Съдът отказа да намали гаранцията от 100 000 лв. на Десислава Николова

Според магистратите мярката е в съответствие с високата степен на опасност
29 апр 2020 09:50, Красимир Ангелов
60
Съдът отказа да намали гаранцията от 100 000 лв. на Десислава Николова
Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд остави без уважение жалбата на Десислава Николова срещу наложена спрямо нея парична гаранция от 100 000 лева.

Николова е майка на 22-годишния Кристиан Николов, който на Великден предизвика катастрофа при която загина журналиста Милен Цветков. За майката обвинението е, че е предоставила автомобил на дрогирания си син.

От съда уточняват, че в жалбата си Николова настоява гаранцията ѝ да бъде намалена, защото размерът не бил съобразен със здравословното и имущественото ѝ състояние, възрастта, професията, както и това, че сама се грижи за трите си деца, племенниците и родителите си, съобщава БГНЕС.

Още по темата
След като обсъди данните по делото, съдът прецени, че жалбата е неоснователна и при взимането на гаранцията са съобразени всички законови изисквания. Съдът приема, че размерът на гаранцията е в съответствие с високата степен на обществена опасност на деянието, в което е обвинена Николова.

По делото не са налице данни за влошеното ѝ здравословно състояние. В жалбата си тя също не посочва доказателства за това. При задържането ѝ за 24 часа от полицията дори е отказала да ѝ бъде извършен медицински преглед.

Съдът не приема за основателен и довода, че Николова трябва да се грижи за трите си деца, тъй като те са пълнолетни и тя не им дължи издръжка. По делото няма данни, който да подкрепят и твърденията ѝ, че тя плаща частните училища и детски градини на четиримата си племенници, както ѝ че се грижи за родителите си.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
5
 
! Отговори
Кьормеков преди 3 години
Самозабравилата се новобогаташка,която мисли,че с дебели връзки и дебели пачки ще успее като при първото птп,горчиво се лъже.Тя отлично знае,че отглежда един разюздан наркоман,по късно убиец на М. Цветков,но се прави на луда.Мисля,че гл. прокурор г-н Гешев,ще назначи правилният разследващ прокурор,който ще изчисти позацапаното доверие от страна на хората към правораздавателните ни институции.Убил човек,погълнал коктейл от наркотици,този из..д трябва да посети за поне петнадесет лета цент.затвор.
40
1
 
6
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Фирма или частно лице ако прави изкоп е длъжен да го обезопаси - огради, предупредителни знаци и прочие. Ако някой пострада от падане в необезопасен изкоп също отива на съд тоя, който е копал. Може да не го знаете но законът е така.Джипът също не е бил обезопасен - вкъщи, вместо на служебния паркинг и ключовете на място, достъпно за келeши.Обикновено са условни присъдите по тия дела но сега мaминка ще разгледа отвътре Сливенския затвор. Тъкмо е близко до Карнобат да й идват на свиждане.
39
0
 
6
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Това е непредумишлена небрежност довела по непредпазливост до смърт чрез катастрофа.Ел.техник вкарва ток на строеж да работят строителни машини обаче забравя открит кабел под напрежение и си тръгва от строежа. После идва някой хваща кабела и умира от тока. Ел.техника отива на съд задължително в този случай. Обикновено е условна присъдата но ако не му е за пръв път лежи в затвора. Това всички строители го знаят.Случаят със служебния джип е същият.
38
0
 
4
 
! Отговори
Ами преди 3 години
До 38 Реално тази жена няма нищо общо с катастрофата какви гаранции какви 100 бона бе!Реално има много общо с катастрофата - паркирала е служебния си автомобил вкъщи а не на служебен паркинг и е допуснала ключът от служебния автомобил да попадне в разпореждане на неупълномощено лице - синът й.Това е непредумишлена небрежност довела по непредпазливост до смърт чрез катастрофа.Ел.техник ако забрави неизолиран кабел под напрежение и после някой случайно да го докосне и да умре от тока, също о
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако дадеш автомобила СИ доброволно на дрогиран и с него е извършено убийство, ти ставаш съучастник на това убийство
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре като осъди държавата няма да плащат съдийте!
35
4
 
3
 
! Отговори
Това е лудост преди 3 години
Имаш 100 лева и си купуваш нещо но продавачката ги открадва но обвиняват тебе в кражба щото тези пари са били твои и ти налагат 100 000 гаранция щото така казала една Тиква която я е страх да не падне от власт!
34
8
 
4
 
! Отговори
Кошмарът България преди 3 години
Реално тази жена няма нищо общо с катастрофата какви гаранции какви 100 бона бе!Явно тази прокуратура и съд в БГ са тотал шитня зависими от Банкя-корупшън!
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все майката..нямат ли баща???
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми да си стои в пандиза до делото и ще си ги спести тези 100 000 лева.
31
0
 
8
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
"По делото не са налице данни за влошеното ѝ здравословно състояние"За това си има "медицинска помощ" срещу заплащане и без данъk!
30
1
 
9
 
! Отговори
Х преди 3 години
Тая секретарка-директор тепърва има да плаща. 100 хиляди са капка. Да си продава лъжливата фирма с лъжливото винце и да плаща! тряя да ходи по парцали и да рови в кофата за *** заедно с надрусаното си копе ленце.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джипът едва ли струва повече от 40 000 лева, ако е запазен на 8 години. Но щом съдът твърди, че струва 200 хиляди лева, да го заложи като гаранция.
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да стои под стража. По-евтино ще й излезе.
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тава обвинение ще го обори и първокурсник по правните наукиХипотетично :_ давам автомобила си на приятел ,не съм лекар ,нито имам съмтения или данни и факти че той е пиян или дрогиран.Прави ПТП след часове ,и ?!?!?
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 29Това ли успя да измислиш? И колко възпитано и аргументирано го поднесе на аудиторията само, браво!
25
6
 
11
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ТОВА ОБВИНЕНИЕ НЕ МОЖЕ ДА ИЗДЪРЖИ В СЪДА !!!!!!!!!!!!! ВСЕ ЕДНО ДА СИ ВЗЕМЕШ КОЛА ПОД НАЕМ И СЕ ДРОГИРАШ - И ТОЗИ КОИТО ТИ Е ОТДАЛ КОЛАТА ДА ПОПАДНЕ В СЪЩАТА СИТОАЦИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!! СЪДА И ПРОКУРАТИРАТУРАТА ИСКАТ ДА Я ИДОЯТ !!!!
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27Хаха, бях убеден, че няма да схванеш а ще се сетиш веднага за тия гънки, които самият ти основно използваш за да си пробиваш път в живота. Странно нещо е човешкия мозък :)
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е кихнала на съда,демек на Винету.
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 18Точно за разпределянето на евро средствата и общ. поръчки е така!Там са само мутри, к..ви и милиционери