Присъдата на Иванчева стреснала дори и Ваклин

Бизнесменът каза, че не се чувства употребен
16 апр 2019 11:43, Йордан Бързаков
362
Присъдата на Иванчева стреснала дори и Ваклин
Снимка: БулФото

Не съм употребен. Разбирам тежестта на присъдата, изключително тежка е. Но законодателят така е преценил, че такива деяния срещу цялото общество, трябва да бъдат наказани със съответната строгост. Чисто човешки тези присъди стряскат и мен. Това каза пред Нова бизнесменът Александър Ваклин по повод 20-годишната присъда, която бившата кметица на Младост получи вчера. Ваклин беше човекът, който пръв подаде сигнала срещу Иванчева.

По думите му той е изпълнил своя дълг и дал възможност на институциите да работят.

Още по темата
Според него случаят е чисто криминален, въпреки медийните и политическите окраски.

"Това е нещо, за което съжалявам", коментира той.

Ваклин смята, че вината за медийната истерия е била на адвокатите на обвиняемите, които "са впрегнали всички свои медийни и пиар похвати и приложиха невероятен натиск над обществото, за да постигнат своите цели".

„В СРС-тата ясно се вижда, че г-н Дюлгеров в деня на предаване на парите, договори с мен да му бъдат предадени допълнително пари след свършването на работата. А тези пари се вижда, че са явно неговия хонорар от другата страна”, обясни бизнесменът.

Според него тази сложна композиция на законите за борба с корупцията е сериозен тест за правораздавателните органи дали ще успеят да поведат войната срещу "този рак на обществото - корупцията".

Припомняме, че след продължило една година дело, бившата кметица на Младост беше призната за виновна за искан подкуп от Александър Ваклин в съучастие с Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Десислава Иванчева получи 20 години затвор, Петрова бе осъдена на 15 години, а Дюлгеров - на 12 години.


362
Още от Темида
Местан: Въпросът за вината - след обективно разследване
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
"Състав на Девненския районен съд призна за виновен бившия кмет на община Девня Атанас Кузев за длъжностно присвояване в големи размери – 38 298 лева, като му наложи наказание лишаване от свобода за срок от 3 години, чието изтърпяване е отложено с 5-годишен изпитателен срок. Това е второто разглеждане на делото срещу вече бившия кмет. В края на 2017 г. Девненският районен съд го оправда по повдигнатото обвинение за длъжностно присвояване в големи размери."
От БГ съда може да се учаква всичко!
316
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Много хора са за там,ама няма да влязат,защото никой не ги закача.Крадат си и после си отиват.И няма за тях правосъдие и това е.Пример КТБ и колко още има.Колко ли щяха да и дадат ако беше убила човек нз.?
315
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Този много ми прилича на гербав бизнесмен - я някой да направи журналистическо разследване кога и откъде е първият му милион. Опссс в двиктаторска държава на 111 място по медийна свобода никой не смее да вади кирливите ризки на гербавия бизнес. Ако беше всимко точно с неговата бизнес кариера досега гербавите медии да са се скъсали да му правят реклама. Факта, че никой не смее и ред да напише показва съмнението.
314
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ваклин не е употребен. Напротив, той е на огромен плюс от делото Иванчева - Румен Русев, пуска всичти строежи на Ваклин и компания и се печелят милиони.

А ако е вярно което излезе по медиите как са обсъждали как да си пробутат и следващ удобен районен кмет, изборите наесен за кмет на района само когото посочи Иванчева - не разните там Кадиевци и оня Вапцаровия с лисичата физиономия на дребен тарикат.
313
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тя е осъдена, че е искала подкуп, а не че е взела, за взимането е оправдана. Това е изключителен цирк, защото адз съм млион процента сигурна, че няма нито едно друго дело за подкуп по въпросния член по което да е имало съделбно разглеждане а още по-малко присъда. Олигархията се престара срещу тази жена, което показва колко им е пречила тя. И понеже ги е страх, че наесен ще има пак кмет на района близък до Иванчева сега се скъсват да строят с благословията на РУМЕН РУСЕВ.
312
2
 
11
 
! Отговори
@к.319 преди 5 дни
До Анонимен: Другите пребиват, изнасилват и убиват , но не пречат на Artex. А двете хубавици спънаха Ваклин и Артекс да строят блокове. И тогава на терена се появяват Гешев с дебелата сопа и Ушко и Хинов с 20-те години присъда...
311
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Чудно за това, че ти свети лицето получаваш 20 год. Питам се как човек е взел парите с лице първо де...Ами ако и светеха пръстите сигурно щеше да получи 40...смях в залата...
310
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Това е поредният абсурд в Гербавото правораздаване. Дори да е виновна /за което няма доказателства/ присъдата е прекалено тежка. Сума убийци до сега получиха къде къде по-леки присъди. Друг е въпроса някои "имотни" политици с колко повече са ощетили държавата, но там не се разследва
309
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Подпишете се в защита на Иванчева.
Има информация във Фейсбук.
308
1
 
8
 
! Отговори
ева преди 5 дни
тази държава няма да се оправи с такива присъди 20 години затвор какво си мислите че ще се случва на прокурорите в бъдеще ясно ли ви е ...... ами то 20 години за убийство дават .... такива прокурорчета са направо заминали къде ще се крият в бъдеще незнам
307
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ваклин вместо да подаде иск до честния ни съд да му придвижат преписката звъни на прокуратурата да му донесат сварено и сготвено. И то преписка, която всеки съд ще му я прекара. Тия съвсем за вчерашни ни взеха.
306
4
 
32
 
! Отговори
Госъ преди 5 дни
А Ваклин няма ли да го съдят за даване на подкуп?
305
4
 
33
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 дни
У наше село се говори,че:
1.Ваклин стреснат,че се е забъркал в такава нечиста работа
2.Поръчката срещу нея идва от най-високо ниво,Ваклин е само пионка
3.Съда се разработил много бързо и строго,несъмнени убийци ги съдят по 10 години и накрая им дават условна
4.Накрая ще и друснат и на нея условна или оправдателна, тя ще осъди държавата и обезщетението й ще го платим всички ние
Та това е истината, неуважаеми селени...
304
13
 
36
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 дни
ЯСНО Е ЧЕ ВАКЛИН Е ПОДЛЕЦ, КОЙТО СЕ Е ПРОДАЛ НА МАФИЯТА ГЕРБ ЗА ДА СТРОИ ИЗВЪН ЗАКОНА И БОГАТЕЕ !!!
303
40
 
20
 
! Отговори
Много злобна преди 5 дни
Десислава Иванчева, народът не е с теб, защото народът е отвратен не от това, че си искала подкуп, а от наглото ти и гнусно държание след това !
302
11
 
30
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 дни
Ваклинчо мамин са бил стреснал....

Е,ако НАИСТИНА си "бизнисмен",направи това,което "колегите" ти правят в такива случаи-скочи от26-тия етаж!

Това е рутинна практика ....
301
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Спокойно, има още две инстанции. Ще ги намалят малко на 6 месеца условно.

Сакаче не живееме в България.
300
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
А Ленчето кога?
Ами Техноимпексова?
299
8
 
25
 
! Отговори
започна се преди 5 дни
Социалистите дават свидни жертви. Какви ли ще са присъдите за другите герои от сериала Бенчо, Очите, Арабаджиев и хиляди знайни и незнайни социалисти паднали в борба със закона за корупцията?
298
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ако човек се абстрахира от това какво говорят адвокатите и прецени трезво фактите ще му стане ясно че е виновна. Високата присъда обаче и мен ме изненада но предполагам че е заради наглото й поведение и абсолютното неуважение към съда.