Прокуратурата погна обекти по Черноморието, има нарушения и на "Росенец"

Достъпът до плажа на "Росенец" бил ограничен незаконно
Обновена: 22 юли 2020 15:42 | 22 юли 2020 15:42, Камелия Цветанова
95
Прокуратурата погна обекти по Черноморието, има нарушения и на "Росенец"
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата установи много нарушения при изграждането и експлоатацията на обекти по Черноморието, както и незаконно ограничаване на достъпа до плажна ивица, съобщиха от държавното обвинение.

На 20 и 21 юли 2020 г. под ръководството на заместника на главния прокурор при Върховна административна прокуратура (ВАП) и в присъствието на наблюдаващ прокурор от ВАП, органите на ДНСК, РДНСК-Бургас, Областна и Морска администрация Бургас извършиха проверки по установяване законността на строителството и експлоатирането на обекти по Черноморието. Проверките на компетентните органи констатираха редица нарушения, в т.ч. незаконосъобразно ограничаване на достъп до плажната ивица.

Проверка на обект „Алепу вилидж“ в местността „Алепу“ – Созопол констатира изграждането на укрепително съоръжение – странична подпорна стена, в отклонение от строителните книжа. Извършената промяна е по време на строителството и не отговаря на одобрения инвестиционен проект. ВАП ангажира незабавно компетентните действия на ДНСК във връзка с незаконното строителство по реда на ЗУТ.

Проверка в местността „Аркутино“ установи, че към настоящия момент не се извършват строителни дейности в близост до крайбрежната ивица. Констатирано е, че липсва строителна ограда и обезопасяване на бетонова конструкция, чието изграждане е преустановено през 1992 г. Следва кметът на община Созопол да предприеме действия по реда на чл.195 от ЗУТ за обезопасяването на обекта.

В местността „Буджака“ се установи наличието на оградени с масивни огради терени и масивни постройки, ограничаващи достъпа до крайбрежните скали. Достъпът до морето е възможен единствено по тясна пътека, която може да бъде опасна за преминаващите през нея граждани. За обектите в местността „Буджака“ са образувани отделни прокурорски преписки.

В парк „Росенец“ се установи, че не е осигурен свободен достъп до крайбрежната ивица заради поставена временна строителна ограда. В МРРБ липсва одобрен инвестиционен проект за изграждане на пристанищен обект, няма одобрен инвестиционен проект за изграждането и на двуетажна постройка, разположена в непосредствена близост до крайбрежната ивица.

При проверка на Комплекс „Венид Еко вилидж“ в Свети Влас се констатира, че към момента не се извършват дейности по строителството на жилищни сгради и хотел - 36 бр. къщи в съответствие с общата строителна забрана за периода до 1 октомври по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. С оглед на това, че е липсвала изрична заповед, кметът на община Несебър е издал такава на 21 юли 2020 г., с която всички строителни дейности са прекратени до произнасянето на Административен съд – Бургас относно разрешенията за строеж в гористата местност. На органите на РДНСК – Бургас е възложено предприемането на мерки за указанията на началника на ДНСК и за спазване на ЗУТ.

Проверките под ръководството на ВАП за незаконосъобразно строителство по Черноморието продължават.
 


95
Още от Темида
Шестима с обвинение за пътния ад край Своге, отнел живота на 20 души
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
6
 
! Отговори
Ст@м@т преди 2 седмици
Ще замразят всичко незаконно, до изборите. После глей кво става. Пък има и милиарди за усвояване, както каза тиквата :)
87
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тиквата и Каскета са служители на Шишо.
Цяла България се управлява от Шишо чрез компромати, с които държи Тиквата.
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сега от прокуратурата като се опитват да замажат положението какво ще се получи?
В резултат най-много да покафенее цялото черноморие, просто ще го размажат навсякъде!
85
0
 
4
 
! Отговори
Мъко,мъко преди 2 седмици
Бащата на убиеца на Цветков е дългуча-депутат на ГРОБ,няма да има съд....Отврат са всичките..."Камчия" резиденцията също ли се проверява?Или там вече е Русия?
84
1
 
