Прокуратурата погна обекти по Черноморието, има нарушения и на "Росенец"

Достъпът до плажа на "Росенец" бил ограничен незаконно
Обновена: 22 юли 2020 15:42 | 22 юли 2020 15:42, Камелия Цветанова
95
Прокуратурата погна обекти по Черноморието, има нарушения и на "Росенец"
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата установи много нарушения при изграждането и експлоатацията на обекти по Черноморието, както и незаконно ограничаване на достъпа до плажна ивица, съобщиха от държавното обвинение.

На 20 и 21 юли 2020 г. под ръководството на заместника на главния прокурор при Върховна административна прокуратура (ВАП) и в присъствието на наблюдаващ прокурор от ВАП, органите на ДНСК, РДНСК-Бургас, Областна и Морска администрация Бургас извършиха проверки по установяване законността на строителството и експлоатирането на обекти по Черноморието. Проверките на компетентните органи констатираха редица нарушения, в т.ч. незаконосъобразно ограничаване на достъп до плажната ивица.

Проверка на обект „Алепу вилидж“ в местността „Алепу“ – Созопол констатира изграждането на укрепително съоръжение – странична подпорна стена, в отклонение от строителните книжа. Извършената промяна е по време на строителството и не отговаря на одобрения инвестиционен проект. ВАП ангажира незабавно компетентните действия на ДНСК във връзка с незаконното строителство по реда на ЗУТ.

Проверка в местността „Аркутино“ установи, че към настоящия момент не се извършват строителни дейности в близост до крайбрежната ивица. Констатирано е, че липсва строителна ограда и обезопасяване на бетонова конструкция, чието изграждане е преустановено през 1992 г. Следва кметът на община Созопол да предприеме действия по реда на чл.195 от ЗУТ за обезопасяването на обекта.

В местността „Буджака“ се установи наличието на оградени с масивни огради терени и масивни постройки, ограничаващи достъпа до крайбрежните скали. Достъпът до морето е възможен единствено по тясна пътека, която може да бъде опасна за преминаващите през нея граждани. За обектите в местността „Буджака“ са образувани отделни прокурорски преписки.

В парк „Росенец“ се установи, че не е осигурен свободен достъп до крайбрежната ивица заради поставена временна строителна ограда. В МРРБ липсва одобрен инвестиционен проект за изграждане на пристанищен обект, няма одобрен инвестиционен проект за изграждането и на двуетажна постройка, разположена в непосредствена близост до крайбрежната ивица.

При проверка на Комплекс „Венид Еко вилидж“ в Свети Влас се констатира, че към момента не се извършват дейности по строителството на жилищни сгради и хотел - 36 бр. къщи в съответствие с общата строителна забрана за периода до 1 октомври по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. С оглед на това, че е липсвала изрична заповед, кметът на община Несебър е издал такава на 21 юли 2020 г., с която всички строителни дейности са прекратени до произнасянето на Административен съд – Бургас относно разрешенията за строеж в гористата местност. На органите на РДНСК – Бургас е възложено предприемането на мерки за указанията на началника на ДНСК и за спазване на ЗУТ.

Проверките под ръководството на ВАП за незаконосъобразно строителство по Черноморието продължават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
6
 
! Отговори
Ст@м@т преди 3 години
Ще замразят всичко незаконно, до изборите. После глей кво става. Пък има и милиарди за усвояване, както каза тиквата :)
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата и Каскета са служители на Шишо.Цяла България се управлява от Шишо чрез компромати, с които държи Тиквата.
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега от прокуратурата като се опитват да замажат положението какво ще се получи?В резултат най-много да покафенее цялото черноморие, просто ще го размажат навсякъде!
78
0
 
4
 
! Отговори
Мъко,мъко преди 3 години
Бащата на убиеца на Цветков е дългуча-депутат на ГРОБ,няма да има съд....Отврат са всичките..."Камчия" резиденцията също ли се проверява?Или там вече е Русия?
77
1
 
5
 
! Отговори
що днес преди 3 години
ден след вота на недоверие
76
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Прокуратурата погна..." - хахаха, нали се сещате че резултата от това "погване" ще е пак...НУЛА?! Какъвто ще е и за убийството на Цветков. Тоя фарс ще продължава завинаги, не протести, а арести трябват.
75
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
герб и прокуратурата на герб имат основна роля в бетонирането на България .Тия нито данъци плащат ,нито осигуровки ,нито заплати а и ток не искат да плащат .Еееее ако не падне от власт герб и тяхната прокуратура как няма да има бетон по морето ? Те нищо не плащат ?????? Мафията герб и техния бетон .
74
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждам и какви хора защитават Доган.Бивши сталинисти и настоящи мафиотчета.Изключително вредни типажи ,които съсипаха и прехода ни към нормална държава.А падението на т нар либерална група в ЕП е показателно какво става днес в Европа-ислямизация.
73
0
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Чудо да видиш ,глухите започнали да чуват ,слепите да проглеждат,трябвало само на море да ги пратят.
72
0
 
15
 
! Отговори
Ех, море преди 3 години
Цялото Черноморие е опоскано. Идете и вижте какво се случва в Св.'Константин и Елена"
71
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я *** той и Прасчо, имал имот с затворен достъп до плажна ивица. Гешев притесни Баневи, които правиха същото, за това не е удобен на йес българчетата.Щефчето с портфейла е на течение нещо.
70
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До АТАКИСТСтанишев като беше премиер със съгласието на Волен Сидеров знаеш ли колко му даде на хидроинженера за Цанков Камък?Долу горе се препокриват нещата.
69
3
 
10
 
! Отговори
Нормално преди 3 години
във всички цивилизовани държави в Европа е така. Работи се по сигнал. Няма защо да се впечатлявате и да си мислите, че е някакъв български заговор. Просто там хората са свикнали да дават сигнал за всичко. Дали, карате бързо, как сте паркирали, свирите ли на пиано, построили сте нещо на терасата и ли сте си сложили чадър... съседите бдят.
68
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както каза президентът, медийно правосъдие. Изтипосали тука един пасквил да четем, че били правили проверки някакви и действия реални - никакви. Утре - пак същото. Тая лента се върти вече 30год. и яко втръсна.
67
0
 
13
 
! Отговори
мак преди 3 години
Пунта мара. Като давате разрешителни за строеж бъдете така добри да контролирате, нали има органи, на които това им е работата, дали всичко е законно, а не някой работи на спокойствие, стената като с магия става хотел, заграбват територии, изсичат гори, но чак когато това излиза наяве, хукват да проверяват и констатират.
66
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 67Нали знаеш, че Доган е създаден от руснаците?Даже е въпросната резиденция Росенец му е подарена от Москва.
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големите *** в обществото ни бранят Доган.Предатели и подлизурковци.В ЕС е същото.Най-долната част от елита им са т нар либерали.
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доган остана да го бранят най-*** в ЕС-либералите.
63
0
 
18
 
! Отговори
Евстати Кюмурджийски преди 3 години
БГ-то е като Кувейт! Където и да копнеш излиза черно. Ама не петрол а ***, измами, далавери, простащина и безнаказаност!
62
4
 
1
 
! Отговори
Един от БКП преди 3 години
До До:Един от БКПАз съм за Румен Радев и Васил Божков и против Тиквунята и Гешев Каскета,нещо ме бъркаш!И наистина съм много горд,че едно време дядо ми като партизанин,че и прадядо ми са откраднали тонове сирене и кашкавал от мандрите на фашистите.