнала Попниколов е подал до главния прокурор на 17 март. Този сигнал е изпратен по компетентност на Софийската градска прокуратура, уточняват от държавното обвинение.

Тъй като в сигнала не е посочено конкретно установен случай на нанесена вреда на бюджета при изпълнение на посочената програма, а са изложени неясни и неконкретни данни, на 6 април наблюдаващият прокурор от СГП е изискал от МРРБ конкретни данни за това дали са извършвани проверки във връзка с прилагането на програмата относно обновяване на конкретни обекти, на действията на определени длъжностни лица или фирми-изпълнители, съответно установена ли е нанесена вреда на държавния бюджет и в какъв размер, в резултат на кои действия или бездействия и от кои лица е причинена вредата.

Изискано е информацията да бъде придружена с копия от съответните документи.

Бившият регионален министър Лиляна Павлова коментира във Facebook, че Спас Попниколов е успял да компрометира и програмата за саниране. По думите й министърът вкарал в употреба "опорни точки" на БСП.

"Отново чухме за "високите цени на санирането", нищо, че те са определени въз основа на различни компоненти, наложени от пазарната икономика, и въз основа на експертизата на различни експерти на министерството. Отново чухме за "наддоговаряне" , "промяна на правилата"… Звучи познато, нали", посочваПавлова.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Програмата не е саниране , а енергийна ефективност - подмяна на догрома и топлоизолиране.Нека все пак коректно да назоваваме.И да вярно е че цената е твърде висока но пък дограмата е все пак скъпа/ако е качествена/.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще видите резултата от сКанирането след макс 10 години. За тия блокове ще е "ох баня, ох кеф".. Тече, всичко тече. Олеле, покрива брат. Олеле стиропора слегна, спадна, падна... Ако тая пак стане министърка жална ни майка. Барем сега да я пратят някъде в девета глуха, че иначе кОпОна ще продължи!
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви пазарни цени? Пазарните цени се прилагат когато се закупят 1,2,3 или 5 дограми. В случая, при този огромен обем цената на 1 бр. дограма трябва да е поне с 30% под пазарната. Същото важи за стиропор,дюбели, лепило,мазилка, ламарини и покривна изолация.
Това е явна кражба.
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо лошо ако парите ги даваше Борисов от неговите откраднати милиарди, а не всички ние за да пълним гумите на герберастките фирми, които сатирата на десетични спрямо пазарните цени.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е пладнешки обир, който се случва пред очите на цялото общество и на всички у нас независими медии и всеки се прави че него не го засяга. Е, наистина - няма такава държава.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво има да пита. Направо да вкарват Дебелата и Кратуната при Бай Ставри. 2 млрд, платени от българските данъкоплатци за няколко залепени листа стирипор, при това от най-евтиния...
10
1
 
12
 
! Отговори
ni moga преди 4 години
И нИ мога да разбера как изобщо Свинетка, как, с какви очи се изказва? На фона на какво? Тя не разбра ли, че свинетките и паднаха в съда? Ма какви очи трябва да имаш да излизаш, да се изказваш? Ма къде са ти очите, ма?
9
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Министърът не е намерил нарушения, но очаква прокуратурата да ги изнамери от някъде! Аман от червени некадърници.

То така и аз мога да сезирам прокуратурата за комшията, че кара Порше, пък живее в панелка, следователно е престъпник, но прокуратурата естествено ще ме попита в какво престъпление точно го обвинявам - имам ли например доказателства, че продава наркотици или, че държи публичен дом? Е, нямам доказателства, но и прокуратурата за какво може да се хване?

А комшията просто ходи да бачка в чужбина и си взе таралясано порше на старо.
8
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българинът не заслужава да се прави нищо за него. Новото правителство трябва да спре санирането, да спре да строи магистрали, да спре да усвоява европари, да спре да строи детски градини и площадки, да спре да прави тротоари и градинки...

И тогава народът ще е щастлив и доволен, че никой не го лъже и не го краде, и ще си тъне доволен в мизериите си.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грабеж! Не нарушения!
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нарушение ха ха така ли се нарича грабежа на века
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом Тиквата е пуснал тази програма за 2 милиарда значи е решено да откраднат поне един.
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
взема се един блок разплатен
вижда се че цените са тройни спрямо пазарните
доказателство за корупционни практики
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако се надяват Цацаров да открие нередности у гербавите, да спрат да се надяват.
2
2
 
25
 
! Отговори
94 преди 4 години
Елате, Елате да видите 94бл. в Ямбол!!! Елате Елате!!! Дограма която е изсписана 24 см стъклопакет реалната е 18см!!! Елате Елате!!! Вътрешните дограми на терасите не се сменят!!! Това е по договор!!! Питам аз, това енергиина ефективност ли е,А!!! Питам аз!!! Енергиина ефективност ли е като не ти сменят старата изметната дограма! Сменят две а изписват 4!!! На Лили Снегоринчето каквито са и винетките такава и е и енергиината ефективност!!!
1
1
 
23
 
! Отговори
смЕх преди 4 години
За каква конкретика иде реч да влезнат в сайта на която и да е било фирма занимаваща се с такъв род ремонти цените с в пъти по-ниски да и имам "експертите". Когато става дума за лап.аница точно тук е заровено кучето. Разни удобни "експерти" се изхождат "авторитетно" подписват се едни договори които на практика са изрядни, а после прокуратурата се прави на луда и изисква конкретика ха-ха.