5
 
! Отговори
що днес преди 2 седмици
ден след вота на недоверие
83
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Прокуратурата погна..." - хахаха, нали се сещате че резултата от това "погване" ще е пак...НУЛА?! Какъвто ще е и за убийството на Цветков. Тоя фарс ще продължава завинаги, не протести, а арести трябват.
82
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
герб и прокуратурата на герб имат основна роля в бетонирането на България .Тия нито данъци плащат ,нито осигуровки ,нито заплати а и ток не искат да плащат .Еееее ако не падне от власт герб и тяхната прокуратура как няма да има бетон по морето ? Те нищо не плащат ?????? Мафията герб и техния бетон .
81
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Виждам и какви хора защитават Доган.Бивши сталинисти и настоящи мафиотчета.Изключително вредни типажи ,които съсипаха и прехода ни към нормална държава.А падението на т нар либерална група в ЕП е показателно какво става днес в Европа-ислямизация.
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Прокуратурата...че си разбиете колите на сл.бряг ,Несебър отвратителен път,кръпка в кръпка и централната улица и другите.улици ,тоя кмет къде са му парите от данъците на хората,на влас е малко по добре
79
0
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 седмици
Чудо да видиш ,глухите започнали да чуват ,слепите да проглеждат,трябвало само на море да ги пратят.
78
0
 
15
 
! Отговори
Ех, море преди 2 седмици
Цялото Черноморие е опоскано. Идете и вижте какво се случва в Св.'Константин и Елена"
77
3
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 2 седмици
до 75
1,5 милиона беше комисионната на кучето Доган за Цанков камък, умен!
И къде изобщо намеси Сидеров за Цанков камък, като той най- яростно от всички плюеше Станишев и Доган за този проект- далавера???
76
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Я ма той и Прасчо, имал имот с затворен достъп до плажна ивица. Гешев притесни Баневи, които правиха същото, за това не е удобен на йес българчетата.
Щефчето с портфейла е на течение нещо.
75
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
До АТАКИСТ

Станишев като беше премиер със съгласието на Волен Сидеров знаеш ли колко му даде на хидроинженера за Цанков Камък?Долу горе се препокриват нещата.
74
1
 
13
 
! Отговори
ГЕОРГИ ЛАМБУРОВ преди 2 седмици
ЧЛЕН СЪМ НА ФЕЙС-ГРУПА ЗА РАСТЕНИЯТА НА БГ

И ЗАВЧЕРА ЕДИН БЕ СНИМАЛ РИЛСКИТЕ ЕЗЕРА И НЯКАКВИ РАСТЕНИЯ ТАМ
И КАКВО ВИЖДАМ НАСРЕЩА ?! ЕДНО ОГРОМНО БЕТОННО ЧУДОВИЩЕ - ХОТЕЛ

ПИТАМ ГО > "ОТКОГА Е ТОЗИ ХОТЕЛ, НА КОГО Е ? "

НЕ ЗНАМ КОЙ ГО ПОСТРОИ, ОЩЕ НЕ Е ПУСНАТ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ

А ОТХОДНИТЕ ТРЪБИ НА ХОТЕЛА КЪДЕ СА ЗАУСТЕНИ ?

АМИ В ЕЗЕРАТА, КЪДЕ ДРУГАДЕ

ЧЕСТИТА БИСТРА ИЗВОРНА РИЛСКА ВОДА БЪЛГАРИ !
73
3
 
10
 
! Отговори
Нормално преди 2 седмици
във всички цивилизовани държави в Европа е така. Работи се по сигнал. Няма защо да се впечатлявате и да си мислите, че е някакъв български заговор. Просто там хората са свикнали да дават сигнал за всичко. Дали, карате бързо, как сте паркирали, свирите ли на пиано, построили сте нещо на терасата и ли сте си сложили чадър... съседите бдят.
72
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Както каза президентът, медийно правосъдие. Изтипосали тука един пасквил да четем, че били правили проверки някакви и действия реални - никакви. Утре - пак същото. Тая лента се върти вече 30год. и яко втръсна.
71
0
 
13
 
! Отговори
мак преди 2 седмици
Пунта мара. Като давате разрешителни за строеж бъдете така добри да контролирате, нали има органи, на които това им е работата, дали всичко е законно, а не някой работи на спокойствие, стената като с магия става хотел, заграбват територии, изсичат гори, но чак когато това излиза наяве, хукват да проверяват и констатират.
70
1
 
15
 
! Отговори
крадливеца Доган преди 2 седмици
Трябваше Hristo Ivanov да отиде в ТЕЦа на Доган,

за да прогледне Гешев,

че Сокола е откраднал над 50 млн. лв. през сметките за ток
69
0
 
24
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 2 седмици
В Росенец народът видя едно имение- един от сараите на кучето Доган струващ поне 10 милиона!
К'во ми говорите за достъпи до плажове?
Кой ще разследва откъде това куче има мангизите за такъв имот?