Адв. Марковски: Мярката "зелени коридори" е незаконна!

Ако има основание съдът може да я отмени, има това право
39
Адв. Марковски: Мярката "зелени коридори" е незаконна!
Снимка: БГНЕС

Мярката "зелени коридори" е категорично противоконституционна, заяви пред Нова тв адвокат Марин Марковски.

"За да бъдат разбрани и спазени, правилата трябва да бъдат кратки и ясни. В Закона за административното производство има записан един основополагащ текст. Той гласи, че всеки един закон и административен акт трябва да е целесъобразен. Когато той не е такъв – той подлежи на отмяна. Въпрос на здрав разум е да не може да се отиде в аптеката по всяко време", обясни адвокатът.

Още по темата

По думите му нормата която казва, че държавата се занимава и отговаря за живота и здравето на хората има пряко действие. "Когато тя е нарушена, както с тази административна заповед, имаме нарушени закони. Ако има основание съдът може да я отмени. Той има това право“, каза още Марковски.

Вчера сдружението за модерна търговия, което обединява 12 от най-големите търговски вериги у нас, настоя да отпаднат т.нар. "зелени коридори" за пазаруване на хората над 65-годишна възраст. Становището бе адресирано до министрите на икономиката и здравеопазването.

Позицията на сдружението бе разпространена от Българската стопанска камара, чийто член е обединението на търговските вериги. От там споделят виждането, че мярката е неработеща, не води до реални ползи за възрастните потребители и успоредно с това създава предпоставки за струпването на хора от всички възрастни в и пред търговските обекти, свързано с допълнителни рискове за тяхното здраве.

Освен това мярката затруднява работещите на сменен режим, работещите пенсионери над 65 годишна възраст, както и работещите в самите обекти, които често се затрудняват в определянето на възрастта на един или друг клиент, а нямат законовото право да изискват документ за самоличност, посочват от Стопанската камара.


39
Още от Темида
Само глоба за мъж, пребил продавачка, че не дава вересия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Марковски има интерес повече хора да са болни. Така все на някого ще се нарушат правата.
И хоп.
За Марковски - тръст хонорар.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Докато дебелият старчок Марковски се реди на опашка за виагра в аптеката, гаджето му ще трябва да го чака в джипа
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А законно ли е да провокираш безредици.
Адвокат разбирам да говори в съдебната зала.
Какво плямпа по медиите
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тоя дрътльо ще ни докара до
SMS-и
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не го ли срам с такова голямо шкембе да дава съвети на хората,как да си пазят здравето.
32
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя шкембак да не дава много акъл, че като го гледам е в рисковата група на затлъстелите. Срамота, чак е гнусно да го гледаш, не може да се намери ***, тръгнал да казва кое е законно и кое не. Да стане съдия, да казва, засега е един мазен, ояден адвокат, защитаващ престъпници.
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Каква законност сънува Марковски. Тука е така - управляват ни инатчийската, да ни е гадно, да ни е неудобно, да ни притискат и да ни напомнят, че няма кой да ги накаже!
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Точно и ясно. Тази мярка създава, а не решава проблеми.
29
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Марковски, ти си незаконен.
28
1
 
5
 
! Отговори
D преди 1 седмица
Дам и като ти потрябва лекарство спешно и стоип и чакаш да мине коридора, нищо че в аптеката джан джун човек няма.
27
7
 
2
 
! Отговори
Крум преди 1 седмица
С други думи това е законна мярка дали е ефективна има кой да каже.
ЛЕКАРИТЕ
26
1
 
1
 
! Отговори
Крум преди 1 седмица
Чл. 37.
(1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними. Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи и невярващи.
Конституция Р България
(2) Свободата на съвестта и на вероизповеданието не може да бъде насочена срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала или срещу правата и свободите на други граждани.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не ми харесва тази мярка
Тя е целесъобразна,при условие на локдаун ,а не когато хората работят и всеки е с различно работно време и възможности. Плюс това, пенсионерите ,не би трябвало да се допускат в другите интервали,ако ще бъде този кафяв коридор. Не може в 11 да съм в аптеката и да ми се реди жена на видими поне 70. Аз тогава кога мога да напазарувам да ви се незнае? Безсмислица абсолютна
24
0
 
2
 
! Отговори
Крум преди 1 седмица
Чл. 31.
(1) Всеки обвинен в престъпление следва да бъде предаден на съдебната власт в законно определения срок.
(2) Никой не може да бъде принуждаван да се признае за виновен, нито да бъде осъден само въз основа на неговото самопризнание.
Чл. 32.
(1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
23
0
 
2
 
! Отговори
Крум преди 1 седмица
чл.57 (3) При обявяване на война, на военно или друго извънредно положение със закон може да бъде временно ограничено упражняването на отделни права на гражданите с изключение на правата, предвидени в чл. 28, 29, 31, ал. 1, 2 и 3, чл. 32, ал. 1 и чл. 37
Чл. 28.
Всеки има право на живот.
Чл. 29.
(1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация.
(2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити
22
0
 
6
 
! Отговори
Кифла преди 1 седмица
Сутринта не ме пуснаха в iStyle, исках да си купя айфонче 12 за 2 бона. Имало опашка от старци, та да съм дошла след 10.
21
6
 
0
 
! Отговори
Ами то преди 1 седмица
на каскетурата толкова са и възможностите. Ще вдигне шум да вкара коронавируса в съда и после съда ще го пусне пак поради липса на доказателства, както направи с Трайчо,Прокопов, Арарабаджиеви, Банови , Божков, Василев и т.н . Пък накрая подсъдимите съдят държавата в Страсбург. Октава и коронавируса да ни даде на съд, че сме му нарушили правата...и ще плащаме от нашите данъци.
20
0
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 1 седмица
Закона за администранивното производство е отменен от сегашния Административно-процесуален кодекс в далечната 2006 година.

Нолкова за знанията на този ....
19
7
 
4
 
! Отговори
ох преди 1 седмица
А бе кой им е казал на адвокати и юристи, които и без това за нищо не стават, дори и най-елементарно правосъдие не можаха да осигурят в България, което им е работатата, че могат да се занимават с медицина и да решават как да се справяме с КОВИД?
18
1
 
4
 
! Отговори
Крайно време преди 1 седмица
е съдът да забрани незаконното разпространяване на коронавирус сред населението. Прокуратурата да се самосизира.