Осъждан убиец и изнасилвач – с намалена присъда!

Брутално убил жертвата си, но си признал и няма да лежи до живот
23
Осъждан убиец и изнасилвач – с намалена присъда!
Снимка: Pixabay

Още един убиец намали присъда си с 1/3, след като призна вината си и така отърва доживотния затвор.

Вместо това ще лежи зад решетките 25 години, въпреки че в досието му е доста дебело и вече е излежал ефективни присъди.

Още по темата

Поредната за 39-годишния Стоян е за убийство, извършено по особено жесток начин на 1 март тази година в село Езерово.

Варненският окръжен съд го призна за виновен за това, че в  условията на опасен рецидив, умишлено умъртвил мъж на 54 години, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

Според Наказателния кодекс, престъплението, в което е обвинен е тежко умишлено и се наказва с "лишаване от свобода" от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна.

Пред петчленния състав Стоян призна изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт и отказа да се събират други доказателства в съдебната фаза. Делото приключи в един ден, след като в разпоредителното заседание съдът одобри искането на защитата на подсъдимия делото да бъде гледано в условията на съкратено съдебно следствие.

В този случай, според НПК при постановена осъдителна присъда, съдът не може да наложи наказание "доживотен затвор" без право на замяна.

Наказанието "доживотен затвор" задължително се заменя с "лишаване от свобода" от 20 до 30 г. или ако наказанието е "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, то следва да се редуцира с 1/3.

Така че съдът осъди Стоян на "доживотен затвор", което замени с "лишаване от свобода" за срок от 25 години, заради съкратената процедура, по която беше гледано делото.

Убиецът ще лежи в затвора при първоначален строг режим, като ще бъде зачетено времето, през което той е бил задържан в ареста, допълват от пресцентъра на Окръжния съд във Варна.

Стоян е убил своя съселянин на 1 март до до закусвалня в центъра на Езерово.

54-годишната жертва и престъпникът се познавали.

От години помежду им имало конфликт, който станал повод за ново спречкване, което е прераснало в сбиване.

В следствие на множеството удари с юмруци и ритници нанесени от Стоян в главата и тялото на неговия съселянин, мъжът починал.

Убиецът е със средно образование, неженен, безработен, осъждан многократно за престъпления от общ характер, включително за блудство и изнасилване, като през 2013 г. е бил условно предсрочно освободен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
а бе,човече тъжно преди 4 години
До Хюго БосКолко пъти да ви се повтаря,че АМЕР.ПОСЛАНИК ГИ ПАЗИ!Боко го каза в прав текст по ТВ!Колко пъти да ви се повтаря,че най-после да престанете да питате като олиг---!?
17
0
 
2
 
! Отговори
към 17 преди 4 години
До АнонименИ при изнасилване на малолетни
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При смърт и тежки наранявания, водеши до инвалидност НЕ ТРЯБВА ДА ИМА СПОРАЗУМЕНИЯ! Това не са справедливи присъди, мисли се повече за убийците и престъпниците, отколкото за жертвите!
15
5
 
6
 
! Отговори
шляпалника преди 4 години
Гласувайте още за мафиота Боко Тиквата и съвсем няма да има присъди!
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Познавам човек, за убийството лежа 5 години, а на Иванчева мафията и даде 25. Със много циркове, погазване презумцията за невинност, човек избран от хората, и не можаха да докажат че е взела парите.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво искате от държава в която в университет се влиза с тест попълнен вкъщи, а в затвор с връзки. Затворите са препълнени, а там хранат, обличат и ти водят лекар когато трябва.
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички пандизчии са на свобода през деня. Връщат се да спят в общежитието или затвора.Залъгват народа с измислени дълги присъди, а затворниците са на свобода през времето на присъдата си.Разкри се голямата измама с присъдите на затворниците.
11
1
 
13
 
! Отговори
Само след 3 присъди, преди 4 години
ако продължи да безчинства - в пандиза до живот.Толкова ли е сложно да се гласува такава добавка към Наказателния кодекс и у нас?
10
0
 
17
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
"осъждан многократно за престъпления от общ характер, включително за блудство и изнасилване, като през 2013 г. е бил условно предсрочно освободен."....................................Кога ще има арестувани осъдени и задължени да изплащат компенсации за некомпетентност съдии и прокурори? Кога ще има адекватни промени в наказателния кодекс, нещо с което електората на всяка една партия би подкрепил? Толкова ли е сложно, какво по дяволите трябва да се случи още за да се работи в тази посока???
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Петчленния състав да ми лапат члена
8
1
 
18
 
! Отговори
мак преди 4 години
Отврат и гавра. Ще доживеем ли отмяна на съкратеното? Защо така упорито не искат да я махнат и благодарение на нея жестоките престъпници не получават заслужена доживотна и не са премахнати от улицата? Е..ти справедливост.
7
1
 
19
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ТОВА НЕЕ ПРАВОСЬДИЕ А БЕЗСЬДИЕ
6
1
 
22
 
! Отговори
Жиб. преди 4 години
На такъв бих му намалявал присъдата 10 пъти подред: първо бих му дал 3000 години затвор,след първото намаление- 2900 години и т.н.,докато не стигне най-малко 1000 години затвор,което си е една трета от първоначалната! Ако пък направи самопризнания,тогава вместо 1000 години бих му дал само 800 и далаверата за него ще стане наистина сериозна!
5
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво значи "особено жесток начин"? Интерсува ме, за да мога да убия някой съдия "по особено приятен за жертата начин"Знаете ли ако възкръсне НАРДОНИЯТ съд каква песен ще пеят такива като тоя съдия?Ще ви кажа. "*** то такова беше времето тогава. Защитавахме ги защото така ни беше НАРЕДЕНО."А тия дето са нареждали ще казват ,че на тях пък са нареждали евро-партьорите.Такива са били и ония, дето "гадният Народен съд" е избил след девети! И на тях са им нареждали от европата!
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много правилна присъда. Защо да го раниме докато е жив като може да го пуснат а роднините на жертвата ще му видят сметката, и така ще оттърват света от една ***
3
1
 
34
 
! Отговори
Хюго Бос преди 4 години
Няма смисъл да пишете етноса- знаем че е от чужденците с бг карти. Префи време Борисов заяви, че 98% от затворниците са роми. Значи ако нямаме тази ***, ще сме относително спокойно общество. Въпросът е и защо управниците не искат да се справят с престпленията и нарочно сме подложени на терор?!
2
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Убил е но има човешки права, които трябва да се спазват иначе ще ни съдят в ЕСПЧ.
1
1
 
33
 
! Отговори
Шнорхел преди 4 години
По добре да не го коментираме това то няма смисъл... след 12 годинки е свободен това е истината.