Убиецът от Сотиря нападнал Кристин с камък, чака го 30 г. затвор?

Признал си всичко, бил пиян по време на престъплението
Обновена: 19 авг 2019 09:17 | 19 авг 2019 09:17,
57
Убиецът от Сотиря нападнал Кристин с камък, чака го 30 г. затвор?
Снимка: БулФото

Лицето е направило пълни самопризнания в разпита му като обвиняемо лице. Това самопризнание е различно от това, което би могъл един подсъдим да направи пред съда, когато бъде внесен обвинителен акт. Това каза пред Нова говорителят на главния прокурор Румяна Арнаурдова по повод жестокото убийство на 7-годишната Кристин в село Сотиря. Основен обвиняем по случая е 21-годишният криминално проявен Мартин Трифонов.

Още по темата

По думите на Арнаудова, убиецът е обяснил в подробности пред разследващите интензитета и начина, по който е нанесъл ударите, с които е умъртвил момичето.

"Използвал е камък за нанасяне на тежки наранявания по детето. Твърди, че е извършил тези действия под влиянието на алкохола. Това, разбира се, не оправдава лицето", заяви още говорителят на главния прокурор.

Тя беше категорична, че няма данни за ненавременна или неадекватна намеса на медицинския екип.

"Причината за смъртта на детето е тежка черепно-мозъчна травма с излив на мозъчно вещество, несъвместимо с живота", обясни Арнаудова.

Вчера стана ясно, че Мартин Трифонов е признал първо вината си на назначения му служебен адвокат. Защитникът обясни пред bTV, че става въпрос за смразяващи детайло за престъплението.

Мартин осъзнавал какво е направил и твърди, че съжалява за стореното. Изтъкнал, че първо пил ракия, после бира.

Всичко, което заподозреният е разказал, тепърва ще бъде проверено. За целта ще бъде проведен следствен експеримент на мястото на престъплението.

Според неговия служебния защитник в подобни случаи едва 70% от думите на задържаните за тежки престъпления могат да бъдат приети като истина и се потвърждават в хода на следствието.

Днес е ден на траур в община Сливен заради убийството на 7-годишното дете.

Припомняме, че в събота прокуратурата повдигна три обвинения на 21-годишния мъж – за убийство по особено жесток начин на непълнолетно лице, за изнасилване и за блудство.

По информация на наблюдаващия прокурор, днес прокуратурата очаква да получи по факс експертна справка от ДНК-специалисти от София. Те са присъствали на място в деня на убийството, като от първите изследвания на биологичните материали на местопроизшествието е изолиран ДНК-профил на Мартин Трифонов, предава БТА.

Съдът ще прецени в зависимост от състоянието на обвиняемия къде ще бъде разгледана мярката. Трифонов все още се намира в болница, където в събота бяха повдигнати обвинения.

Най-тежкото наказание за убийство е доживотен затвор без право на замяна, може да бъде доживотен затвор или 30 години затвор. Наказанието за изнасилване е от 15 до 20 години, за блудство - от 10 до 20 години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
: преди 4 години
Аз мисля, че при несправедливи присъди, каквато би била една 30 годишна присъда (той е на 20-21, ще излезе на 51 да кажем) ... ако аз съм близък бих убил нищожеството + съдиите, които са се подиграли по подобен начин с обществото ни.
50
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Правени са куп научни наблюдения и изследвания върху други бозайници - освен ако не са принудени от човека с цел размножаване, никое друго животно няма да посегне на женска от собствения си вид. Единствен човекът е способен на такава мерзост.
49
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де, защо трябва пък и 30 години да го отглеждаме този ********? То е ясно, че ефект няма да има.
48
6
 
5
 
! Отговори
Глиган преди 4 години
30 години условно
47
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кви 30 години бе? И като излезе след 30 години на 51 какво? Нима ще може да води нормален живот? Пак ще убие някой!
46
0
 
39
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Жалко за детето.. Трябва да си напълно ненормален, за да изнасилиш детенце. Този заслужава да го набучат някъде на кол край селото. Дори животните не нараняват малки деца. Но и в затвора няма да му е лесно. И там има родители и бащи на момиченца.
45
0
 
