Стартират делото срещу украинеца, обвинен за катастрофата до Лесово

При инцидента на 9 октомври 2020 г. загинаха трима души
18 яну 2021 23:15, Ния Христова
3
Стартират делото срещу украинеца, обвинен за катастрофата до Лесово
Снимка: Pixabay
Ямболският окръжен съд дава ход на делото срещу украинския шофьор Октавиан Бетиян, който е обвинен за катастрофата до Лесово, съобщи bTV.
 
На 9 октомври 2020 г. в камиона, спрян на пътя, се блъсна микробус с група за Одрин. Трима души загинаха, а други 11 пострадаха тежко при инцидента до ГКПП "Лесово".
 
На 13 октомври съдът остави за постоянно в ареста 50-годишния Октавиан Бетиян с мотив, че е повдигнатото обвинение на подсъдимия е особено тежко и по него се предвижда лишаване от свобода до 20 години, както и че има възможност да се укрие.
Още по темата
 
Адвокат Светослав Михов смята, че по делото трябва да бъдат съдени институциите, които са виновни за хаоса на ГКПП "Лесово", където липсва паркинг за товарни камиони.
 
Срещу Бетиян е повдигнато обвинение за нарушаване на правилата за движение, следствие на което е настъпила катастрофа с повече от един загинал и са нанесени средни телесни повреди на други лица. Разпоредителното заседание по делото е утре от 10 часа.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
един преди 3 години
До SsЯвно не си пътувал по този път за да даваш такива бомбастични определения къде има отбивки и паркинги! Че шофьорите на ТИР са по-недисциплинирани от другите можем да гадаем,но ако гледаме истината буса се е ударил в Тира отзад след недостатъчен спирачен път. Значи този който те удря(недай Боже)отзад е невинен, или понеже не е българин обвинения по презумпция е виновен.
2
2
 
2
 
! Отговори
Ss преди 3 години
Значи според адвоката пак другите са му виновни ! *** е спрял на 6км преди Гкпп-то, на 3км от опашката от тирове... На 20км има бензиностанция с паркинг, на още 500м има друг, още 500м още 2, следващите 15км има още 3! Одбивки на пътя има бол ама нали е тираджия може да спре и на майка си в .... и все другите ще са му виновни !
1
0
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
в БЪЛГАРИЯ правосъдие няма