32
 
! Отговори
ММА преди 4 години
Няма какво повече да го държите под ключ след като стана ясно гнусното му престъпление.Изкарвайте го от болницата,ще има много желаещи да го посрещнат с камъни.Не съм от Сливен,но веднага хващам такси за там ако разбера кога го пускате на тълпата,искам да се присъединя към "посрещането".
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Лицето е направило пълни самопризнания в разпита му като обвиняемо лице."Бързаков, не бързай да ставаш журналист! Побързай към 2-ри, 3-ти клас, пък чак тогава другото!Пък тоя, убиецът, хем бил пиян, хем помни с подробности убийството. Знаейки за "кадърноста" на ушевите, почвам да се съмнявам ,че тоя може да се "самоубие", ей така, че да млъкнат хората. Последните 2 години, това е често явление.
43
13
 
4
 
! Отговори
Пройчо Прокурора преди 4 години
В навечерието на предизборната кампания се сещам за поне пет партии, които не биха пропуснали трагичния повод, освен тях това рокери, това динковци, футболни фенове...щяха да взривят държавата, но не го правят, защото ...Мартин си е наше българче, никакъв ром не е, ром е жертвата.
42
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Били са го в ареста, упоили са го, така че може да каже каквото му наредят.Ще се види на делото. Половината от обвиненията ще отпаднат.
41
1
 
17
 
! Отговори
teo преди 4 години
Има експерти, които да направят предложение пред Министерския съвет и Парламента : ПЪРВАТА РАБОТА НА ПАРЛАМЕНТА СЛЕД ПОЧИВКАТА ДА ПРОМЕНЯТ ЗАКОНА ТАКА, ЧЕ ЗА ТЕЖКИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ДА НЯМА СЪКРАТЕНО СЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО ! А на тези двамата убийци да проточат делата, до приемане на ТЕЗИ ПОПРАВКИ В ЗАКОНА и да си получат заслуженото наказание! БЪЛГАРИНО, ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ КОРУМПИРАНИ СЪДИИ?????
40
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако беше в щатите за убиството и изнасилване на дете се дават две присъди които като се сумират стават едно цяло биха му дали за двете престъпления по 50 години или общ0 100 години или две доживотни присъди
39
1
 
19
 
! Отговори
Манол преди 4 години
Тегли му куршума за назидание - а да има и поне някаква справедливост!
38
1
 
39
 
! Отговори
30 години преди 4 години
За добро поведение тази *** ще излезе от затвора след 10 години и ще четем за следващото му убийство. До кога ще е това беззаконие? Или доживотна без право на замяна с 20 пъти по-силни от него, да го мачкат всяка секунда или смъртна присъда. Каква е тази подигравка с човешкия живот в България?! Защо се подиграват така с целия народ да вижда как убиецът на дете му се разминава по такава тънка процедура?
37
0
 
34
 
! Отговори
бе не знам преди 4 години
Ха,тоя бил пиян!?То и аз съм се напивал като прaсe,ама не съм посягал на дете,а съм се прибирал тихо и кротко в къщи!
36
0
 
29
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Отиде 1 млн. лева от джобовете ни 30 години да хранят и да се грижат за този убиец...
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти до нея ли беше че да знаеш дали е била жива?
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСметката ти е вярна, обаче .... ироничното в ситуацията е, че при повдигнати Х на брой обвинения не се сумират присъдените години, а се взима най-високата....Извън този потресаващ случай, не ви ли прави впечатление, че след издигането на единственият кандидат за прокурор, всеки ден по новините нови и нови пресъпления разкрити и арестувани покрай тях лица...мн се заработиха изведнъж
33
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кристин е била жива когато са я намерили в критично състояние на мястото на което се е състояло нападението където са я открили,а кои са я открили и съобщили щом нападателя е избягал до това,който й е нанесъл удари с камък по главата по начин и интензитет,които обяснил след туй пред разследващите,но камъка-доказателството е бил на/около,а разследващите са били първи на место и взели материал за проби,но тя е била все още жива и могла да съобщи кой е нападнал и защо пред тях до транспортирането й
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плодовете на десетилетието на ------ското включване